به گزارش ایرنا، هیات امنای صندوق توسعه ملی در تاریخ ۲۶ دی ماه ۱۴۰۰ مصوب کردند تا مبلغی معادل ۶۵۰ میلیارد تومان را بهصورت ماهیانه نزد صندوق تثبیت بازار سرمایه سپردهگذاری کنند.
به دنبال چنین توافقی، مرحله نخست واریزی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰ انجام شد.
ادامه واریزیها مستلزم امضای قرارداد بین صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت بازار سرمایه بود که پیشنویس آن قرارداد بلافاصله تهیه شد، اما جمعبندی و اجماع برای نهایی شدن آن پیشنویس با مشکل همراه شد که در نهایت آن قرارداد در نخستین روزهای اردیبهشت ۱۴۰۱ به امضا رسید.
بر اساس قرارداد امضا شده قرار بر این بود تا واریزی بهمن و اسفند ۱۴۰۰ که رقمی معادل یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است، انجام شود که این اقدام در تاریخ ۱۰ اردیبهشتماه اجرایی شد.
با توجه به امضای چنین قراردادی مقرر شد تا واریزی فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ به صندوق تثبیت بازار سرمایه انجام و تا پایان اردیبهشتماه رقمی معادل یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به این صندوق واریز شود.
"امیرمهدی صبایی" امروز (سهشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به آخرین وضعیت پرداختیها از سوی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: تا چندی پیش مشکل موجود بر سر راه واریزیهای صندوق توسعه ملی، عدم توافق برای امضای قرارداد از سوی طرفین بود؛ این در حالی است که قرارداد بعد از رفع مشکلات منعقد شد و قرار بر انجام واریزیها طبق موعد مقرر بود.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی قرار بود رقم حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را بهصورت ماهانه معادل ۶۵۰ میلیارد تومان به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کند، ادامه داد: بعد از امضای قرارداد، صندوق توسعه ملی رقمی معادل یک هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان را بهعنوان نقدینگی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کرد.
صبایی اظهار داشت: صندوق توسعه ملی در قبال چنین تعهدی واریزیهای فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه امسال را که رقم یک هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان میشود، را تا کنون انجام نداد و این واریزیها عقب افتاده است.
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه به اختلافنظر موجود در قرارداد منعقد شده در اردیبهشت ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: صندوق توسعه ملی مطالباتی را از سازمان امور مالیاتی طلب داشت، در آن قرارداد پرداخت پنج هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان از جمع معادل ریالی ۵۱۰ میلیون دلار منوط به دریافت مطالبات صندوق توسعه ملی از سازمان امور مالیاتی شد.
وی خاطرنشان کرد: در آن قرارداد صندوق توسعه ملی مکلف شد تا مبالغی را که از سازمان امور مالیاتی دریافت میکند، بهعنوان بخشی از مبلغ قرارداد به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت کند.
مدیر عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: صندوق توسعه ملی بعد از انعقاد آن قراداد، رقم یک هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان از سازمان امور مالیاتی دریافت کرده است که از این مبلغ یک هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان را به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کرده و مابقی آن در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار نگرفته است.
صبایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه مشکلی مانع از انجام این واریزیها از سوی صندوق توسعه ملی شده است، گفت: بنده در جایگاهی نیستم که بتوانم از سوی مسوولان صندوق توسعه ملی صحبت کنم و بهتر است این موضوع از سوی مسوولان مربوطه پیگیری شود.
نظر شما