استان یزد در زمینه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی جزو استان‌های برتر کشور است

یزد - ایرنا - مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای یزد با بیان اینکه این استان از لحاظ ظرفیت ایجاد شده در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی جزو استان‌های برتر کشور است، گفت: افزایش ۲۰۰ مگاواتی این نیروگاه‌ها در دستور کار این شرکت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل اسدی روز سه‌شنبه به مناسبت هفته مدیریت مصرف برق (چهارم تا ۱۰ تیرماه) در جمع خبرنگاران استان افزود: قراردادهای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت 200 مگاوات در استان بسته شده است و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۲ این ظرفیت وارد مدار بهره برداری شود.

وی تعداد نیروگاه های خورشیدی استان را ۱۱ مورد بیان کرد و ادامه داد: هم اکنون  ۸۴ مگاوات برق تولیدی استان توسط این نیروگاه ها تامین می شود و با توجه به اینکه بازده سرمایه گذاری نیروگاه‌های خورشیدی ۶ ساله است به همین علت سرمایه گذاری در این زمینه برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست اما صنایع بزرگ استان در راستای مسوولیت اجتماعی خود، برای ساخت این نیروگاه ها اقدام کرده‌اند و نیروگاه های در دست اجرا، توسط پنج شرکت ساخته می شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان یزد خاطر نشان کرد: ساخت نیروگاه های خورشیدی و سیکل ترکیبی در مناطق کم برخوردار استان با هدف توسعه متوزان در شهرستان های خاتم ، مروست و بهاباد در اولویت قرار دارد و در این راستا قرارداد تولید یکهزار و ۱۰۰ مگاوات برق از طریق ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی بسته شده است.

اسدی گفت: ظرفیت اسمی نیروگاه‌های سیکل ترکیبی استان ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات است که شامل ۲ هزار و ۵۶۰ مگاوات نیروگاه حرارتی، ۱۶۷ مگاوات نیروگاه های تولید پراکنده و مابقی نیروگاه های خورشیدی است و هم اکنون پیک نیاز برق استان برای سال جاری ۱۹۶۵ مگاوات است و در استان ۲ هزار و ۷۵ مگاوات برق تولید می شود.

اسدی طول خطوط انتقال و توزیع استان را چهار هزار کیلومتر و ظرفیت پست های انتقال و فوق توزیع را افزون بر  ۱۲ هزار و ۶۰۰ مگاولت آمپر بیان کرد و گفت: این استان کمترین تلفات انرژی در شبکه انتقال و فوق توزیع را در کشور دارد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای یزد در خصوص تعمیر و نگهداری از تاسیسات تولید، انتقال و توزیع تا قبل از وقوع پیک مصرف تابستان افزود: ۹۹.۵ درصد تعمیرات شبکه و تاسیسات برق استان تا اردیبهشت ماه انجام شد و در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد.

اسدی ادامه داد: اجرای طرح ملی خانه به خانه در سال گذشته به همت این شرکت در ۲ هزار منزل مسکونی در مناطق کم برخوردار شهر یزد در قالب تعمیر و نصب سایبان کولرهای آبی این مناطق انجام شد که شاهد کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب و ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق وسایل سرمایشی بودیم.

بخش قابل توجهی از تولید انرژی برق استان یزد در صنایع مصرف و باعث ایجاد ارزش افزوده این انرژی در استان می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha