به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری امروز سه شنبه از دستاوردهای دانشبنیان و خلاق ایرانساخت در حوزههای حمل و نقل هوشمند، دارو و درمان، صنایع خلاق، فناوری پلیمر و هوشمندسازی تهران و البرز بازدید کرد.
ستاری با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری از توسعه زیستبوم شرکت های دانش بنیان و خلاق، گفت: تلاش میکنیم تا بستری برای خلق ارزش افزوده از ایده ها و ظرفیت های نوآورانه ایجاد شود. ماحصل این رویکرد را می توان در رشد و رونق شرکت های دانش بنیان و خلاقی مشاهده کرد که محصولات و خدمات خود را با ایجاد شغل و ارزش افزوده درخور توجه به بازارهای بین المللی رساندهاند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، قانون جهش تولید دانش بنیان را فرصتی مناسب برای هموار شدن مسیر حرکت فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری دانست و بیان کرد: خوشبختانه ظرفیتهای لازم برای توسعه شرکتهای دانش بنیان و تحولی ساختاری در اقتصاد کشور فراهم شده اما لازم است تا همه بخش ها همدل و همراه با یکدیگر، زمینه را برای نقش آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد دانش بنیان و خلاق فراهم کنند.
تجاریسازی ایدههای فناورانه محصولات بهداشتی و آرایشی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در نخستین بخش از بازدیدهای امروز خود، از دستاوردهای حوزه دارو، مواد موثره دارویی و محصولات حوزه آرایشی و بهداشتی سه شرکت فناور فعال در حوزه مواد اولیه دارویی، فناوریهای جدید حوزه آرایشی و بهداشتی بازدید کرد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، با حضور در یکی از شتابدهنده های خصوصی که زیرمجموعه شرکت دانش بنیان سیناژن است و در حوزه فرآورده های دارویی و بهداشتی از تجاری سازی ایده های نوآورانه حمایت می کند، از آخرین محصولات این مجموعه دیدن کرد.
در این مجموعه، جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور با طرح ایدههای جدید در حوزه درمان و بهداشت جمع شده اند تا ایده های نوآورانه خود را در مسیر تولید فرآورده های دارویی، آرایشی و بهداشتی تجاریسازی کنند.
شرکت دانشبنیان سیناژن در زمینه تولید داروهای نوترکیب، بایو سیمیلار و فرمولاسیون فعالیت میکند. این مجموعه در فضایی به مساحت ۲۴۵۰۰ متر مربع شامل آزمایشگاه و اتاق تمیز و ۱۸ هزار مترمربع فضای کار بستری برای تولید محصولات ایران ساخت ایجاد کرده است. این مجموعه با دریافت گواهینامه GMP اروپا، در کنار شرکت آریوژن تنها شرکتهایی در سطح منطقه است که توانسته است این گواهی را دریافت کند.
این شرکت توانسته است ۴۵۰۰ نیروی انسانی با میانگین ۳۲ و تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به کار کند. با تلاش این مجموعه ۲۰ داروی بیو سیمیلار وارد بازار شده است. بخشی از داروهای بیولوژیک پرفروش دنیا توسط این شرکت دانش بنیان تولید می شود و بیش از ۷۰۰ هزار نفر از بیماران خاص و صعب العلاج از این داروها استفاده کرده اند.
شرکت هیوا فارمد در تولید مواد موثره دارویی فعالیت دارد و تاکنون به تکنولوژی ساخت چندین ماده استراتژیک از مراحل اولیه سنتز ماده دست یافته است.
شرکت اسپاد فارمد نیز در حوزه تولید فرآورده های بهداشتی با فناوری پیشرفته فعال است. این شرکت اولین و تنها تولیدکننده ژلهای تزریقی زیرجلدی با فناوری پیشرفته در کشور است که تکنولوژی ساخت این محصولات را کاملا بومی سازی و تاکنون ۹ محصول با کیفیت قابل رقابت با برند اصلی عرضه کرده است.
آلاشت فارمد نیز در قالب یک مرکز تحقیق و توسعهای، ضمن فرمولاسیون فرآورده های گوناگون دارویی بر اساس نیاز روز کشور و فرآوردههایی که کمبود و خلاء آنها همواره در کشور وجود داشته است، در حوزههای گوناگون فرمولاسیون شامل محصولات گیاهی و آرایشی بهداشتی و ملزومات دارویی نیز ورود کرده است و تیمهای متخصص فرمولاسیون در هر کدام از حوزههای مذکور را دارد. این شرکت تاکنون ۲ محصول دارویی در حوزه داروهای حاجب تولید کرده است و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی خود را نیز طی تابستان امسال به بازار کشور عرضه خواهد کرد.
خانه خلاق و نوآوری «آمپر» به منظور زمینه سازی توسعه کسب و کارها و فراهم کردن زمینههای توسعه کاربرد و تجاری سازی محصولات نوآورانه در حوزه صنعت خودرو، صنایع جانبی و خلاق و همچنین استفاده از ظرفیت های مجری در قالب مسئولیت اجتماعی راه اندازی شده است. این مجموعه در حوزه حمل نقل هوشمند بار «اپلیکیشن آی بار» را طراحی کرده است که مدیریت لجستیک حمل بار را به عهده دارد و سرویس مدیریت پرداخت و باشگاه رانندگان را ارائه می کند و هم اکنون در حال توسعه است تا به یک پلتفرم حمل و نقل کامل بدل شود.
خانه خلاق و نوآوری آمپر، پلتفرم سرگرمی های فوتبالی با نام کلین شیت را نیز راه اندازی کرده است که در حال حاضر حدود ۲۰۰ هزار کاربر دارد و در حوزه فوتبال فانتزی سرویس ارائه میکند. این اپلیکیشن امکاناتی از قبیل اخبار فوتبالی، پیش بینی ها و سرگرمی های مبتنی بر فوتبال را به کاربر ارائه میکند. همچنین قرار است به زودی لیگ پلی استیشن در این خانه خلاق و نوآوری برگزار شود.
ارائه خدمات در حوزه دیجیتال
خانه خلاق و نوآوری «نوین ارزش» هم هدف توسعه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و فناوری اطلاعات و ارتباطات را دنبال می کند. این خانه خلاق و نوآوری به حوزه سلامت نیز ورود کرده و اپلیکیشن سلامت تحت عنوان پلاسما را ساخته است که در حال حاضر در حوزه سرویس های جاری سلامت از قبیل نوبت دهی خدمت ارائه میکند.
ایجاد هم افزایی بین صنعت و دانشگاه و تبدیل ایده به فرصت از طریق ارائه حمایت مالی، منتورینگ و فضای کار اشتراکی به تیم های نوپا و ایجاد امکان همکاری موثر بین سازمان ها و استارتاپهای ویژه توسعه شرکتهای دانشبنیان و خلاق از اهداف اصلی خانه خلاق و نوآوری آمپر و خانه خلاق و نوآوری نوین ارزش است. حمایت مالی، خدمات آزمایشگاهی، فضای کار اشتراکی، راهبری، پژوهش و شتابدهی از جمله خدمات خانه خلاق و نوآوری آمپر و خانه خلاق و نوآوری نوین ارزش هستند.
پیش از این نیز تفاهمنامههای همکاری میان ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با شرکت توسعه زیر ساخت فناوری های نوین ارزش و آمپر به امضا رسیده بود که در نهایت منجر به راهاندازی خانه های خلاق و نوآوری نوین ارزش و آمپر شد.
این دو خانه خلاق و نوآوری در حال حاضر ۲۰ تیم خلاق دارند که در حوزه های حمل و نقل هوشمند و سلامت فعالیت میکنند.
خانههای خلاق و نوآوری، به عنوان پلتفرم اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استفاده از توانبخشی خصوصی برای اجرایی سازی آییننامهها، سیاستگذاری، تسهیل گری و حمایت از شکلگیری زیستبوم شرکتهای خلاق، از طریق کمک به ایجاد زیرساخت، تسهیلات مالی، مشاوره، توانمندسازی و حمایتهای معنوی در مسیر توسعه محصولات، خدمات و بازار فناوریهای نرم و صنایع خلاق هستند.
ستاری در آخرین بخش از این بازدیدها به پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران رفت تا از دستاوردهای دانشبنیان شرکتهای مستقر بازدید کند. محصولاتی که در حوزههای مختلفی چون پوششها، قطعات خودرو، فرآوردههای جانبی و تجهیزات و ماشین آلات صنعت پلیمر توسعه یافتهاند.
وی همچنین در جریان فرآیند توسعه مرکز نوآوری و توسعه نانوپلیمر قرار گرفت. این مرکز نوآوری در سه طبقه و مساحت ۳۶۰۰ مترمربع، قرار است بستری برای پیوند ایدههای نوآورانه نانو و پلیمر باشد و محصولات فناور ایران ساخت این حوزه را به بازار هدایت کند.
نظر شما