به گزارش خبرنگار ایرنا، آیین شب شعر به مناسبت گرامیداشت شهدای بمباران شیمیایی شهرستان مرزی سردشت، تحت عنوان «التیام زخم سردشت» با حضور فرماندار، اقشار مختلف مردم و ۲۷ شاعر و نویسنده این شهرستان برگزار شد.
فرماندار سردشت در این مراسم که چهارشنبه شب در سالن یادمان شهدای شیمیایی برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این شهرستان، سردشت را مهد فرهنگ و هنر دانست و گفت: این شهر بعد از ارومیه دومین شهر بوده که کتابخانه در آن تاسیس شد و این نشان دهنده جایگاه فرهنگی، قدمت و تاریخی بودن فرهنگ و هنر در این شهرستان است.
لقمان خسروپور با اشاره به اقدامات مهم انجام شده در حوزه فرهنگ و هنر ادامه داد: در چند ماه اخیر اقدامات اساسی در این حوزه از جمله مهمترین بازسازی و تکمیل سالن یادمان شهدای شیمیایی که بسیاری از بخشهای آن تخریب شده بود با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مدت ۲۰ روز انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال در این سالن هزینه شود، اضافه کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به شهرستان ۲ وعده برای حمایت از حوزه فرهنگ و هنر داد که یکی تکمیل ساختمان یادمان و دیگری اعطای مدرک درجه یک هنری به یکی از هنرمندان پیشکسوت بود که هر دو در کمترین زمان محقق شد.
خسروپور با بیان اینکه این دو اقدام فرهنگی بسیار ارزشمند و مهم بود، ادامه داد: استاد «خله درزی» هنرمند سردشتی که جایگاه مردمی مهمی داشت ولی لازم بود در سطح کلان کشوری نیز بعنوان یک هنرمند شاخص به رسمیت شناخته شود.
به گفته وی، مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به این شهرستان در منزل این هنرمند حضور یافت و قول داد مدرک درجه یک هنر به او اعطا شود که این کار نیز انجام شده و بزودی در یک مراسم ویژه از این استاد بزرگ تجلیل خواهیم کرد.
وی در بخش یگری گفت: جشنواره بیت و حیران که یک جشنواره ملی به شمار میآید و چند سالی بود برگزار نمیشد با تامین اعتبار همراه با جشنواره انگور بزودی در سردشت برگزار میشود.
فرماندار سردشت افزود: هر هنرمند و شاعر و نویسندهای انتظار دارد که دولت از حوزه فرهنگ و هنر پشتیبانی و حمایت کند، وظیفه دولت در این حوزه نیز تحقق این مطالبات است که دولت سیزدهم تاکنون به دو وعده خود در این حوزه شهرستان عمل کرده است.
در ادامه این مراسم، ۲۷ شاعر و نویسنده از شهرهای سنندج، مریوان، دهگلان، بانه، سقز، مهاباد، بوکان، پیرانشهر و سردشت به شعر خوانی در سبکهای مثنوی، غزل، کلاسیک، نو و قرائت مقاله کوتاه و داستانک با مضمون بمباران شیمیایی و رنج و درد مردم دیار سردشت پرداختند، اجرای نمایشنامه و دف نوازی از دیگر برنامه های این مراسم بود.
به گزارش ایرنا، سردشت به لحاظ فرهنگی از گذشتههای دور شهر ادبا بوده و علامه بیتوشی، عبدالعزیز واعظی سردشتی، ملا رسول زکی، عبدالرئوف نقشبندی و دکتر نادر کریمیان از ادیبان و نویسندگان مشهور و نامی زاده و پرورش یافته این شهر هستند.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفری در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای ۴ شهر و ۶ دهستان با ۲۲۸ روستای سکنهدار است و با کشور عراق مرز مشترک به طول ۱۰۰ کیلومتر دارد.
اخبار مرتبط با تحقق وعده دولت سیزدهم در حمایت از حوزه فرهنگ و هنر شهرستان سردشت را در لینکهای زیر دنبال کنید:
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هنرمند پیشکسوت سردشتی دیدار کرد
پیشکسوت ۱۰۷ ساله موسیقی اقوام مدرک درجه یک هنری گرفت
قول وزیر فرهنگ به مردم سردشت عملی شد
نظر شما