۹ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۱۲
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84806835
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برداشت آب زیرزمینی پنج دشت خراسان شمالی اصلاح می‌شود

بجنورد-ایرنا- مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی اعلام کرد: در راستای حمایت از کشاورزان و بنا به مصوبه شورای حفاظت منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کم آبی، ضرایب تعدیل برای اصلاح پروانه برداشت آب زیرزمینی در پنج دشت به صورت پلکانی و مرحله ای اجرا می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع سانی این شرکت مهندس سید عقیل مرتضوی روز پنجشنبه در حاشیه نشست شورای حفاظت از منابع آب استان گفت: تعدیل پروانه دشتها با ضرایب بالایی به صورت پلکانی و مرحله ای به اجرا در خواهد آمد.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد از چاه‌های برقی استان به شمارشگرهای هوشمند آب و برق تجهیز شده اند و امکان رصد و مدیریت آنها وجود دارد.

وی اظهار داشت: بیشترین اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی مربوط به چاه‌های دارای پروانه و همچنین چاه‌های دیزلی است و به همین منظور گروه‌های گشت و نظارت به صورت مستمر از چاه‌ها بازدید و آمار برداری می کنند.

مرتضوی انسداد چاه‌های غیر مجاز را از دیگر برنامه های در دست اقدام شرکت آب منطقه ای ذکر کرد و گفت: در سال گذشته ۹۶ حلقه چاه غیر مجاز مسدود و مسلوب المنفعه شد و در سال جاری نیز انسداد چاههای غیر مجاز دیگر در دستور کار است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی با اشاره به شناسایی روزانه چاه‌های غیر مجاز در استان، مجموع برداشت آب از این چاهها را سالانه حدود ۳۵ میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در استان چاه عمیق غیر مجاز نداریم.

او بیان کرد: انسداد چاه‌های غیر مجاز در حریم چاه آب شرب و سپس در حریم چاه‌های دارای پروانه بهره برداری، جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز، تعدیل پروانه های بهره برداری و ممنوعیت و محدودیت کشت برنج از عمده اقدامات صورت گرفته در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی استان است.

مهندس وحید واسطه، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب آب در مخازن سدهای استان ذخیره شده که این عدد در زمان مشابه سال گذشته ۹۷ میلیون متر مکعب بوده و این ذخایر ۲۶ درصد کاهش یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی نیز در این نشست تاکید کرد: یکی از مهمترین موضوعات در مدیریت منابع آب، تغییر و رعایت الگوی کشت است که می بایست جهاد کشاورزی هر چه زودتر الگوی کشت متناسب با هر دشت را تعریف کند.

مهندس رشیدی گفت: تعدیل در پروانه برداشت آب زیرزمینی دشت ها حتما باید بر اساس مصوبات شورای عالی آب کشور اتفاق بیفتد و نحوه تعدیل تصمیم گیری شده در شورای حفاظت به اجرا درآید.

استان خراسان شمالی ۱۱ دشت دارد که هشت دشت آن ممنوع و بحرانی است که به منظور حفاظت از منابع آب زیرزمین و به تعادل رسیدن منابع آب، ضرایب تعدیل پروانه بهره برداری از چاههای آب توسط وزارت نیرو ابلاغ و در دست اقدام قرار دارد.    

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha