درویشعلی حسن زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: کمبود نقدینگی، تهیه مواد اولیه، بازاریابی، اختلاف میان شرکا و سوء مدیریت از جمله مشکلات مهم وجود واحدهای راکد در استان است که برنامه هدفگذاری شده احیای آن ها با مشارکت سرمایه گذاران و همکاری دستگاه ها و بانک های مرتبط پیگیری و انجام می شود.
به گفته وی عمده واحدهای صنعتی راکد در شهرک ها و نواحی صنعتی واقع در ۱۴ شهرستان بوده که با برنامه ریزی شرکت شهرک های صنعتی استان احیا خواهد شد.
وی اضافه کرد: پارسال بیش از ۳۳ واحد صنعتی راکد توسط شرکت شهرک های صنعتی استان با ایجاد فرصت شغلی برای ۳۰۰ نفر احیا و تولید آن ها از سر گرفته شد.
حسن زاده حمایت از ۱۳۱ واحد صنعتی و خدماتی برای رونق تولید با دریافت مصوبه از ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان و معرفی بانک های عامل در سه ماه نخست امسال را از دیگر برنامه های حمایتی از واحدهای صنعتی در استان برشمرد و افزود: تاکنون برای ۳۰ واحد صنعتی و خدماتی نیازمند به حمایت بانکی، تسیهلات موردنیاز پرداخت شده و مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به بقیه واحدهای معرفی شده در دست پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، از محل اعتبارات تبصره ۱۸ و در راستای رونق تولید برای ۸۶ واحد صنعتی نیازمند حمایت مالی نزدیک به پنج هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال پرونده تشکیل و مصوبه پرداخت آن اخذ و به بانک های عامل ارسال شده و بخشی از این اعتبارات در دست پرداخت است.
وی افزود: پرداخت تسهیلات بانکی از محل اعتبارات تبصره ۱۸ به واحدهای صنعتی استان برای کمک به سرمایه در گردش و سرمایه ثابت است.
مطابق گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان، در این استان هزار و ۱۶۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری وجود دارد که ۹۰ درصد واحدهای صنعتی کوچک زیر ۵۰ نفر اشتغالزا هستند.
از این تعداد واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در گلستان، ۸۱۶ واحد بهره بردار با ظرفیت ایجاد اشتغال برای ۱۵ هزار و ۳۸۸ نفر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قرار دارد که ۶۲۶ واحد آن با ظرفیت ایجاد ۱۵ هزار و ۳۸۸ فرصت شغلی فعال است.
مطابق گزارش شرکت شهرک های صنعتی گلستان، در این استان ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی اترک با وسعت بیش از ۲ هزار و ۴۱ هکتار وجود دارد.
هم مرز بودن گلستان با ترکمنستان و فراهم بودن زمینه ارتباط با کشورهای آسیای میانه از طریق زمینی و ریلی، افزون بر ۱۰۰ کیلومتر ساحل خزر و خلیج گرگان و نزدیک بودن به بنادر امیرآباد بهشهر و نوشهر مازندران، فعالیت گمرک مرزی اینچهبرون و فعالیت فرودگاه بین المللی گرگان و کلاله از جمله ظرفیت های زیرساختی این استان برای توسعه بخش صنعت است.
استان گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.
نظر شما