۹ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۳۹
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84807165
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دیدار فرمانده‌هان سپاه با رییس دادگستری کردستان و  سه خبر از کوتاه دیگر

سنندج- ایرنا- دیدار فرمانده هان سپاه با رییس دادگستری کردستان، موفقیت هفت دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در دوره المپیاد علمی، قرارگیری دانشگاه کردستان در لیست مراکز آموزش عالی دنیا در رتبه‌بندی لایدن و دستگیری باند حفاری غیرمجاز چهار خبر کوتاه استان کردستان است.

به گزارش ایرنا، به مناسبت هفته قوه قضاییه، فرمانده و جمعی از مسئولان سپاه بیت المقدس با رئیس کل دادگستری استان کردستان دیدار و گفت‌وگو کردند.

سردار سید صادق حسینی فرمانده سپاه بیت المقدس به همراه حجت‌الاسلام علی جعفر نژاد مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه کردستان و جمعی از مسئولان این نهاد با  رئیس‌کل دادگستری استان کردستان دیدار و هفته قوه قضائیه را  تبریک گفتند.

فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان در این دیدار از خدمات دستگاه قضایی در استان تقدیر کرد و گفت: مجموعه سپاه و بسیج خود را خادم مردم می دانند و راستای اجرای هرچه بهتر عدالت در جامعه در کنار قوه قضاییه و دادگستری استان هستند.

موفقیت هفت دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در دوره المپیاد علمی

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: هفت دانشجوی این دانشگاه در اولین مرحله از چهاردهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور برگزیده شده و به مرحله دوم راه یافتند.

دکتر بهزاد محسن پور افزود: سهمیه کردستان در این المپیاد ۳۰ نفر بود که چهار نفر از دانشجویان کردستانی در حوزه آموزش پزشکی، ۲ نفر در استدلال بالینی ویک نفر در حوزه ارآفرینی موفق به دریافت مجوز برای حضور در مرحله دوم شدند.
وی گفت: در مقایسه با سایر دانشگاه‌های کلان منطقه ۳ (همدان و کرمانشاه ) که ظرفیت آنها ۶۰ نفر است، دانشگاه کردستان به نسبت جمعیت دانشجویی رتبه اول این منطقه را به خود اختصاص داد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در این المپیاد علمی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۲۳.۳۳ درصد، همدان ۱۶.۶۶ درصد، کرمانشاه ۱۳/۱۳ درصد و ایلام ۶ درصد پذیرش دانشجو داشت، گفت: این آمار نشان دهنده وضعیت مطلوب دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این شاخص است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ابراز امیدواری کرد دانشجویان حاضر در مرحله دوم موفق به کسب نشان های این المپیاد شوند.

دانشگاه کردستان در لیست موسسات برتر علمی جهان

رییس دانشگاه کردستان گفت: براساس نتایج اخیر رتبه‌بندی لایدن (CWTS Leiden Ranking ۲۰۲۲)، دانشگاه کردستان برای نخستین بار در لیست موسسات علمی برتر جهان قرار گرفت.

رحمت صادقی افزود: مرکز مطالعات علم و فناوری دانشگاه لایدن CWTS هلند از سال ۲۰۰۷ میلادی با ارائه شاخص‌های جدید، رتبه‌بندی موسسات علمی را آغاز کرده است.

وی ادامه داد:  نظام رتبه‌بندی لایدن در سال ۲۰۲۲، دانشگاه‌های سراسر جهان را در قالب چهار معیار کلی تاثیر علمی شامل تعداد کل انتشارات، (مقالات ۵۰، ۱۰، پنج و یک درصد  برتر به صورت تعداد و سهم از کل، مجموع و میانگین تعداد استنادهای انتشارات دانشگاه همچنین مجموع و میانگین تعداد استنادات نرمال شده (به رشته و سال) دانشگاه) مورد بررسی قرار داده است.

رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: همکاری‌های علمی (شامل تعداد کل انتشارات، همکاری علمی، همکاری بین‌المللی، همکاری صنعتی، همکاری علمی با فاصله جغرافیایی کمتر از ۱۰۰ کیلومتر و همکاری علمی با فاصله جغرافیایی بیشتر از پنج هزارکیلومتربه صورت تعداد و سهم از کل)، دسترسی آزاد به انتشارات و  تنوع جنسیتی نویسندگان  نیز سه بخش دیگری بود که این نظام مورد ارزیابی قرار داده است.

صادقی گفت: این ارزیابی بر اساس تولیدات علمی نمایه‌شده دانشگاه‌ها در پایگاه اطلاعاتی Web of Science در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ صورت گرفته است و شرط لازم برای قرار گیری در لیست ارزیابی اولیه، انتشار حداقل ۸۰۰ مقاله خالص (با احتساب مقالات حاصل از همکاری با موسسات علمی دیگر به صورت درصدی) بوده است.

وی اظهار داشت: در رتبه‌بندی اخیر لایدن، ۴۴ دانشگاه ایرانی در لیست هزار و ۳۱۸ دانشگاه برتر که شرایط لازم برای ارزیابی را احراز کرده اند، حضور پیدا کردند.

رییس دانشگاه کردستان تاکید کرد: دانشگاه کردستان نیز با مجموع  هزار و ۴۷۵ مقاله (۸۹۰ مقاله خالص) در بازه مذکور و رتبه هزار و ۲۳۵ برای نخستین بار در این لیست قرار گرفت همچنین از لحاظ همکاری‌های بین‌دانشگاهی، همکاری‌های بین‌المللی و همکاری با صنعت به ترتیب دارای ۹۶۴، ۵۱۶ و ۲۸ تولیدات علمی است.

دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.

این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی،  علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی - مهندسی بیجار دارد و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی،  ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

باند حفاران غیرمجاز در دیواندره دستگیر شدند

فرمانده یگان‌ حفاظت اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان گفت: یک باند پنج نفره حفاران غیرمجاز در شهرستان دیواندره دستگیر شدند.

سرهنگ رسول مرادی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران استان در این‌ باره اظهار داشت: در پی دریافت گزارشی از انجمن دوستداران میراث‌ فرهنگی مبنی بر حفاری غیرمجاز در روستای سراب قروه‌ خان از توابع شهرستان دیواندره، موضوع توسط یگان‌ حفاظت میراث‌ فرهنگی استان و با هماهنگی پاسگاه انتظامی گاوه‌شله به‌ صورت ویژه پیگیری شد.

وی افزود: پس از حضور در محل، پنج حفار غیرمجاز با هویت بومی در این روستا دستگیر شدند.

فرمانده یگان‌ حفاظت اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی کردستان ادامه داد: در این عملیات اقلامی شامل یک دستگاه موتور برق، دریل به‌ همراه بیل و کلنگ کشف و ضبط و متهمان برای بررسی پرونده و اعمال قانون به مرجع قضایی ارجاع داده شدند.

سرهنگ مرادی ضمن تقدیر از دوستداران میراث‌ فرهنگی، نیروهای خدوم و تلاشگر انتظامی و یگان حفاظت این اداره‌ کل یادآور شد: شهروندان و هم‌استانی‌ها می‌توانند در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران میراث‌ فرهنگی، با شماره تلفن ۰۸۷۳۳۱۷۸۸۵۵ به‌ صورت شبانه‌روزی با فرماندهی یگان‌ حفاظت میراث‌ فرهنگی استان تماس گرفته تا با اقدام به‌ موقع، از وقوع جرایم در این حوزه و تعرض به آثار ارزشمند تاریخی استان جلوگیری شود.

۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha