به گزارش ایرنا، در دنیای امروز بسیاری از کشورها و شهرها با برگزاری رخدادهای مختلف یا با بهره گیری ظرافتمندانه از آئین ها و مناسبت ها،نمایشگاه ها یا ظرفیت های خود در بخش های مختلف اقدام به جذب تعداد زیادی گردشگر می کنند، در کشورهای اطراف نمونه های زیادی وجود دارد مثلا جشن آب، اما در داخل کشورمان طی سال های اخیر به این موضوع توجه خوبی شده است، مثلا جشنواره گلاب گیری کاشان سالانه هزاران گردشگر را به این نقطه می کشاند.
استان قزوین از ظرفیت های بالقوه زیادی در حوزه گردشگری برخوردار است که می توان آنها را با مقداری ابتکار، صرف وقت و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی فعال کرد.
این استان قطب تولید محصولاتی نظیر زیتون، انگور، زغال اخته و گیلاس در کشور به شمار می رود اما از این موقعیت و جایگاه برای جذب گردشگر استفادهای نشده است.
آبگرم ها از دیگر ظرفیت های طبیعی استان قزوین هستند که هنوز اقدام خاصی در این خصوص برای جذب گردشگر به این نقاط انجام نشده است.
قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران مطرح بوده اما از این ظرفیت برای جذب گردشگر هیچ استفاده ای نشده است البته اخیرا با ابتکار برخی دستگاه ها نظیر میراث فرهنگی، شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص گام خوبی برداشته شد که در صورت پایدار بودن می تواند کلیدی برای توسعه گردشگری تخصصی در قزوین و آغاز خوبی برای این حوزه باشد و آن هم برگزاری برنامه های مربوط به آئین "پنجاه بدر" بود.
در کنار اقدامات این چنینی به نظر می رسد یکی از راه های تقویت گردشگری تخصصی در استان قزوین حمایت از سرمایه گذاران و ارایه مشوق های خاص و ویژه باشد که جای خالی این موضوع احساس می شود.
یک مناسبت دیگر برای جذب گردشگر به این استان، ۹ شهریور سالروز انتخاب قزوین به عنوان پایتخت ایران در دوره حکمرانی صفویان است که به نام روز قزوین نامگذاری شده و می توان از این فرصت برای جذب گردشگر به خوبی استفاده کرد.
قزوین همچنین غذاها و شیرینی های منحصر به فردی دارد که می توان با برگزاری جشنواره های مربوط به آنها در زمینه جذب گردشگر گام برداشت که از این فرصت نیز تاکنون به خوبی استفاده نشده، این استان همچنین قطب صنعت کشور است و می توان با برگزاری تورهای صنعتی در این حوزه نیز به جذب گردشگران خاص این بخش پرداخت که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است.
جشنواره ها ظرفیت مغفول برای جذب گردشگر در قزوین
یک فعال حوزه گردشگری در قزوین معتقد است این استان با وجود ظرفیت های بالا در حوزه گردشگری تخصصی از این فرصت استفاده نکرده و حوزه جشنواره ها در این رابطه مورد غفلت واقع شده است.
ابراهیم میرزایی فعال حوزه گردشگری و رییس انجمن حرفه ای راهنمایان گردشگری استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: امروزه برگزاری رویدادها و جشنواره ها نقش مهمی در جذب گردشگر به مناطق مختلف دارد، مثلا کشوری مانند امارات متحده عربی با برگزاری رخدادی مانند اکسپو سالانه میلیون ها گردشگر را به خود جذب می کنند.
این فعال گردشگری با بیان اینکه در کشور ما از جمله در استان پرجاذبه قزوین توجه به حوزه گردشگری تخصصی و استفاده از رویدادها و جشنواره ها برای جذب گردشگر چندان مورد توجه قرار نگرفته است،افزود: البته در سالهای اخیر گام هایی در این زمینه برداشته شده اما کافی و لازم نبوده است.
وی با بیان اینکه در سالهای قبل برگزاری برخی جشنواره ها موجب هجوم گردشگران به قزوین شده بود اما به دلیل نبود زیرساخت های مناسب و برنامه ریزی لازم این کار تداوم پیدا نکرد،افزود: مثلا در سالهای گذشته جشنواره زغال اخته را در الموت داشتیم که حتی گردشگران خارجی را نیز جذب کرد اما نبود زیرساخت مناسب موجب نارضایتی مسافران شد و در ادامه از این فرصت برای جذب گردشگر استفاده نشد.
میرزایی اضافه کرد: مناسبت هایی چون "پنجاه بدر" یا "روز قزوین" که به ترتیب در ماه های اردیبهشت و شهریور برگزار می شوند، یک فرصت بسیار خوب برای جذب گردشگر به شمار می روند و می توان با یک برنامه ریزی منسجم از این ظرفیت استفاده خوبی را برای توسعه گردشگری استان داشت.
میرزایی همچنین گفت: دستگاه های مختلف با محوریت میراث فرهنگی باید در خصوص توسعه گردشگری تخصصی با استفاده از مناسبت ها و آئین ها و برگزاری جشنواره ها اقدام کنند که بدون شک با تحقق این مهم شاهد رونق گردشگری در قزوین و مشاغل و کسب و کارهای این حوزه خواهیم بود.
این فعال گردشگری خاطرنشان کرد: سنت ها و آئین ها، حوزه کشاورزی و درمان و صنعت غذا در قزوین نیز در کنار بناهای تاریخی و مکان های طبیعی ظرفیت جذب گردشگر را دارند و باید از این فرصت برای توسعه گردشگری این استان استفاده کرد.
صدور ۲ فقره مجوز گردشگری کشاورزی در قزوین
گردشگری کشاورزی در قزوین به تازگی پا گرفته و امید می رود در صورت برنامه ریزی مناسب و جذب سرمایه گذار بتوان کارهای خوبی را برای جذب گردشگر از این طریق شکل داد اگر چه هنوز تا رسیدن به فاصله ایده آل راه زیادی در پیش است.
نادر محمدی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان قزوین در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گردشگری تخصصی موضوعی است که وزارت میراث فرهنگی با جدیت آن را دنبال می کند و به دنبال توسعه آن است.
این مسوول گفت: گردشگر سلامت و کشاورزی در این حوزه بیشتر مطرح بوده اند و به همین دلیل در حوزه گردشگری تخصصی روی این دو تمرکز کرده ایم.
محمدی اضافه کرد: با پیگیری های انجام شده سه بیمارستان پاستور، مهرگان و ولایت در قزوین استانداردهای حوزه گردشگری سلامت را دریافت کرده اند اما در حوزه اقامتی و پذیرایی باید فعال شوند و تحقق این موضوع نیز نیازمند معرفی و تبلیغ بیشتر است و در همین راستا سال گذشته، یک غرفه اختصاصی را به این حوزه اختصاص دادیم تا ظرفیت های گردشگری سلامت را در قزوین معرفی کنیم.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی قزوین همچنین گفت: در حوزه گردشگری کشاورزی نیز تاکنون دو فقره مجوز فعالیت و ایجاد تاسیسات گردشگری در استان صادر و چهار فقره درخواست نیز ثبت شده که در حال بررسی آنها هستیم.
وی اظهار داشت: اولویت ما در حوزه کشاورزی گردشگری باغ های زیتون در طارم سفلی، باغ های انگور در تاکستان، باغ های پسته در بویین زهرا و باغ های گیلاس و زغال اخته در الموت است.
این مسوول خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع بالای محصولات کشاورزی در استان قزوین از باغدارانی که امکان سرمایه گذاری و فعالیت در حوزه گردشگری تخصصی کشاورزی را دارند برای سرمایه گذاری دعوت به عمل می آوریم.
محمدی با بیان اینکه گردشگری کشاورزی نوع جدیدی از گردشگری است که هر روز به جمع دوستداران و علاقه مندان آن افزوده می شود، گفت: سرمایه گذاران در این حوزه امکان دریافت تسهیلات ارزان قیمت روستایی را دارند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی قزوین گفت: یک برنامه دیگر که در حوزه گردشگری تخصصی در دستور کار داریم استفاده از ظرفیت آئین ها، جشن ها و مناسبت ها است، امسال برای اولین بار این کار در خصوص آئین "پنجاه بدر" کلید خورد و در این روز برنامه های مختلفی مانند جشنواره غذای سنتی، کنسرت و پرواز با هواپیماهای آموزشی را با همکاری دستگاه های مختلف برگزار کردیم و تلاش داریم تا در سال های بعد این آئین را به فرصتی برای جذب گردشگر در قزوین تبدیل کنیم.
هم افزایی دستگاهها برای رونق گردشگری تخصصی در قزوین
رونق گردشگری در قزوین از طریق گردشگری تخصصی نیازمند بسیج دستگاه های مختلف اجرایی و جذب سرمایه گذار است و یک دستگاه مانند میراث فرهنگی یا شهرداری به تنهایی در این خصوص نمی تواند اقدام موثری انجام دهد.
میثم پیله فروش معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین گفت: قزوین از ظرفیت های زیادی برای جذب گردشگر برخوردار است، فارغ از بناهای متعدد تاریخی و مربوط به ادوار و سلسله های مختلف و جاذبه های طبیعی، این استان می تواند در حوزه گردشگری تخصصی نیز پیشتاز و فعال باشد.
این مسوول همچنین گفت: قزوین ظرفیت های گردشگری فراوانی را دارد و در حوزه های تخصصی مانند گردشگری سلامت و کشاورزی حرف هایی برای گفتن داریم که لازمه استفاده از ظرفیت های این بخش هم افزایی بین دستگاهی و عزم جدی برای استفاده از ظرفیت هاست.
وی اظهار داشت: یکی از موانع پیش روی تقویت صنعت گردشگری قزوین و پیشبرد اهداف این حوزه از جمله در زمینه گردشگری تخصصی کمبود زیرساخت هاست که تلاش داریم تا با معرفی فرصت های سرمایه گذاری این حوزه، کمبودها در این زمینه را از میان ببریم.
پیله فروش خاطرنشان کرد: در حوزه معرفی ظرفیت های گردشگری قزوین و توانمندی های استان باید بیشتر کار کنیم چرا که تحقق این موضوع به حضور سرمایه گذاران بیشتر در زمینه گردشگری در استان منجر خواهد شد.
این مسوول گفت: به طور نمونه سدهای موجود در استان قزوین ظرفیت گردشگری آبی خوبی را به وجود آورده اما نبود زیرساخت ها مانع از استفاده از این ظرفیت شده که تلاش داریم تا با جذب گردشگر و ایجاد زیرساخت این حوزه را فعال کنیم.
پیله فروش افزود: دریاچه اوان یک جاذبه طبیعی زیبا و دل انگیز و مستعد برای گردشگری آبی به شمار می رود که با جذب سرمایه گذار این مهم دنبال می شود و تلاش داریم نظیر این سرمایه گذاری ها در حوزه های گردشگری تخصصی محقق شده و به جریان بیافتد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین خاطرنشان کرد: مدیریت ارشد استان با جذب سرمایه گذار در گردشگری و زیربخش های آن حمایت می کند.
نظر شما