۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۵۸
کد خبر: 84808718
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیوست‌ اجتماعی در برنامه‌های کلان مدیریت شهری دیده شود

اراک - ایرنا - سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: پیوست اجتماعی در برنامه‌های کلان مدیریت شهری دیده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محسن خیرمند» روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: یکی از جرایمی که در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ روند افزایشی داشته، تصادفات رانندگی بوده است.

وی بیان کرد: سرعت متوسط شهرهای اراک و ساوه از متوسط کشوری بالاتر است و جای تاسف دارد که کشته‌های تصادفات درون شهری اراک در حال افزایش است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی ادامه داد: این استان از نظر تردد درون شهری رتبه سوم کشور را دارد، اما در سرعت برون شهری نیز این استان از میانگین کشور بالاتر است.

خیرمند بیان کرد: در بحث تصادفات شهری اراک یک اتفاق رخ داد که در راستای آن سرعت گاه‌های غیرایمن جع آوری شد و مقرر شده بود به جای آن سرعت‌گاه‌های ایمن نصب شود که این مهم تاکنون محقق نشده است.

وی گفت: وضعیت کنترل هوشمند دوربینی نیز در شهر اراک مطلوب نیست و نیاز است شهرداری در این خصوص به وظایف خود عمل کند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی افزود: اگر سرعت از حد متعارف بالا برود باید محل‌های امنی برای تردد عابر ایجاد شود و کشته شدن در حوادث رانندگی درون شهری به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.

خیرمند اظهار داشت: شهرداری اراک در خصوص ترافیک حوزه شهری اقدام جدی و مناسبی نداشته و هیچ ابزاری برای کاهش و کنترل ترافیک بافت مرکز شهر نداشته است.

وی تصریح کرد: شهرداری اراک در بحث ساماندهی کانون شهر و ایجاد کانون‌های میوه و تره بار و بازارچه‌های مختلف نیز هیچ برنامه‌ای ندارد و زمانی کهه کانون شهر شلوغ شود، پنج عنوان از ۱۰ عنوان اصلی اتهامی را خشونت در بر می‌گیرد.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی ادامه داد: یکی دیگر از جرایم استان و بویژه شهر اراک، سرقت خرد است که بیشتر در مناطق حاشیه‌ای و مسکونی رخ می‌دهد و یکی از دلایل اصلی و مهم این امر نبود پارکینگ برای خودروها است.

خیرمند عنوان کرد: در بسیاری از نقاط شهری پارکینگ از ساختمان‌ها حذف شده و شهرداری بابت این حذف پول دریافت کرده و مکلف است در آن منطقه پارکینگ ایجاد کند اما بیش از هشت سال است که شهرداری اراک اقدام جدی برای تملک و ایجاد پارکینگ طبقاتی در مناطق مسکونی انجام نداده و در بسیاری از  پروژه‌هایی که در دست اجرا دارد نیز پارکینگ را نادیده گرفته است.

وی تاکید کرد: شهرداری اراک تملکاتی دارد که به راحتی می تواند پارکینگ ایجاد کند و در مجموع بحث مکانیزاسیون شهری در اراک رخ نداده که این امر در افزایش سرقت‌های خرد نقش موثری دارد.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: صنوف مزاحم و آلاینده نباید در محدوده شهری باشد و این در حالی است که در سه منطقه حاشیه شهر اراک بالغ بر ۸۰ ضایعاتی بدون مجوز فعالیت دارند و شهرداری اراک تاکنون در این خصوص نیز اقدام مناسبی انجام نداده است.

خیرمند تصریح کرد: ۲ اصل مهم در بحث کنترل آسیب‌های اجتماعی، سرمایه اجتماعی و نشاط اجتماعی است.

وی گفت: مطالبه گری در مسیر سرمایه اجتماعی است اما این مهم با بستن ریل و تجمعات متفاوت است و تمام سازمان‌های مردم نهادی که در حوزه‌های های مختلف فعال هستند، حق دارند در حوزه فعالیت خود به دادگستری مراجعه و طرح شکایت داشته باشند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی افزود: در راستای مطالبه گری، از نوروز امسال ۳۲ پارک کانونی بزرگ شهر اراک مورد ارزیابی قرار گرفت و در راستای رفع نواقص این پارک‌ها، یک و ماه و نیم به شهرداری اراک مهلت داده شد و اکنون این مهلت به اتمام رسیده و شهرداری باید ظرف سه روز آینده گزارش اقدامات خود را ارائه کند.

وی تصریح کرد: سامانه سجام ارتباط مردم با معاونت اجتماعی دادگستری به آدرس sajam.scpd وجود دارد که این سامانه در کشور قابل رصد است و هویت افرادی که گزارش می‌دهند مشخص نیست و مردم می‌توانند موارد لازم را از این طریق اطلاع رسانی کنند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی یادآور شد: سال گذشته، ۳۶۸ گزارش از طریق این سامانه بررسی شد که ۶۰ گزینه آن به نتیجه مثبت رسید و بیشترین گزارش‌ها در ارتباط با منابع طبیعی، محیط زیست، منابع آب، مفاسد اداری و مالی، کرونا و تخلفات صنفی بود.

خیرمند بیان کرد: دومین شاخصه مهم در سرمایه اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی است و این مهم به آن معنا است که هر فرد باید به عنوان یک شهروند وظیفه قانونی و اخلاقی خود را انجام دهد و تعلق شهری از دیگر نکات مهم و ضروری است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حوزه نشاط اجتماعی استان مرکزی دستخوش مشکلاتی است و موارد خشونت در این استان در حال افزایش است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی ادامه داد: یکی از راه‌های حوزه نشاط اجتماعی، افزایش سرانه‌های فضای سبز و استفاده مردم از امکانات شهری است اما متاسفانه در اراک به این موضوع توجه نشده و در برخی از مناطق نسبت سرانه فضای سبز از میانگین کشوری بالاتر از و در مناطقی فقر سرانه فضای سبز وجود دارد.

خیرمند در خصوص وضعیت آلودگی هوای اراک نیز گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هنوز قانون هوای پاک و اینکه چند درصد از دستگاه‌ها مصوبات این قانون را اجرا نکرده‌اند، نمی‌داند و زمانی که متولی این امر به بسیاری از قوانین آگاه نیست، چگونه دستگاه قضا می‌تواند برای برخورد با مقصرین ورود پیدا کند.

وی عنوان کرد: شهرداری اراک در وضعیت آلودگی هوای اراک اقدام به خرید اتوبوس‌های گازوئیلی کرده که این مغایر با قانون هوای پاک است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: در بحث خودروهای آلاینده و حذف کامیون ها از شهر نیز اقدام موثری در اراک صورت نگرفته است.

خیرمند تصریح کرد: تمام پروژه‌های مشارکتی شهرداری اراک بدون نقشه نظام مهندسی است و شهرداری اراک مکلف شده این وضعیت را سامان دهد.

وی اظهار داشت: مشکلات فنی جدی در برخی از انبوه سازی‌های شهر اراک وجود دارد که تاکنون ۲ مورد آن خبری شده و اگر این روند ادامه دار باشد و موارد رفع نشود، مسئولان مربوط باید پاسخگو باشند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی افزود: بسیاری از آسانسورهای مسکونی و اداری استان مرکزی استاندارد لازم را ندارند و ساکن کردن مردم در واحدهایی که عدم پایان کار اخذ نکرده‌اند، تخلف است.

خیرمند تاکید کرد: خرید یک دستگاه نردبان آتش نشانی مرتفع در شهر اراک یک ضرورت است اما سال‌های سال است که برای این موضوع اقدامی صورت نگرفته و شهرداری اراک باید قبل از هرگونه انبوه سازی نسبت به خرید نردبان اقدام کند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha