به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "رضا سرافرازی" روز شنبه در جلسه بررسی و رفع مشکلات و جذب اعتبارات قنوات شهرستان ملایر اظهار داشت: کمتر از ۱۰ درصد آورد منابع آبی تجدیدپذیر کشور توسط ۴۱ هزار رشته قنات تامین میشود.
وی با بیان اینکه متوسط بارندگی کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۳۰ میلیمتر کاهش یافته است، افزود: قنوات نقش پدافند غیرعامل را به ویژه در فلات مرکزی دارد و در حال حاضر ۱۴ درصد از اراضی آبی کشور از طریق قنوات تامین میشود.
مدیرکل دفتر امور آب معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تامین آب از قنوات بدون هیچگونه انرژی و با کیفیت بسیار مطلوبی انجام میشود، گفت: از پیروزی ابتدای انقلاب تاکنون ۹۵ درصد اعتبارات در منابع آب سطحی همچون سدها و شبکهها هزینه شده و کمتر به منابع آب زیرزمینی، قنوات، چاهها و چشمهها پرداخته شده است.
سرافرازی نصب کنتورهای هوشمند حجمی را یکی از مطالبات جدی عنوان و تاکید کرد: با توجه به کمبود اعتبارات، اجرای این طرح باید توسط مردم انجام شود.
وجود ۴۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور
به گفته وی، حدود ۴۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور داریم که ۱۴۰ میلیارد مترمکعب از آبهای تجدیدپذیر و بیش از ۵۰۰ میلیارد مترمکعب منابع آب استراتژیک کشور را مصرف کرده اند و باید نصب کنتورهای هوشمند، تعدیل پروانهها و برداشت معقولتر انجام شود تا بتوانیم منابع آب پایداری داشته باشیم.
مدیرکل دفتر امور آب معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: طی ۲ سال گذشته اعتبارات در حوزه قنوات قطرهچکانی بود که سال گذشته و در دولت سیزدهم جهش اعتباری خوبی داشتیم و ۳۸۰ میلیارد تومان از منابع ملی به قنوات تخصیص داده شد.
سرافرازی ادامه داد: به تازگی و برای نخستین بار قراردادی با بنیاد برکت منعقد کردیم که ۵۰ میلیارد تومان اعتبار از طریق این بنیاد به بخش قنوات اختصاص پیدا کرد و قول مساعد افزایش این رقم اعتبار در سالهای آینده نیز داده شده است.
وی با اشاره به سفرهای استانی و پیشبینی اعتبارات در این حوزه اظهار داشت: در سفر رییس جمهور به استان همدان، پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان طرح جمعبندی شده که از این رقم ۲ هزار میلیارد تومان در بخش کشاورزی نهایی شده است.
۳۸۰ میلیارد تومان برای لایروبی قنوات کشور اختصاص یافت
به گفته مدیرکل دفتر امور آب معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، امسال طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی از محل اعتبارات محرومیتزدایی اعتباراتی مشخص و مقرر شد در اختیار قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) قرار گیرد.
وی گفت: امسال حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل محرومیتزدایی تخصیص یافت که طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد ۵۰ درصد از این اعتبار به قنوات و ۵۰ درصد هم به بخش آبخیزداری اختصاص یابد تا بتوانیم بهترین بهرهبرداری را داشته باشیم.
مدیرکل دفتر امور آب معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در صدد هستیم با همافزایی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزاری اعتبارات را جایی هزینه کنیم که آبخیزداری طرح و برنامه دارد.
سرافرازی افزود: اخیرا ۲ هزار و ۷۰۰ رشته قنات از استانهای کشور احصا و لیست شده است.
لایروبی ۱۲ رشته قنات ملایر با هشت میلیارد تومان اعتبار
مدیرکل دفتر امور آب معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره لایروبی و مرمت قنوات شهرستان ملایر نیز اظهار داشت: با پیگیری نمایندگان این شهرستان، ۱۲ رشته قنات در ملایر امسال جزء لیست کاری ما با همکاری بسیج سازندگی قرار دارد و حدود هشت میلیارد تومان اعتبار نیز اختصاص پیدا خواهد کرد و سال آینده این رقم افزایش می یابد.
سرافرازی هزینه لایروبی هر رشته قنات را حدود ۷۳۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: سرجمع اعتباری که قرار است از محل آبخیزداری قنوات طی سه سال هزینه شود، حدود هفت میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
نظر شما