به گزارش ایرنا هاشم داداشپور که در نشست خبری پانزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی سراسر کشور سخن می گفت، اظهار داشت: نیاز داشتیم فرصتی برای سایر دانشجویان که در حوزه قهرمانی نقش پررنگی ندارند، ایجاد کنیم و نباید فقط درگیر ورزش قهرمانی بود و باید به ورزش همگانی نیز به همان میزان توجه شود.
وی ادامه داد: از آخرین روزهای سال ۹۸ که کرونا جهان و ایران درنوردید، دانشگاهها نیز به سمت نیمه تعطیلی پیش رفتند. حدود ۲ سال و نیم درگیر کرونا بودیم و امروز باید شانزدهمین دوره المپیاد را برگزار میکردیم اما کرونا فعالیتهای جمعی را دچار مشکل کرد. درحالی که با سبک شدن کرونا تصور میکردیم که سی و یکمین دوره یونیورسیاد برگزار شود اما چین که میزبان رقابتها بود اعلام کرد که نمیتواند این رویداد مهم را برگزار کند.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: پس از سه سال اولین المپیاد با تعداد قابل توجهی از دانشجویان برگزار میشود و بیش از ۱۵۰ هزار دانشجو در ۲۱ رشته در مسابقات منطقهای شرکت میکنند. در مجموع ۲ هزار و ۸۰۰ دانشجو در دانشگاه تبریز رقابت خواهند کرد.
به گفته وی با اینکه مشعل المپیاد چهاردهم به دانشگاه گیلان داده شد اما متاسفانه این دانشگاه اعلام کرد که نمیتواند میزبان باشد و دانشگاه تبریز در یک حرکت جهادی برای میزبانی اعلام آمادگی کرد تا مسابقات از ۱۹ تیر تا ۶ مرداد برگزار شود.
هاشمپور گفت: نخستین دوره المپیاد دانشجویان بینالمللی را برگزار میکنیم و المپیک دانشجویان شاهد و ایثارگر هم در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد.
رییس سازمان امور دانشجویی با اظهار امیدواری برای برگزاری المپیاد ورزشهای ساحلی و زمستانی ادامه داد: مهمترین برنامه ما در سال آینده در صورت تامین منابع، برگزاری ورزش دانشجویان همبستگی کشورهای اسلامی است.
افزایش سهم دختران دانشجو در المپیادهای ورزشی
وی افزود: برای المپیاد ورزش قهرمانی شعار رفاقت، رقابت و سلامت انتخاب شده است و افزایش سهم دختران دانشجو در فعالیتهای ورزشی و المپیادها یک اصل مهم و رویکرد اساسی سازمان امور دانشجویان است.
داداشپور با بیان اینکه در تمام رشتههای المپیاد اغلب چهرههای ورزشی حضور دارند، گفت: المپیاد ورزش قهرمانی مهمترین فرصت و بزرگترین رویداد برای کسانی است که در جهان و آسیا میدرخشند.
وی اضافه کرد: برای اولین بار در کنار این المپیاد شرکتهای دانشبنیان را نیز خواهیم داشت و در بیشتر رشتههای ورزشی تجهیزات ورزشی نیز لازم است و بعضا تجهیزات خوبی دارند و برگزاری نمایشگاهی از مجموعه شرکتهای فعال در بخش ورزشی اتفاق بزرگی در حاشیه المپیاد است و دانشگاههای زیادی درخواست میزبانی برای برگزاری رویدادها ۲ سال آینده را دارند و باید قبل از مسابقات میزبان بعدی مشخص شود.
وی در خصوص امتیازات نفرات برتر در این مسابقات گفت: جز در حوزه قهرمانی آسیا و جهانی که برایش مصوبه خاصی داریم در خصوص سایر رویدادهای ورزش دانشجویی چیزی نداریم ولی اعلام میکنیم که قهرمان این مسابقات تخفیفهای ویژه در بحث شهریه دارد. همچنین قهرمانان المپیادها میتوانند در رشتههای یونیورسیادی در انتخابیهای شرکت کنند و این امتیاز بزرگی است اما اینکه کسی بتواند بدون کنکور در مقطع بالاتر تحصیل کند میسر نیست.
داداشپور خصوص اینکه با فدراسیونهای ورزشی برای استعدادیابی، داوری و برگزاری این المپیاد تعاملاتی وجود دارد یا خیر گفت: به تعداد رشتههای ورزشی، انجمن ورزش داریم و همچنین روسای فدراسیونها در فدراسیون ورزش دانشگاهی و سازمان امور دانشجویان عضویت دارند و تعامل و همکاری بسیار خوبی با فدراسیونها داریم.
معاون وزیر علوم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به درخواست شما برای میزبانی بازیهای همبستگی اسلامی آیا با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک مذاکره شده یا خیر؟ گفت: مقدمات انجام شده، هدف این است دانشجویانی که در منطقه هستند در کنار هم در فعالت های ورزشی حضور یابند و از طرفی با توجه به اهمیت دیپلماسی ورزشی، اگر بتوانیم با کشورهای اسلامی و همجوار همکاری کنیم گام بزرگی در ورزش دانشجویی است.
وی ادامه داد: با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و دولت مذاکره خواهیم کرد و همانطور که گفتم صحبتهای اولیه انجام شده اما اینکه رسمی باشد و جایگاه داشته باشد خیر هنوز این کار انجام نشده اما این مسابقات فرصتی خواهد بود تا توانایی دانشگاههای خودمان را بشناسانیم.
نظر شما