نخبگان نقش اساسی در هدایت مدیریت مبتنی بر دانش در کشور دارند

اصفهان - ایرنا - رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: ما برای دستیابی به تولید دانش بنیان به مدیریت مبتنی بر دانش نیاز داریم و این نخبگان هستند که این نوع مدیریت را می‌توانند به خوبی هدایت کنند.

حسین ربانی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: راهبردهای کشور در سال‌های اخیر بر اقتصاد دانش‌بنیان مبتنی بوده است و رهبر معظم انقلاب نیز بر حرکت اقتصادی مبتنی بر دانش تأکیددارند یعنی حرکتی که همه اجزای آن مانند انتخاب موضوع، نحوه ورود و اتصال اجزای مختلف آن بر پایه دانش و فناوری باشد.

وی بابیان اینکه اقتصاد و تولید دانش‌بنیان، ریشه برطرف شدن بسیاری از مشکلات کشور است، اظهار داشت: به‌منظور دستیابی به این اهداف باید مدیریت مبتنی بر دانش باشد و شاید کمرنگ بودن این موضوع در سال‌های گذشته یکی از نقاط ضعف بشمار بیاید به همین دلیل نیاز است که از ظرفیت نخبگان برای رفع آن و در جهت هدایت مدیریت مبتنی بر دانش استفاده شود.

ربانی با اشاره به اینکه حرکت‌های خوبی در کشور در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان شروع‌شده است اما پیچیدگی و سختی خود را دارد، تصریح کرد: زمینه‌های خوبی برای رشد حرکت علمی کشور و ورود آن به بخش اقتصاد فراهم‌شده اما بزرگ‌ترین دغدغه این است که باید فرهنگ و باور این مسائل در جامعه ایجاد شود.

وی با تأکید بر اینکه لازم است افرادی برای رفع مسائل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در رأس امور قرار بگیرند که مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها را به‌خوبی درک کنند، خاطرنشان کرد: افراد آگاه به مسائل و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان با افرادی که تازه بخواهند خود را با آن‌ها تطبیق دهند و به‌صورت ظاهری، شعارها را دنبال کنند تفاوت بسیاری دارند.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: ما برای تسریع در دستیابی به تولید دانش‌بنیان به مدیریت مدرن نیاز داریم یعنی از مدیرانی از جنس نخبگان و فعالان عرصه فناوری و دانش‌بنیان استفاده شود.

وی ادامه داد: در مدیریت سنتی ممکن است اجزای مختلف به‌خوبی همدیگر را نشناسند و اطلاعات کافی نداشته باشند اما با مدیریت مبتنی بر دانش، کارها تسریع می‌شود و به دلیل شناخت مطلوب از اجزای مختلف، شبکه‌سازی مناسبی بین مجموعه‌های دانش‌بنیان شکل می‌گیرد.

ربانی بابیان اینکه یک مدیر باید نقاط ضعف و قوت مجموعه را بداند و ارتباط درستی بین قسمت‌های مختلف برقرار کند، تصریح کرد: یکی از دغدغه‌ها و مشکلات بزرگی که نخبگان و فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مطرح می‌کنند این است که در بخش‌های تصمیم گیر ممکن است مسائل آن‌ها به‌درستی درک نشود و در اولویت قرار نگیرد.

وی همچنین با اشاره به جایگاه اصفهان در اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های فناور، گفت: این جایگاه به حدی است که در برنامه‌های فشرده سفر یک‌روزه رییس جمهور به استان اصفهان در خرداد امسال، بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و دیدار با نخبگان گنجانده‌شده بود و آیت‌الله رییسی در جمع مدیران و کارشناسان شرکت‌های دانش‌بنیان حضور یافتند.

وی بابیان اینکه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این سفر بطور مفصل با فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان دیدار و گفت‌وگو کرد و مشکلات آن‌ها را شنید، اضافه کرد: رییس جمهور نیز در سخنرانی خود در جلسه شورای اداری استان اصفهان و همچنین روزهای بعد آن تأکید کرد که زمینه‌های رشد کشور در بخش دانش‌بنیان بسیار خوب است و باید به‌طور ویژه موردحمایت قرار گیرد.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان تاکید کرد: حرکت هایی مانند سفرهای استانی می تواند نقطه موثری برای پایه گذاری در حرکت های دانش بنیان در استان ها و تقویت آنها باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha