۱۴ تیر ۱۴۰۱، ۱۰:۵۵
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84811881
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت دفاعی راه‌اندازی شد

تهران- ایرنا- صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت دفاعی با مشارکت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (در قالب سازمان‌های صنعتی و تحقیقاتی وزارت و دانشگاه صنعتی مالک اشتر) و شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان بخش خصوصی با ماموریت نقش آفرینی موثر در زیست بوم علم و فناوری دفاعی کشور راه اندازی شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، این صندوق با حضور سردار سرتیپ پاسدارسید مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و علی وحدت، رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرد.  

همچنین تفاهم نامه همکاری بین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری منعقد شد که بر اساس این تفاهم نامه، طرفین در حوزه های تجاری‌سازی و توسعه بازار محصولات فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان همکار با نیروهای مسلح، حمایت از توسعه‌دهندگان فناوری، حمایت و تأمین منابع مالی از اکتساب فناوری‌های نوظهور و بدیع و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نواوری و پارک‌های علم و فناوری دفاعی با یکدیگر همکاری می‌کنند.

علی وحدت با بیان اینکه صندوق پژوهش فناوری صنعت دفاعی ابزاری مهم برای توسعه نوآوری در این صنعت است، گفت: این صندوق باید کارویژه‌های خود را با چابکی انجام دهد تا بتواند از فعالان این حوزه حمایت کند.

وی ضمن اظهار امیدواری نسبت به اینکه صندوق پژوهش و فناوری صنعت دفاعی کشور منشاء آثار خوبی برای توسعه نوآوری در حوزه دفاعی کشور باشد، یادآور شد: امروز توانمندی‌های صنعت دفاعی کشور در حوزه‌های بسیاری مانند حوزه الکترونیک سر ریز داشته و بخش‌های فنی و صنعتی مختلف توانسته‌اند با بهره‌مندی از این توانمندی، فناوری‌های مختص به حوزه خود را قوام و توسعه بخشند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی توانسته‌اند با استفاده از ظرفیت‌های پهپادی سرریزشده از صنعت دفاعی کشور، خدمات و امکانات نوینی را در اختیار کشاورزان قرار دهند و در مراحل مختلف زراعت، آنان را از این فناوری‌ها بهره‌مند سازند.

دبیر کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری کشور همچنین بر این نکته تاکید کرد: امروز صندوق‌های پژوهش و فناوری در تمامی استان‌ها دایر شده‌اند و در حال حمایت از زیست‌بوم‌ نوآوری در استان‌ها هستند.

وحدت افزود: هم اکنون علاوه بر اینکه در هر استان یک صندوق پژوهش و فناوری وجود دارد، در کنار دانشگاه‌های مادر و در حوزه‌های تخصصی یک صندوق‌ پژوهش و فناوری تشکیل شده‌ است تا در جهت توسعه اقتصاد نوآوری گام بردارند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگر سخنان خود به اقدامات این صندوق در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور پرداخت و گفت: صندوق نوآوری در طول سه سال و نیم گذشته رویکردی فعالانه را در دستور کار خود قرار داده است. سعی کرده‌ایم که در جوانب مختلف حمایت‌های جامعی را از شرکت‌های دانش‌بنیان به عمل آوریم.

وی ادامه داد: بر اساس همین رویکرد فعالانه، صندوق نوآوری تنها کارویژه خود را به اعطای تسهیلات و صدور ضمانت نامه محدود نکرده و در طرح‌های ملی نیز در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و حضور مستقیم در این طرح‌ها برای به ثمر رسیدن آنها داشته است که از جمله آنها می‌توان تاثیر مستقیم شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات آنها در مهار بحران کرونا را بیان کرد.

وحدت افزود: از جمله طرح‌های ملی دیگری که به پیشروی کشور در حوزه‌های مختلف منجر شده است، جمع‌آوری و افزایش فشار گازهای فلر، ارایه راهکار در طرح احیای چاه‌کم‌بازده نفتی و تولید واکسن‌های انسانی است که در همه آنها صندوق نوآوری و شکوفایی نقشی فعال ایفا کرده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و دبیر کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری کشور با ابراز خشنودی از افتتاح یک نهاد تامین مالی تخصصی برای حوزه‌ دفاعی کشور گفت: صندوق پژوهش و فناوری صنعت دفاعی کشور ابزاری بسیار مهم برای توسعه فناوری‌های دفاعی کشور است که ضرورت ایجاد آن احساس می‌شد و امروز فعالیت خود را آغاز می کند.

نقش آفرینی صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت دفاعی در نگهداشت نخبگان 

سردار سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی نیز در این مراسم اظهار داشت: این صندوق جامع با مشارکت وزارت دفاع (در قالب سازمان‌های صنعتی و تحقیقاتی وزارت و دانشگاه صنعتی مالک اشتر) و شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان بخش خصوصی، تاسیس شده است.

وی بیان کرد: صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت دفاعی، با ماموریت نقش آفرینی موثر در زیست بوم علم و فناوری دفاعی کشور و با هدف تکمیل زنجیره فعالیت‌های توسعه کمی و کیفی بازیگران زیست بوم علم و فناوری دفاعی کشور، از  قبیل شرکت‌های دانش‌بنیان همکار با نیروهای مسلح، مراکز نوآوری و شتاب دهنده‌های تخصصی مرتبط با حوزه دفاعی، ایجاد شده است.

سردار فرحی افزود: وزارت دفاع و نیروهای مسلح با تعداد زیادی از شرکت دانش‌بنیان همکاری دارند که بر اساس گام دوم نظام نوآوری دفاعی و در سالی که مزین به تولید دانش بنیان و اشتغال‌آفرین است، بهره‌گیری حداکثری از این ظرفیت و توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار قرار گرفته است که لازم است حمایت‌های مادی و معنوی از این شرکت‌ها انجام گیرد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، وی تاکید کرد: تاسیس این صندوق، ابزاری مناسب برای ارایه این حمایت ها خواهد بود و وزارت دفاع، حداکثر توان خود را با استفاده از ظرفیت‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و تجهیزات و زیرساخت‌های آزمایشگاهی و تست و آزمون برای حمایت و توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور کشور به کار خواهد گرفت.

سردار فرحی با بیان اینکه این صندوق در تعامل با صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، می‌تواند نقشی موثر در نگهداشت نخبگان کشور و بازگشت نخبگان خارج از کشور ایفا کند، عنوان کرد: ارایه انواع خدمات ضمانت‌نامه‌ای، تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها، جذب یا هدایت مالی منابع دولتی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر، ارایه انواع خدمات مالی و تسهیلاتی، مشارکت و سرمایه‌گذاری در ایجاد، توسعه، راهبری و توانمندسازی مراکز نوآوری و شتاب دهی و شرکت‌های پژوهشی، فناوری و دانش‌بنیان و امکان‌سنجی طرح‌های اقتصادی با محوریت فعالیت‌های حوزه دفاع، از فعالیت‌های صندوق دفاعی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha