در آن زمان، افشین یزدانی دکترای باستانشناسی گرایش دوران هخامنشی در مصاحبهای، نسبت به بازسازی دیواره ورودی تخت جمشید با آجر و سیمان و برش بستر باستانی با چکش برقی بدون مطالعات مورد نیاز، انتقاداتی را مطرح و اجرای دقیق ضوابط حفاظتی تخت جمشید و تهیه طرح مصوب بر اساس این ضوابط را خواستار شده بود.
هفدهم تیرماه ۱۳۹۹، حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در واکنش به این مباحث از فرد منتقد به عنوان فردی غیرمتخصص در حوزه میراث فرهنگی نام برد که با اهداف شخصی نسبت به پارهای از فعالیتهای مرمتی انجام شده در تخت جمشید انتقادات خود را مطرح کرده است.
اینک با گذشت حدود دو سال از انتشار این مباحث، مدیر این پایگاه میراث جهانی توضیحاتی را به دفتر ایرنا در شیراز ارسال کرده است تا مخاطبان با واقعیتها در این زمینه آشنا شوند.
حمید فدایی در این نامه تصریح کرده است: برای جبران اظهارات غیرواقع، اینجانب لازم میبینم که یادآور شوم که آقای دکتر افشین یزدانی از کارشناسان باسابقه و خوشنام در حوزه میراث فرهنگی و پایگاه محوطه میراث جهانی تخت جمشید است که از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۸۸ به طور مستمر در این پایگاه حضور داشتهاند.
در این توضیحات همچنین آمده است: آقای یزدانی علاوه بر عضویت در شورای فنی مجموعه در تمامی سال های قبل از مدیریت بنده، فعالیتهایی چون بازنگری و بروزرسانی نقشه و ضوابط به همراه تبیین حریم چشم انداز برای محوطههای میراث جهانی تخت جمشید، نقش رستم و شهر استخر، اقدام به میله کوبی و نشانه گذاری محدودههای حریمهای حفاظتی و بازنگری در طرح یکی از پلکانهای ویران شده تخت جمشید بخشی از خدمات ایشان به مجموعه میراث جهانی است.
فدایی خاطرنشان کرده است: اینجانب همواره بر این باور بوده که استفاده از نظرات کارشناسی نخبگان عرصه میراث فرهنگی و ایجاد فضای نقد و نقادی با لحاظ کردن معیارهای تخصصی که مورد تأکید مدیران عالی وزارتخانه نیز بوده است، میتواند به بهبود و ارتقای کیفیت تصمیمات اجرایی و حفاظت کارآمدتر از نفایس میراث ملی و جهانی کشور منجر شود.
یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از چهار اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
سلسله هخامنشیان از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد حکومت کردند.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۵۵ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
شیراز- ایرنا- طرح انتقاد یکی از کارشناسان حوزه میراث فرهنگی درباره نقض سریالی ضوابط حفاظتی مجموعه میراث جهانی تخت جمشید به بهانه مرمت در تیرماه ۱۳۹۹ به موضوعی برای نگرانی دوستداران میراث فرهنگی تبدیل شد که در آن زمان، مدیر این مجموعه در گفتوگویی به انکار مسائل پرداخت و اتهاماتی را به فرد منتقد مطرح کرد.
اخبار مرتبط
-
ماجرای مرمت دیواره تخت جمشید با آجر و سیمان چیست؟
شیراز-ایرنا-انتشار اخبار و کلیپی حاوی مرمت غیراصولی بخشی از ورودی میراث جهانی تخت جمشید واکنشهای…
نظر شما