انتظارات نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد از حوزه نظارتی مجلس شورای اسلامی

یاسوج- ایرنا- نمایندگان سه حوزه انتخابیه استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی شامگاه سه شنبه در نشست جمع بندی نظارت ستادی رییس مجلس در یاسوج مرکز این استان از انتظارات مردم این استان سخن گفتند.

تاکید بر پیگیری اجرای پتروشیمی دهدشت توسط مجلس 

به گزارش ایرنا، نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت ساماندهی پتروشیمی دهدشت و پیگیری اجرای آن توسط حوزه نظارتی مجلس ، گفت: احداث این پتروشیمی می‌تواند کمک زیادی به کاهش بیکاری منطقه و ارزآوری ملی داشته باشد.

حجت الاسلام سیدمحمد موحد ضمن تأکید بر اینکه مردم انتظار دارند از سهم ۸.۵ میلیارد مترمکعب آب سرازیر شده سهم آنها داده شود، افزود: اما سهمی که به استان تعلق می‌گیرد تنها حدود یک میلیارد و ۱۰۰ مترمکعب است و این مهم به هیچ عنوان حق استان نیست.

حجت الاسلام موحد عنوان کرد: انتظار ما این است که تکنولوژی سیکل ترکیبی پادوک نیز با وجود گذشت سال‌ها که هنوز اندرخم یک کوچه است، سامان یابد.

نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی تکمیل بیمارستان دهدشت که از مصوبات سفر رئیس جمهور به منطقه است را خواستار شد و اضافه کرد: از سوی دیگر جاده دهدشت که مسیر استان اصفهان به خوزستان را تکمیل می‌کند یکی از راه‌های مهم برون‌رفت استان از شرایط فعلی است.

وی تأکید کرد: متأسفانه بوکسیت منطقه از استان کهگیلویه و بویراحمد به جاجرم منتقل می‌شود که این مساله فقط منجر به نابودی جاده‌های استان شده است.

حجت الاسلام موحد خواستار تأمین آب کشاورزی دیشموک و چارروسا شد که این مسئله منجر به از بین رفتن محرومیت در این مناطق خواهد شد.

جاده های نامناسب مانع حضور سرمایه گذاران در کهگیلویه و بویراحمد می شود

نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه گذاران به دلیل نبود راه مناسب، علی رغم امتیازات تشویقی حاضر به سرمایه گذاری در این استان نیستند و تقاضا داریم مجلس شرایط را برای سرمایه گذاری شستا و هلدینگ های مربوطه مهیا کند.

 مهدی روشنفکر در نشت جمع بندی نظارت ستادی رئیس مجلس شورای اسلامی از استان کهگیلویه و بویراحمد خطاب به رییس مجلس افزود: امروز از نزدیک پیگیری های هوایی و زمینی داشتید و تمام مسائل استان را رصد و مشاهده کردید، یاسوج شهری است که حاشیه آن بر متن غلبه داشته و از ۳۲۰ هزار نفری که در آن زندگی می کنند ۱۳۵ هزار نفر جمعیت شهری و ۱۸۵ هزار نفر حاشیه نشین دارد. این شهر اولین شهر مهاجرپذیر در کشور بوده، اما زیرساخت های آن آماده نیست.

وی افزود: حاشیه نشینی آسیب های اجتماعی زیادی داشته و مردم به سختی زندگی می کنند، در واقع شهری پر از حاشیه بوده و آسیب های اجتماعی به صورت ماهانه در حال افزایش است و شرایط اسفبار بوده و بهبود آن نیازمند عزم ملی است، چرا که شهر از عهده منابع مالی و مادی آن برنمی آید.

وی ادامه داد: متاسفانه سالن ورزشی، پارک و فضای سبز در حاشیه شهر وجود ندارد و از سال ۸۵ احداث سالن ورزشی در آن آغاز شده و سال ۹۴ به صورت ناقص به بهره برداری رسیده است. همچنین ساخت خوابگاه ورزشی در سال ۸۵ آغاز شده ولی تاکنون به بهره برداری نرسیده است.

روشنفکر با بیان اینکه آمار بیکاری در شهر یاسوج بسیار بالا است، افزود: این شهر علی رغم داشتن نعمت های بسیار زیاد از جمله جنگل، طلای سیاه و نعمت آب، متاسفانه در محرومیت به سر می برد.

نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در واقع استانی غنی ولی مردمی فقیر دارد. مسیرهای مواصلاتی در هر استان بیانگر توسعه آن منطقه است. در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل وجود شرایط اقلیمی و جنگل های متعدد، راه های مواصلاتی به قتلگاه تبدیل شده اند که تعدادی از آنها را رئیس کمیسیون عمران مورد بازدید قرار داد.

روشنفکر ابراز داشت: همچنین شهرستان مارگون در سال ۹۸ ایجاد شده، اما فاقد هرگونه زیرساخت است. به نحوی که از ۵۷۰ کیلومتر، ۳۰۰ کیلومتر آن خاکی است.

وی با بیان اینکه  ۱۰ درصد آب های روان از این منطقه عبور می کند، خطاب به رئیس مجلس، گفت: امروز بیشتر وقتتان را صرف مسائل آب و سدهای استان کردید، یکی از عوامل نجات کشاورزان احداث سد تنگ سرخ بوده و همچنین دو سد دیگری که باید ساخته شود.

روشنفکر تاکید کرد: از طرفی درختان استان در حال مرگ هستند، درخواست دارم کارگروهی تشکیل دهید تا نهادهای مرتبط برای نجات درختان بلوط بسیج شوند.

وی ادامه داد: برای بازسازی مناطق زلزله زده سی سخت ۳۰۰ میلیارد تومان مصوب شده بود که تنها نیمی از آن تخصیص یافت، برای ادامه کار و بازسازی مناطق زلزله زده لازم است سایر مبلغ مورد نیاز تخصیص یابد، که درخواست پیگیری موضوع را داریم.

حق مردم گچساران ضایع شده است

نماینده مردم گچساران و باشت  در مجلس شورای اسلامی گفت: تبصره ۱ ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده در گچساران بررسی شد و تفاوت یک درصد آلایندگی بر مبنای قیمت فروش داخلی و یک درصد آلایندگی بر مبنای جبران هزینه تولید را محاسبه کردند که بعد از این بررسی ها مشخص شد حق گچساران را ضایع کرده‌اند.

سید ناصر حسینی پور تصریح کرد: گچساران نفتش بسیار خوب است، اما موقع پرداخت بر اساس آن یک درصد قیمت فروش را برای او محاسبه نمی کنند و این باعث ضایع شدن حق گچساران شده است.

وی عنوان کرد: در دیدار رئیس کمیسیون عمران مجلس از تونل دیل که یکی دیگر از پروژه های ملی و بزرگ در حوزه گچساران است مسائل و مشکلات آن بررسی شد.

حسینی پور گفت: در این بازدید رئیس کمیسیون عمران مجلس با اقتدار از این پروژه دفاع کرده و و خواهان تعیین تکلیف این پروژه به محض بازگشت به تهران شده است.

نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس بیان کرد:  تونل دیل که یک هزار و ۲۸۵ متر آن باقیمانده از دو طرف هرکدام ۶۰۰ متر و طرف دیگر ۷۰۰ متر حفاری های لازم آن صورت گرفته است.

حسینی پور ابراز داشت: افزون بر ۵۰ درصد این پروژه عظیم باقیمانده، با اتمام این پروژه می توان کریدور شمال به جنوب را متصل کرده و در منطقه تحول خوبی ایجاد کنیم.

وی افزود: چرا عملاً این کار باید متوقف شود بنا به هر دلیلی اگر این پروژه دارای مشکل است و یا گاز موجود در آن پایدار می باشد تعیین تکلیف کرده  وهر چه زودتر وضعیت آن مشخص شود و یا کار را ادامه داده ویا آن را برای همیشه تعطیل کنند.

نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس با اشاره به اینکه وضعیت سهام مردم در تمام پتروشیمی های کشور کاملاً مشخص است، ادامه داد: همه جای ایران تکلیف سهام مردم در پتروشیمی ها مشخص بوده، به جز سهام مردم گچساران در پتروشیمی این شهرستان که مشخص نیست چه بر سر آن آمده است، در گزارشی که به شما ارائه شده خواستار رسیدگی و تعیین تکلیف ۲۰ درصد سهام مردم این شهرستان در پتروشیمی گچساران هستیم.

حسینی پور ادامه داد: امیدواریم در بحث فرودگاه گچساران ورود کرده و اقدامات لازم و کمک های موثر را برای پروازهای آن انجام دهید.

وی گفت: منطقه ویژه اقتصادی گچساران که بقول برخی از دوستان می توان آن را منطقه ویژه اقتصادی انرژی نام گذاشت نیز برای راه اندازی آن تکلیف را مشخص کنید.

 نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری صنعتی و ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی را دارد، تصریح کرد:  با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی این منطقه برای گچساران تصویب و ابلاغ شده است، دبیر شورای عالی مناطق آزاد پاسخگو باشد که چرا بعد از این همه مدت در بحث منطقه ویژه اقتصادی ورود پیدا نمی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha