گردشگران یکی از مهمترین عوامل آسیب  به منابع طبیعی البرز هستند

کرج- ایرنا – مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: یکی از عوامل اصلی آسیب زا به منابع طبیعی حضور گردشگران در این عرصه ها و مدیریت نامناسب آتش های افروخته شده توسط آنان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حامد فرضی روز چهارشنبه در مانور اطفای حریق که در نهالستان بزرگ کرج با حضور دستگاه های مرتبط برگزار شد، با بیان اینکه فصل تابستان و اوایل فصل پاییز زمان آتش سوزی ها در عرصه های مختلف طبیعی و کشاورزی می باشد، افزود: هر ساله این اتفاق تلخ نه تنها در البرز بلکه در دیگر مناطق کشور منجر به از بین رفتن سطحی از جنگل ها و مراتع می شود.

وی اظهار داشت: به همین منظور با هماهنگی صورت گرفته با تمام دستگاه های دخیل کمک در کاهش ایجاد حریق و جلوگیری از افزایش دامنه حریق در سطح مراتع همچون حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی، مدیریت بحران استانداری و هلال احمر تصمیم گرفتیم تا تمرینی را برای اطفای حریق در مراتع و عرصه های طبیعی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه این دستگاه ها با منابع طبیعی از لحاظ نیرو، ابزار و ادوات اطفای حریق همدلی و هم افزایی دارند، گفت: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته از اول تیرماه فصل شروع آتش سوزی در منابع طبیعی است که به همین دلیل ابزار و ادوات مناسبی همچون دمنده و آتش کوب که به دلیل سبک بودن سهولت در استفاده دارد خریداری و در اختیار دهیاری ها و شوراهایی که هدف آتش سوزی هستند قرار گرفته است.

گردشگران یکی از مهمترین عوامل آسیب  به منابع طبیعی البرز هستند

فرضی بیشترین مناطق هدف در آتش سوزی ها را به دلیل وجود گردشگران در مناطق آسارا و طالقان و سپس مناطقی از اشتهارد و ساوجبلاغ دانست و افزود: این مناطق بر اساس نقشه مناطق بحران در حریق مستعد بروز آتش سوزی هستند به طوریکه بیشترین حضور گردشگر در این مناطق می باشد.

گردشگران یکی از مهمترین عوامل آسیب  به منابع طبیعی البرز هستند

وی با اشاره به اینکه متاسفانه یکی از عوامل اصلی بروز آتش سوزی در مراتع و منابع طبیعی حضور گردشگران می باشد، بیان داشت: گردشگران چارچوب استفاده از آتش را رعایت نمی کنند به همین دلیل بیشترین عامل بروز آتش سوزی ها عامل انسانی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ادامه داد: برگزاری این مانور محکی به دستگاه های مرتبط در امر مدیریت حریق در عرصه های مختلف است تا از لحاظ نیروی انسانی و ابزار و ادوات سنجیده شوند تا در نهایت شاهد اتفاق خوبی که همان کاهش حریق ها در سطح استان است  را شاهد باشیم.

وی گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون مسوولیت پایش و جلوگیری از حریق به فرمانداران هر شهرستان واگذار شد تا این افراد به همراه دهیاران و شوراها به صورت مرتب منطقه تحت پوشش خود را به لحاظ آتش سوزی ها و کنترل آن رصد کنند.

فرضی افزود: در این ۲ سالی که دهیاران به عنوان دیده بان حریق فعال شده اند و همکاران منابع طبیعی پایش های مناسب را از منابع طبیعی داشته اند ضمن اینکه به ابزار و ادوات مناسب تجهیز شده اند، شاهد کاهش چشمگیر آتش سوزی ها در مراتع بوده ایم.

وی اضافه کرد: به طوریکه میزان آتش سوزی ها در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به شدت افزایش یافته بود که شاهد آتش سوزی در ۴۸۰ هکتار از مراتع در این ۲ سال بودیم که پس از آن با تجهیز دهیاران و حضور به موقع یگان حفاظت و پایش به موقع و مناسب عرصه ها شدت و میزان آتش سوزی ها کاهش یافت که در نتیجه آن در سال گذشته فقط در ۱۰ مورد آتش سوزی ۱۱ هکتار از مراتع در آتش سوخت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز بیان داشت: همچنین در سال جاری تاکنون در ۶ مورد آتش سوزی کمتر از یک هکتار از عرصه های طبیعی طالقان دچار حریق شده است.

وی یکی از دلایل کاهش آتش سوزی ها را کاهش بارندگی ها و به تبع آن کاهش پوشش مراتع عنوان کرد.در مانور اطفای حریق، نیروهای منابع طبیعی، محیط زیست، جهاد کشاورزی و هلال احمر به صورت آزمایشی آتش های افروخته شده در مراتع را خاموش کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha