خراسان شمالی از داشتن یک گذرگاه و بازارچه مرزی محروم است

تهران- ایرنا- نماینده خراسان شمالی در شورای عالی استان‌ها گفت: این استان با ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور همسایه از داشتن یک گذرگاه و بازارچه مرزی محروم است و با وجود ثروت و ظرفیت بی‌شمار جزو استان‌های محروم کشور است.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها، یوسف مغروری در نطق پیش از دستور خود در هفتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه خراسان شمالی دیار بی مثال وحدت تشیع و تسنن و سرزمین فرصت‌ها و ظرفیت‌های پنهان خدادادی است، افزود: این استان در بخش کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی، گردشگری و انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی، صنایع معدنی چون سیمان و آلومینا، فولاد و پتروشیمی و از همه مهمتر در منابع انسانی بی نظیر بوده که غفلت از آنها گناهی نابخشودنی است.

عضو هیئت رییسه شورای عالی استان‌ها یادآور شد: ظرفیت تولید گندم این محصول استراتژیک فراتر از نیاز استان و حتی دوبرابر نیاز وجود دارد. تولید انگور این یاقوت طلایی و پنبه این طلای سفید و فرش ابریشم دوروی دستبافت زنان ترکمن استان و ده‌ها مورد دیگر از شاخص‌های استان خراسان شمالی است.

وی افزود: بخش دامپروری و عشایر با جمعیت ۳۰ هزار نفری عشایر در کنار دامپروری سنتی و صنعتی با ظرفیت بیش از ۳ میلیون واحد دامی این فرصت ارزشمند را فراهم کرده که سالانه بیش از ۸۰۰ هزار راس دام سبک تولید و وارد چرخه تامین گوشت قرمز کشور کند. ظرفیت تولید کود کشاورزی، سیمان، شمش آلومینیوم یا پودر آلفا، گامای آلومینیوم که به طور انحصاری در کل خاورمیانه از آن استان است، از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استان خراسان شمالی است.

مغروری با طرح این پرسش که چرا خراسان شمالی با داشته‌های کم نظیر و فرصت‌های بی بدیل نه تنها محرومیت بلکه مظلومیت هم در آن موج می زند، گفت: خراسان شمالی طبق آخرین آمار اعلامی اخیر جزو کمترین سرانه درآمد خانوار و به عبارتی در شاخص فقر جزو پنج استان بد در کشور است.

عضو هیئت رییسه شورای عالی استان‌ها بیان کرد: خراسان شمالی با همه داشته‌ها در شاخص‌های توسعه‌ای کشور بین ۳۱ استان آخرین یا از آخر اول است؛ چرا در شاخص‌های برخورداری از نعمت راه روستایی، آب شرب روستایی، راه‌آهن و حمل و نقل ریلی ،گذرگاه و بازارچه مرزی دارای رتبه آخر است؟

وی تصریح کرد: مردم استان خراسان شمالی محروم نیستند، بلکه مظلوم هستند، اما در اوج مظلومیت، صبوری، قناعت منشی و نجابت انقلابی اگرچه در شاخص فقر رتبه دوم کشوری را دارند؛ اما در شاخص مشارکت حداکثری در انتخابات‌ صاحب رتبه دوم کشوری و در شاخص استقبال از مقام معظم رهبری در سفر به استان خراسان شمالی صاحب رتبه نخست کشور را دارند.

مغروری اظهار داشت: استان از نعمت فرصت ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور همسایه از داشتن حتی یک گذرگاه و بازارچه مرزی محروم است؛ صد هزار مرزنشین غیور و سختکوش و عامل امنیت پایدار مرزهای کشور؛ از فرصت قانونی استفاده از سهمیه سوخت مرزنشینان محروم هستند.

نماینده خراسان شمالی در شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: مردم خراسان شمالی  مظلوم هستند؛ چراکه هیچ نگاه توسعه‌ای با چشم انداز آمایش سرزمینی برای صنایع مادر استان حتی با نگاه اشتغال و کارآفرینی برای توسعه فازهای بعدی پتروشیمی یعنی فازهایGTPP  اتفاق خاصی نیفتاده است.

عضو هیئت رییسه شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: خواب زمستانی عمیق پروژه‌های نیمه تمام چون سیمان سمنگان، پروژه فاز ۲ پتروشیمی، اجرای فازهای بعدی شمش آلومینیوم و آلومینای جاجرم، پروژه راه آهن گرگان -بجنورد- مشهد، گذرگاه مرزی و سد  مرزی دربند و قردانلو، بش قارداش، راه دسترسی میامی -بجنورد و بجنورد به گلستان و بجنورد- راز تا کی باید ادامه داشته باشد؟

وی افزود: توسعه نیافتن صنایع پایین دست عرصه کشاورزی و دامپروری در راستای تکمیل چرخه زنجیره ارزش این صنعت مهم کشور در استان، باعث شده خام فروشی محصولات پروتئینی و نیز لبنی در استان رواج یابد و این ثروت و گنج مهم از دست مردمان این عرصه خارج شود. تا به کی باید شاهد رنج مردمان زحمت کش روستایی بود و سود محصول کار آنان را عده ای دلال به جیب بزنند؟

مغروری ادامه داد: استانی که در محرومیت کشور سرآمد است، حتی از بودجه بیت المال کشور نیز در رده‌های پایین قرار گرفته، در حالی که انتظار این است که با اعطای بودجه ای بالاتر نسبت به سایر نقاط کشور، بخشی از عقب ماندگی‌های تاریخی این استان جبران شود.

نماینده خراسان شمالی توضیح داد: خراسان شمالی مهد استعداد است، اما باید با مدیریت صحیح کلان، این استعدادهای بالقوه به فعلیت رسد و هرآن کس که در این مسیر ترک فعل مرتکب شود یا با کار نمایشی بر مظلومیت و محرومیت مردمان این استان بیفزاید باید تاوان و سزای عملش را ببنید که این نیز چشم امید مردمان محروم استان به دستگاه قضا دارد.

نایب رییس شورای عالی استان‌ها: مسئولان، ظرفیت‌های نظام شورایی را احیا کنند

همچنین در ادامه این اجلاس، نایب رییس شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه نظام شورایی کشور را در سه سطح می‌توان مورد مطالعه قرار داد، گفت: نخستین سطح، ساختار نظام شورایی و جایگاه آن در مدیریت کشور است، دومین سطح، کارگزاران نظام شورایی هستند که شامل ویژگی‌های فردی، مدیریت، مهارت ها و توانمندی‌های شخصی نمایندگان شورایی است.

علی رضائیان، تعامل نظام شورایی با سایر قوا را نیز سومین سطح شوراها در کشور معرفی کرد و اظهار داشت: طرح مسائل مهم فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و پیگیری آن‌ها از رسالت‌های مهم نظام شورایی است.

نایب رییس شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: شوراها، حلقه اتصال مردم و حاکمیت و موجب وصل بدنه جامعه و حاکمیت است که این نشان از جایگاه و اهمیت شوراها در کشور دارد.

وی تصریح کرد: از سایر قوا و مسئولان درخواست داریم، جایگاه نظام شورایی را ارج نهند و ظرفیت‌های آن را احیا کنند و این انتظار را داریم که مسئولان در راستای تعامل و هم افزایی با شورا نقش آفرینی بیشتری داشته باشند.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha