به گزارش ایرنا، بیاثر کردن تحریمها از دهه ۹۰ به عنوان یکی از اصلیترین راهکارهای خنثی کردن تحریم در اقتصاد ایران مطرح شد. توسعه صنعت پالایشی و پتروشیمی پالایشگاهی کشور و ذخیرهسازی نفت از جمله اقداماتی است که به تازگی در دولت سیزدهم مورد توجه فراوان قرار گرفته است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم صادرات نفت خام ایران افزایش یافته است و به گفته سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان در حال حاضر فروش نفت ایران در دولت سیزدهم دو برابر شده است.
حقیقت این است که این افزایش صادرات نفت و میعانات گازی با تحولات و التهابات بازار نفت به دست نیامده است بلکه وزارت نفت با تمرکز و بازارسازی نفت ایران به جای خرید و فروش، آن را برای کشورمان فراهم کرده است. از نمونه بارز این موضوع میتوان به گسترش همکاریهای نفتی با کشورهای حوزه آمریکای جنوبی اشاره کرد.
در این راستا سید محمدرضا میرتاج الدینی نماینده مجلس تصریح کرد: سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی یکی از راههای سرمایهگذاری در ایجاد ارزش افزوده و توسعه پاییندست صنعت نفت است. این سرمایهگذاری در پتروشیمی و پالایشگاهها، بهرهوری را افزایش میدهد و تحریمها را خنثی میکند. اگر بتوانیم صنایع پاییندستی نفت را در پتروپالایشگاهها و پالایشگاههای داخل و خارج از کشور سرمایهگذاری کنیم، در بیاثر کردن تحریمها گامی مهم برداشتهایم.
وی افزود: میتوانیم با ساخت پالایشگاه و صنایع پتروشیمی، میعانات گازی و خدمات فنی و مهندسی را صادر کنیم و درآمد ارزی و همچنین ارزش افزوده بیشتری را برای کشور به دست آوریم. در چنین شرایطی از طریق پالایشگاههای فراسرزمینی، رشد اقتصادی برای کشور حاصل شده است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در سفر اخیر آقای اوجی، وزیر نفت، به کشورهای حوزه آمریکای جنوبی قراردادهایی در زمینه سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی به امضا رسید. این قرارداد فرصت و زمینه خوبی است تا همکاری نفتی با کشور ونزوئلا داشته باشیم.
وی افزود: کشورهای حوزه آمریکای لاتین در گذشته هم ثابت کردند که روابط اقتصادی خوبی با ما دارند. به عنوان مثال کشور ونزوئلا با ما یک قرارداد یک میلیارد دلاری برای ساخت کشتی داشت که کشتی را تحویل دادیم و همکاری خوبی حاصل شد. در حوزه انرژی هم میتوانیم این همکاری را ادامه دهیم. نفت ونزوئلا بسیار غلیظ است و صادرات میعانات گازی ما میتواند آن را مرغوب کند. همچنین میتوانیم در کنار این صادرات در ساخت پالایشگاه و صنایع پتروشیمیشان مشارکت کنیم.
میرتاجالدینی ادامه داد: ما میتوانیم علاوه بر روابط اقتصادی و تجاری با کشور ونزوئلا این روابط و همکاری را با کشورهای همسایه و آسیای میانه هم داشته باشیم. به عنوان مثال میتوانیم به کشور تاجیکستان گاز صادر کنیم و در مقابل آب به دست آوریم. گسترش روابط بینالمللی ایران با سایر کشورها از طریق نفت میتواند تأثیرات مطلوبی برای کشور داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه پیشفروش نفت خام در پالایشگاههای فراسرزمینی بازار صادراتی ما را تضمین میکند، گفت: زمانی که یک پالایشگاه در کشوری احداث میشود ما میتوانیم نفتمان که خوراک آن پالایشگاه محسوب میشود را به آن کشور به فروش برسانیم. از این طریق فروش نفت را تضمین و کمک شایانی به رشد اقتصادی کشور کردهایم. در حقیقت در مدت زمان کم به بازدهی بالا میرسیم و تحریمها برای کشور خنثی میکنیم. با پیشفروش نفت و صادرات خدمات فنی مهندسی میتوانیم تحریمها را بیاثر کنیم و علاوه بر سرمایهگذاری و فروش تضمینی نفت کشور؛ زمینه ایجاد منابع ارزی پایدار را با تبدیل نفت خام ایران به محصولات پالایشی نظیر بنزین در پالایشگاههای فراسرزمینی فراهم کرده که خود منجر به خنثیسازی تحریمها نیز خواهد شد.
نظر شما