بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش بین‌المللی هورامان ارسال شده است

کرمانشاه- ایرنا- سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه، ارسال بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش بین‌المللی هورامان را اتفاقی کم‌نظیر دانست و خواستار هم‌افزایی همه دستگاه‌های ذیربط در برگزاری بهتر این همایش شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، دکتر «محمدنبی احمدی» در نشست هم اندیشی دست اندرکاران همایش بین المللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» با اشاره به برگزاری این همایش در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه ۱۴۰۱ به میزبانی دانشگاه رازی افزود: همایش بین المللی هورامان از جهات اقتصادی، گردشگری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی یک رویداد و ظرفیتی بسیار مهم برای استان به شمار می‌آید.

وی با اشاره به برگزاری پیش نشست های متعدد طی چند ماه اخیر با موضوع هورامان اظهار داشت: حقیقتاً تدارک برگزاری همایش بین المللی هورامان یک کار مدیریتی بسیار ارزشمند است که تاکنون بخوبی توسط دست اندرکاران علمی و اجرایی همایش صورت گرفته است.

سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه با قدردانی از عوامل علمی و اجرایی همایش بین المللی هورامان افزود: برگزاری رویداد بزرگ هورامان باید با مشارکت متولیان مربوطه به ویژه میراث فرهنگی، پایگاه جهانی هورامان و دانشگاه رازی انجام شود.
وی تاکید کرد: دانشگاه رازی به جهت احساس مسوولیت و تکلیفی که در قبال استان بر خود می‌داند، در این زمینه ورود کرد و در این فرصت محدود نیز تلاش‌های ستودنی عوامل علمی و اجرایی همایش بوده‌ایم.

دکتر احمدی رویداد بزرگ هورامان را فرصتی برای توسعه استان در ابعاد مختلف دانست و گفت: در دوران جنگ تحمیلی و روزگاری که استان های دیگر با دلار یک صدم قیمت فعلی مشغول تقویت و توسعه زیرساخت های خود بودند، کرمانشاه درگیر جنگ و تبعات ناشی از آن بود و در شرایط فعلی نیز دانشگاه رازی به سبب احساس تکلیف خود برای کمک به توسعه همه‌جانبه استان برای برگزاری همایش بین المللی هورامان پیشقدم شده و در این راستا همه توان خود را به کار خواهد گرفت.

بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش بین‌المللی هورامان ارسال شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه هم در این نشست گفت: ثبت جهانی هورامان یک اتفاق بزرگ برای منطقه و استان کرمانشاه به شمار می آید و می تواند زمینه مناسب برای توسعه منطقه و کل استان را فراهم کند.

«محمدرضا سهیلی» ثبت جهانی هورامان از نوع منظر فرهنگی را اتفاقی متفاوت دانست و تصریح کرد: سخت کوشی مردم منطقه هورامان از دلایل مؤثر در ثبت جهانی منظر فرهنگی این منطقه است که می تواند الگویی برای توسعه فرهنگی و ترویج فرهنگ کار و تلاش در استان باشد.

وی از تلاش ها و اقدامات دانشگاه رازی در برگزاری همایش بین المللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» قدردانی کرد و گفت: برای توسعه تعاملات گردشگری باید از ظرفیت سایر استان‌ها نیز استفاده کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه یادآور شد: در زمان باقیمانده همه تلاش خود را برای پیگیری برای حمایت مالی از همایش بین المللی هورامان، ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار به کار خواهیم گرفت.

وی، خواستار راه اندازی استارتاپ های نوین در صنعت گردشگری توسط دانشگاه رازی شد و گفت: ما در زمینه توسعه و تقویت گردشگری به کمک دانشگاه نیاز داریم.

بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش بین‌المللی هورامان ارسال شده است

دبیر علمی همایش بین المللی هورامان نیز با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ نفر میهمان برای حضور در همایش بین المللی هورامان دعوت شده اند، گفت: باتوجه به تأکید سرپرست دانشگاه رازی و با نیّت ایجاد خاطره‌ای خوش در ذهن میهمانان هیچ هزینه‌ای بابت ورودی همایش از شرکت‌کنندگان و نویسندگان مقالات دریافت نمی‌شود.

دکتر «نادر نادری» افزود: ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان یک افتخار بزرگ برای کشور در نظام بین‌المللی و برای استان و به طور ویژه برای منطقه هورامان است که بی شک بسترساز توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و دیپلماسی خواهد بود.

وی با بیان اینکه کرمانشاه بیشترین سهم را در برخورداری از مساحت منطقه هورامان دارد، گفت: ۶۰ درصد از منطقه هورامان در استان کرمانشاه، ۳۰ درصد در استان کردستان و ۱۰ درصد نیز در استان حلبچه عراق واقع شده است و طبیعی است که نقش کرمانشاه در بهره برداری از این فرصت کم نظیر، یعنی ثبت جهانی منظر فرهنگی، باید پررنگ تر باشد.

دکتر نادری بیان کرد: دانشگاه رازی به سبب احساس مسوولیت اجتماعی خود در قبال توسعه استان و کمک به مردم محروم منطقه، با همه وجود پای کار آمد تا در برگزاری این همایش بین المللی سهمی ایفا کند اما دستگاه‌های اجرایی ذیربط به ویژه میراث فرهنگی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باید نقش آفرینی کنند.

وی از برگزاری ۱۸ پیش نشست تخصصی با حضور کارشناسان و سخنرانان بین المللی در ارتباط با همایش بین المللی هورامان توسط دبیرخانه همایش و استقبال بیش از ۲ هزار نفر از این پیش نشست‌ها خبر داد و گفت: برگزاری همایش های بین المللی اقدامی بسیار حساس و نیازمند زمان مناسب است اما با تلاش شبانه روزی، کار یک سال را در چهار ماه انجام دادیم.

نادری از پذیرش ۴۰۳ مقاله و چکیده به دبیرخانه همایش بین المللی هورامان خبر داد و گفت: دانشگاه رازی تاکنون هزینه‌های بسیاری را برای تدارک برگزاری همایش متقبل شده است و امیدواریم به یاری خداوند متعال در فرصت باقی مانده با تلاش دست اندرکاران همایش، شاهد میزبانی شایسته از میهمانان همایش بین المللی هورامان باشیم.

به گزارش ایرنا، در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پرونده منظر فرهنگی اورامانات /هورامان بررسی و با تصویب اعضای کمیته، این منطقه به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات در استان‌های کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است.

هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل می‌شود و ۷۰۰ روستا نیز در این عرصه قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha