به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین کاووسی روز سهشنبه در آیین معارفه مدیرکل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری، بر لزوم حمایت دستگاههای فرهنگی استان از طرح دفاتر پیشخان خدمات کتابخانهای و توجه هرچه بیشتر نهاد کتابخانههای عمومی کشور در توسعه این نوع از دفاتر تاکید کرد و افزود: راهاندازی دفاتر پیشخان خدمات کتابخانهای در برخی مناطق کمتر برخوردار شهری و استقبال بالای عمومی از این دفاتر نشان دهنده موفقیتآمیز بودن این طرح فرهنگی است.
وی سهولت در جابهجایی دفاتر و جانمایی جدید و همچنین کنترل هزینهها را از مزایای ایجاد دفاتر پیشخان خدمات کتابخانهای بیان و تصریح کرد: با توجه به اینکه امکان احداث کتابخانههای بزرگ و ثابت در بسیاری از مناطق استان فراهم نیست، تلاش خواهد شد در شورای برنامهریزی استان همراهی مطلوبتری برای توسعه دفاتر پیشخان خدمات کتابخانهای شکل گیرد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری نیز در بخش دیگری از آیین با بیان اینکه توسعه فعالیتهای فرهنگی حوزه کتاب و کتابخوانی در شهرها و روستاهای استان از اولویتهای اجرایی این نهاد است، گفت: تلاش میشود ابتدا مناطق بدون کتابخانه در صدر پوشش این گونه فعالیتها قرار گیرند.
احمد فرهادی افزود: مراحل راهاندازی کتابخانه عمومی در شهرهای طاقانک و سودجان و روستاهای ارمند و شیخشبان در حال انجام است و امید میرود این کتابخانهها تا ۲ سال آینده به بهرهبرداری رسیده و مردم ساکن در این مناطق از خدمات کتابخانهای و دیگر فعالیتهای فرهنگی مرتبط با کتاب بهرهمند شوند.
وی در ادامه به وجود تعداد بالای روستاهای بدون کتابخانه در استان نیز اشاره و تصریح کرد: برای ارائه خدمات کتابخانهای به مردم این روستاها، برنامه راهاندازی کتابخانههای سیار و دفاتر پیشخان خدمات کتابخانهای همچنان دنبال میشود اما توسعه این فعالیتها نیازمند همراهی بیشتر مسوولان در بخشهای مختلف است.
فرهادی یادآور شد: بر اساس برآوردهای انجام شده با راهاندازی کتابخانه و دفاتر پیشخان خدمات کتابخانهای، سطح فعالیتهای فرهنگی در مناطق هدفگذاری شده نیز ارتقا مییابد که با توجه به این مهم، وظیفه دستگاههای فرهنگی برای توسعه فضاهای فیزیکی و سختافزاری مرتبط با کتابخانهها سنگینتر شده و نیاز است همکاری بیشتری در این خصوص انجام شود.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه و ارتقای بخشهای کتابخانهای به منظور ارائه خدمات متنوع و جدید فرهنگی در این مراکز اظهار داشت: هماکنون طرح توسعه کتابخانههای حافظ شهرکرد، نقنه و وردنجان برای ارتقا این نوع خدمات در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۵۶ باب کتابخانه، ۶ کتابخانه مشارکتی و چهار باب دفتر پیشخان خدمات کتابخانهای در چهارمحال و بختیاری فعالیت میکند.
همچنین بر اساس آخرین آمار اداره کل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری بیش از ۵۱ هزار نفر در این استان به عنوان عضو فعال کتابخانهها، فعالیتهای این حوزه را دنبال میکنند.
نظر شما