به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی روز سه شنبه در جلسه شورای زکات آذربایجان غربی افزود: باید این واجب شرعی در جامعه به خوبی تبیین و تبلیغ شود.
وی اضافه کرد: زکات یک فریضه و دستور الهی است که تاکیدات زیادی نیز در قرآن به این امر مهم شده و بارها در کنار نماز ذکر شده است.
امام جمعه ارومیه اظهار کرد: پرداخت زکات موجب پاکسازی جامعه اسلامی از اموال حرام و درآمدهای غیرشرعی می شود و این مهم به طور قطع تاثیر مهم تربیتی نیز در جامعه اسلامی خواهد داشت.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: سال گذشته با تحقق ۱۰۷ درصدی نسبت به پیش بینی ها، بیش از ۸۱۰ میلیارد ریال زکات در استان جمع آوری شد.
عزیز سهندی افزود: در سه ماه نخست امسال هم ۳۷۰ میلیارد ریال زکات در استان جمع آوری شده که ۵۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
همایش علمی فرهنگی و ترویجی زکات، پایان تیرماه جاری در ارومیه برگزار می شود
وی اظهار کرد: همایش علمی فرهنگی و ترویجی زکات، پایان ماه جاری در ارومیه برگزار می شود و در آن از کتابچه زکات نیز رونمایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: ۴۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که پنج مقاله برتر در روز مورد تجلیل قرار می گیرند.
به گزارش ایرنا، زکات در آذربایجان غربی بیشتر به گندم، جو و کشمش و در برخی موارد به دام تعلق می گیرد.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاک آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت را دارد و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.
همراهی این ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق می گیرد.
نظر شما