به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا سلیمانی فرجام روز سه شنبه در جلسه مطالبه گری خبرنگاران در بسیج رسانه ای استان اردبیل اظهار کرد: منطقه آزاد اردبیل نیازمند جانمایی مناسب است و تلاش می شود با همدلی تمامی مسئولان این مکان در آینده نزدیک مشخص شود.
وی با بیان اینکه گمرک مزیت اول منطقه آزاد اردبیل خواهد بود، اظهار کرد: با جانمایی مناسب تلاش خواهد شد تا ویژگی های مورد نیاز برای ایجاد و راه اندازی منطقه آزاد در استان فراهم شود.
مدیر اجرایی منطقه آزاد اردبیل با اشاره به حضور چهار ماهه خود در اردبیل بیان کرد: در این مدت با تمامی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و ائمه جمعه و مسئولان عالی استان به صورت حضوری دیدار و تبادل نظر شده تا با مشورت و همدلی آنها بهترین مکان جانمایی شود.
او اضافه کرد: پیش از این برای راه اندازی و ایجاد منطقه آزاد اردبیل چهار نقطه مجزا در مناطق مختلف استان جانمایی و پیشنهاد شده بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام با راه اندازی آن در یک منطقه به انتخاب متولیان و مسئولان استان موافقت کرده است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد اردبیل با بیان اینکه بسیاری از مردم و مسئولان با قوانین، کارکرد و اهداف ایجاد منطقه آزاد آشنا نیستند، ادامه داد: برای موفقیت در این حوزه باید رسانه ها به تبیین، اطلاع رسانی دقیق و شفاف به مردم کمک کنند.
واردات خودرو به مناطق آزاد ممنوع است
سلیمانی فرجام گفت: مصوبه هیات وزیران برای ممنوعیت واردت خودرو به مناطق آزاد به قوت خود باقی است و همچنان واردات خودرو به این مناطق ممنوع است
وی افزود: متاسفانه بیشتر مردم استفاده از خودروی لوکس خارجی را بهترین مزیت مناطق آزاد می دانند، در صورتی که طبق قانون واردات خودروی خارجی و استفاده از آنها در مناطق آزاد جدید ممنوع است.
سلیمانی اظهار کرد: باید نگاه و دید مردم و مسئولان به مناطق آزاد وسیع و بلند باشد و با راه اندازی و ایجاد آن شاهد سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال، صادرات، ارز آوری و رشد و توسعه منطقه باشیم.
این مقام مسئول بیان کرد: فقط تابلو زدن و نام منطقه آزاد را یدک کشیدن افتخار نیست، بلکه باید با توجه به کارکردهای مناطق آزاد نهایت استفاده را از این ظرفیت در بهبود وضعیت موجود برد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد اردبیل اضافه کرد: با توجه به ظرفیت ها و قابلیت های منطقه، راه اندازی و ایجاد منطقه آزاد در استان اردبیل توجیه اقتصادی دارد و اگر جانمایی آن به صورت درست و صحیح صورت گیرد به نفع مردم استان خواهد بود.
سلیمانی فرجام ادامه داد: امیدواریم با همدلی و وحدت مسئولان و همراهی مردم در آینده نزدیک سازمان منطقه آزاد استان اردبیل تشکیل و عملیات اجرایی منطقه آزاد نیز آغاز شود.
وی گفت: سایر مناطق استان نیز در طی سالهای آینده میتوانند به محدوده منطقه آزاد اضافه شوند و کل استان در آینده از مزایای منطقه آزاد تجاری بهره مند خواهند شد.
به گزارش ایرنا، ایجاد منطقه آزاد اردبیل یکی از هفت منطقه آزاد جدیدی است که ابتدای سال ۱۴۰۰ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ و دولت موظف به راهاندازی آن شد.
این هفت منطقه آزاد جدید در استانهای گلستان، ایلام، اردبیل، سیستان و بلوچستان، کردستان، بوشهر و کرمانشاه قرار دارند و عملیات اجرایی تاسیس و راهاندازی آنها آغاز شده است.
استان اردبیل دارای ۳۸۰ کیلومتر مرز خشکی با جمهوری آذربایجان است.مناطق مرزی استان اردبیل از یک محرومیت تاریخی و شکاف توسعهای با مناطق برخوردار کشور رنج میبرند و برای رفع این عقب ماندگی و حرکت در مسیر توسعه متوازن نیاز به ابزارهای حمایتی ویژهای دارند و از جمله مهمترین این مولفهها ایجاد مناطق آزاد تجاری و صنعتی در آنها میباشد.
اشتغالزایی، افزایش حضور سرمایهگذاران در منطقه به دلیل معافیتهای گمرکی و سود بازرگانی، رفع مشکل بیکاری، توسعه صادرات، افزایش مراودات بازرگانی با کشورهای همسایه، ایجاد بازارهای تجاری و صنعتی مشترک با همسایگان از جمله مزایای ایجاد مناطق آزاد تجاری ، صنعتی در مناطق محروم و مرزی کشور است.
منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیربندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهرهگیری از مزایایی نظیر معافیت های مالیاتی ، بخشودگی سود و عوارض گمرکی ، نبود تشریفات زائد ارزی ، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایهگذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک میکند.
استان اردبیل با توجه به وضعیت خاص جغرافیای خود و داشتن مرزهای طولانی با جمهوری آذربایجان و در نتیجه نزدیکی به بازار قفقاز و روسیه دارای ظرفیت خاصی برای توسعه است، تجارت خارجی و بالطبع گسترش صنایع صادرات محور از مولفههای اساسی توسعه منطقه میباشد و در این میان ایجاد منطقه آزاد تجاری، صنعتی نیز نقش موثری در رونق این بخش از اقتصاد و در نتیجه توسعه متوازن استان خواهد داشت.
نظر شما