به گزارش ایرنا از مرکز پلیس راهور تهران بزرگ سرهنگ احسان مومنی روز چهارشنبه با بیان این مطلب گفت: وقتی خودرویی جهت دریافت خسارت به شرکت بیمه مراجعه می کند پس از تشکیل پرونده توسط کارشناسان بیمه میزان خسارات وارده مشخص و مبلغی تعیین می شود.
وی افزود: اگر زیان دیده این مبلغ را قبول داشته باشد مبلغ خسارت را دریافت خواهد کرد و می تواند به هر تعمیرگاهی که خواست مراجعه کند و اگر این مبلغ را قبول نداشت شرکت های بیمه مکلف هستند در صورت تقاضای زیان دیده وسیله نقلیه را به تعمیرگاه مجاز و یا تعمیرگاه مورد قبول فرد زیاندیده، هدایت کند تا داخل تعمیرگاه مورد بررسی و تعمیر قرار گرفته و هزینه ها توسط شرکت بیمه پرداخت شود.
سرهنگ مومنی اظهارداشت: اگر باز هم اختلافی بین شرکت بیمه و زیان دیده وجود داشت، فردی به عنوان ارزیاب خسارت تعیین می شود و وسیله نقلیه را بررسی و خسارت را تعیین می کند.
وی گفت: اگر باز هم اختلافی بین آنها وجود داشت در این مرحله سوم به مراجع قضایی که در حال حاضر شورای حل اختلاف هست مراجعه و اقامه دعوا می کنند و پرونده در آنجا بررسی و تعیین تکلیف می شود.
آیا می توان به نظریه کارشناسی پلیس اعتراض داشت؟
سرهنگ مومنی گفت: وقتی تصادفی به وقوع می پیوندد، با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته می شود و افسر کارشناس در صحنه تصادف حضور پیدا می کند و پس از آن صحنه تصادف مانند آثار تصادف، آثار موجود روی خودروها، اظهارات رانندگان و فیلم محل تصادف مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس استنباط و بر اساس مواد قانونی و آیین نامه راهنمایی و رانندگی نظر خود را اعلام می کند.
وی افزود: به طور معمول، کارشناس یک راننده را مقصر و یکی دیگر را غیرمقصر یا همان زیاندیده معرفی میکند که مسلما فرد زیاندیده به این قضیه اعتراضی ندارد و فرد مقصر احتمال دارد که نظریه افسر کارشناس را قبول نداشته باشد.
سرهنگ مومنی افزود: فرد مقصر می بایست در همان صحنه تصادف افسر کارشناس را از اعتراض خود آگاه و اعلام کند که نظر شما را قبول ندارم که افسر کارشناس کروکی به همراه گزارش صحنه تصادف را تهیه و هر آنچه که در صحنه تصادف مشاهده و جمع آوری کرده در گزارش خود قید می کند و به همراه کروکی تحویل طرفین تصادف می شود.
وی گفت: طرفین پس از آن به مراجع قضایی که در حال حاضر شواری حل اختلاف است مراجعه کرده و پس از تشکیل پرونده، مقصر ادله خود را ارائه می دهد که توسط ۳ نفر از کارشناسان خبره و یا کارشناسان رسمی دادگستری مورد بررسی قرار می گیرد و نظریه اعلام خواهد شد.
سرهنگ مومنی ادامه داد: این نظریه جدید مبنای پرداخت خسارت برای شرکت بیمه است و اگر باز هم نظریه را قبول نداشتند این پرونده همین طور ادامه خواهد داشت و تا هیات های ۱۳ نفره پیش می رود و مجدد صحنه تصادف را بررسی و نظریه خود را اعلام خواهند کرد.
نظر شما