عزیز سهندی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد روستا از ابتدای سال گذشته تاکنون در مجموع هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال زکات جمع آوری شده است.
وی اضافه کرد: همچنین ۱۳ هزار و ۷۰۰ مودی زکات در سامانه به عنوان پرداخت کننده زکات در آذربایجان غربی ثبت شدهاند.
وی اظهار کرد: شهرستان های ارومیه، مهاباد و میاندوآب به ترتیب بیشترین میزان زکات پرداختی را در آذربایجان غربی به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی با اشاره به اینکه روند جمع آوری زکات در استان مطلوب است، ادامه داد: در این خصوص طی سال گذشته شاهد تحقق ۱۰۷ درصدی نسبت به پیش بینی ها بودیم و در بهار امسال هم، میزان زکات دریافتی در استان بیش از ۱.۵ برابر سال گذشته بود.
آذربایجان غربی، رتبه هفتم کشور در حوزه جمع آوری زکات را در اختیار دارد، زکات در این استان بیشتر به گندم، جو و کشمش و در برخی موارد به دام تعلق میگیرد.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاک آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت را دارد و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.
همراهی این ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق میگیرد.
نظر شما