امید پارسایی فر روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در دولت قبل با هدف بهسازی و به روزرسانی سینما بهمن بوشهر چهار میلیارد تومان اعتبار به تصویب رسید که با وقوع شرایط کرونایی و تعطیلی سینما این بودجه از سبد حوزه فرهنگی این استان خارج شد.
وی بیان کرد: سینما بهمن بیش از پنجاه سال در کنار مردم استان بوشهر بوده است و وقت آن است که برای تبدیل آن به یک پردیس مدرن سینمایی اقدام اساسی انجام گیرد.
پارسایی فر ادامه داد: سینما بهمن در دهه هشتاد یک بار بازسازی شد که در زمان حاضر با توجه به نیاز به نوسازی و تجهیز به وسایل مدرن تصویری و صوتی باید تکنولوژی آن بروز شود.
وی گفت: بر خلاف برخی اطلاع رسانی های اشتباه، سینما بهمن متعلق به بخش خصوصی نیست و به حوزه هنری سازمان تبلیغات اعلق دارد که در زمان حاضر بیش از هفت پرسنل بومی به صورت رسمی با دریافت حقوق و مزایا در آن مشغول کار هستند.
پارسایی فر ادامه داد: مدیریت سینماها امری تخصصی است که حوزه هنری در بیشتر استانهای کشور توسط موسسه سینمایی بهمن سبز و امور سینمایی این حوزه نسبت به مدیریت سینماها در بخشهای تامین فیلمها و مدیریت پرسنل و تجهیز ونوسازی سالنهای سینمایی به صورت حرفهای اقدام میکند.
وی بیان کرد: در سایر استانها مسئولان دست به دست هم داده اند و اعتباری را درون استان تامین کردند تا در کنار اعتبارات ملی حوزه هنری سازمان تبلیغات کشور، زمینه مناسب برای تجهیز و به روز رسانی سینما مهیا شود.
پارسایی فر افزود: سینما یک هنر صنعت است و سالنهای سینمایی هم امروزه مزیت فرهنگی و شاخصه مهم سرآمدی شهری هستند از این رو تعطیل و خاموشی آنها امری مطلوب و متناسب با جایگاه مرکز استان بوشهر نیست.
وی بیان کرد: در طرح جدید سینما بهمن افزایش سالنها و ظرفیت آن و ارتقا با تکنولوژی های دالبی و سه بعدی هدفگذاری شده است.
رئیس حوزه هنری استان بوشهر گفت: مردم این استان شایستگی این امتیاز فرهنگی را دارند که مانند سایر استانها از یک مجتمع مدرن سینمایی با تجهیزات به روز برای استفاده عموم اعضای خانواده ها و نوجوانان و جوانان بهره مند باشند.
وی افزود: سینما بهمن بوشهر نماد فرهنگی این استان است که با سیاست فرهنگی که دولت سیزدهم در رسیدگی به زیرساختهای فرهنگی در استانها دارد باید در بوشهر هم نسبت به بازسازی آن اقدام عاجل صورت گیرد.
وی با اشاره به تعطیلی موقت تعدادی از سینماهای قدیمی کشور از جمله سینما بهمن بوشهر بعد از حادثه متروپل آبادان افزود: حوزه هنری نسبت به اصول ایمنی و حفظ سلامت عمومی خود را مکلف دانسته و سینما را خودخواسته و مسئولانه از روند فعالیت روزانه خارج کرده تا نسبت به بهبود وضعیت آن مساعدت شود.
وی تاکید کرد: در مذاکراتی که با مسئولان استانی انجام شد آنها نیز اذعان کردند که تعطیلی سالنی که پایگاه اصلی نمایش آثار سینمای انقلاب اسلامی بوده، راهکار مناسب برای حل مشکلات این بنای شناخته شده در استان نیست وبی توجهی به آن باعث تخریب بیشتر و فرسودگی بیشتر آن میشود.
پارسایی فر افزود: سینما بهمن با نمایش آثار برتر سینمای انقلاب و سینمای ارزشی سهمی مهم در ارتقای فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی داشته و نمایش آثاری همچون به «وقت شام» ،«چ » ،«روز صفر»،« موقعیت مهدی»، «هناس»،« ماجرای نیمروز» و استفاده عموم خانواده ها و گروههای جهادی و هیاتهای مذهبی، مدارس، ادارت، اقشار کم درآمد از تخفیف ها و بلیتهای نیم بهای آن تنها با رویکردی فرهنگی و عام المنفعه بوده است .
وی ادامه داد: در حالی که جریان فرهنگی انقلاب اسلامی نیازمند این پایگاه فرهنگی است افزود: درست در زمانی که فیلم ارزشمند هناس در حال اکران مردمی بود و تبلیغات آن در سطح شهر بیلبورد شده بود به ناچار این اقدام انجام شد.
رئیس حوزه هنری بوشهر بیان کرد: اکنون با برآورد انجام شده باتوجه به افزایش بهای پروژه های عمرانی و تجهیزات فنی سینمایی حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای به روزرسانی سینما از حیث نوسازی ساختمان و تجهیزات نیاز است.
پارسایی فر ادامه داد: با کارشناسی صورت گرفته توسط سازمان سینمایی حوزه نیازی به تخریب ساختمان سینما بهمن بوشهر نیست و با مقاوم سازی آن با شیوههای نوین مهندسی و سازه های سبک استحکام بنا مانند سینماهای خوزستان، فارس، اصفهان امکان پذیر است.
وی افزود: تخریب کامل سینما بهمن و نوسازی آن با توجه به نیاز پروژه به اعتبارات و بودجه بالا استان بوشهر را چند سال فاقد سینمای حرفهای خواهد کرد که بر همین اساس اولویت بر استحکام و بهسازی سالن کنونی به عنوان یکی از سالنهای شاخص و برجسته در جنوب کشور است.
رئیس حوزه هنری بوشهر اظهار کرد: مکاتبات متعددی با مدیریت ارشد استان در سنوات گذشته انجام شده است و علاوه بر تشریح اهمیت و ضرورت این بازسازی، در پاییز پارسال هم با برگزاری نشستی دردفتر معاون عمرانی استاندار و معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر با حضور معاون حوزه هنری کشور مقرر شد استان برای سینما بهمن وارد مشارکت اعتباری و مجوزی شود تا اعتبارات ملی نیز از جانب حوزه هنری مهیا شود که منتظریم در کمیتههای عمرانی این مهم توسط مدیریت استان به وقوع بپیوندند.
پارسایی فر ادامه داد: امیدواریم در راستای به روز رسانی و استحکام بخشی سینما بهمن بوشهر مدیریت ارشد این استان و شهرستان، نمایندگان مجلس ،اعضای شورای اسلامی شهر، شهرداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مساعدت کنند تا سینما بهمن به عنوان یکی از سرمایههای فرهنگی این استان به طور مجدد احیا شود.
وی گفت: در دیدار اخیری که در استانداری بوشهر با حضور هنرمندان استان و میزبانی استاندار برگزار شد، محمدی زاده نسبت به مطالبات عمومی در حوزه فرهنگ و هنر نگاه ویژه ای داشتند که امیدواریم این نگاه ارزنده منجر به آغاز عملیات بازسازی سینما بهمن در آینده نزدیک شود.
سینما بهمن بوشهر تا پیش از این به عنوان فعالترین مرکز فرهنگی هنری استان بوشهر روزانه با اکران هفت فیلم در حوزههای مختلف از جمله دفاع مقدس، خانواده، زن، سینمای انقلاب و سینمای کودک با قیمت متعادل پذیرای هم استانیها و اقشار مختلف و گروههای جهادی بوده است.
نظر شما