به گزارش خبرنگار ایرنا "مجید منعمی" عصر پنجشنبه در جلسه حفاظت از امور آب شهرستان بروجرد که در فرمانداری برگزار شد افزود: بحران آب در شهرستان جدی است و باید مدیریت آب را جدی بگیریم.
وی با انتقاد از عملکرد کار گروه حفاظت از منابع آب شهرستان اظهار داشت: کار گروهی که خروجی نداشته باشد نباید تشکیل شود و دستگاه قضایی نیز همکاری کند تا با تخلفات حوزه آب برخورد قانونی شود.
وی همچنین گفت: جهاد کشاورزی اقدامات لازم برای آموزش کشاورزان برای اصلاح الگوی کشت جایگزین را انجام دهند، باید سال آینده کشاورزان به جای کشت محصولات آبدوست محصولات جایگزین را کشت کنند.
مدیر امور توزیع برق شهرستان بروجرد نیز در این جلسه گفت: ۲۹ پرونده قضایی برای چاههای غیر مجاز در شهرستان بروجرد تشکیل شده است.
"محمد خسروی" افزود: در یکی از روستاهای بخش مرکزی ۳۸ حلقه چاه در حیاط خانه ها حفر شده که برق مسکونی و غیر مجاز مصرف می کنند که باعث افزایش مصرف برق شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی با توجه به ممنوعیت کشت برنج مجوز کاشت برنج در دست دارند اظهار داشت: ۱۹۶ تفاهم نامه با صاحبان چاهها امضا شده که از ساعت ۱۲ تا ۶ عصر کاملا خاموش هستند تا مصرف برق در شهرستان مدیریت شود که همکاری خوبی انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجرد نیز گفت: جهاد کشاورزی هیچ گونه مجوزی برای کشت برنج در منطقه صادر نکرده است، ۸۰۰ نفر از کشاورزان نیز که الگوی کشت را رعایت نکردند و اقدام به کشت برنج کرده اند شناسایی شدند که اسامی آنان به امور آب ارسال شده است.
جواد گودرزی افزود: ۸۰۰ چاه غیر مجاز نیز در شهرستان شناسایی و به امور آب اطلاع رسانی شده است.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان بروجرد نیز گفت: سال گذشته با برداشت بی رویه از منابع آب ۳۵ میلیون متر مکعب کمبود آب داشتیم که امسال این میزان به ۸۵ میلیون متر مکعب رسیده است و به سرعت به سمت بیابان شدن می رویم.
حبیب اله حدادی افزود: برداشت های بی رویه از منابع آب با کشت برنج و محصولات آبدوست، که به دست کشاورزان غیر بومی انجام می شود صدمات جبران ناپذیری به منابع آبی خواهد زد.
وی اظهار داشت : نشانه های خشکسالی و فرو نشست زمین در منطقه اشترینان اتفاق افتاده و در آینده در بروجرد نیز اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد آب شهر از چاهها استخراج می شود گفت: آبدهی چاهها کم شده است و که حتما باید با برداشت غیر مجاز از آب شرب برخورد شود.
مدیر امور آب شهرستان بروجرد گفت: دهه اخیر بدترین اوضاع کم آبی است، قوانین برای تخلفات امور آب بازدارنده نیست، با ۱۸۰ حلقه چاه قرارداد کنتور هوشمند بسته شده که ۶۸ حلقه کنتور هوشمند نصب کرده اند.
حسین یاری افزود: ۲۲ حلقه چاه غیر مجاز در شهرستان بروجرد شناسایی شده که ۱۲ مورد حکم جلب صادر شده است.
معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی فرماندار بروجرد گفت: مدیران شرح وظایف خود را باید انجام دهند، باید با کسانی که کشت برنج و یا محصولات آبدوست داشتند برخورد قانونی می شد.
امین گودرزی افزود: کم آبی یکی از معضلات شهرستان است باید با کسانی که آب را هدر می دهند و تخلف می کنند و با آب شرب کشاورزی می کنند برخورد شود.
وی اظهار داشت: باید با متخلفان حوزه آب برخورد شود ، برخی از کشاورزان با شکستن لوله و مصرف آب شرب برای کشاورزی برخی روستاها را با بی آبی مواجه کرده اند.
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت گفت: بیشترین چاههای غیر مجاز در حوزه صنعت، سنگبری ها هستند که آب نیاز اصلی آنان است، برای اینکه بتوانیم مصرف آب سنگبری ها را قانون مند کنیم باید کنتور هوشمند نصب شود.
کارگر فر افزود: ۲۰۰ حلقه چاه صنعتی وجود دارد که برخی مجوز دارند و برخی مجوز ندارند، که اقدامات لازم برای مجوز دار کردن آنان در حال انجام است.
نظر شما