به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمد رئیس زاده روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان زنجان با اشاره به اینکه یکی از اهداف مهم سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه سازمان نظام پزشکی در دفاع از حقوق مردم با کسی تعارف ندارد و مدافع جدی و سرسخت حقوق آنان است، افزود: سازمان نظام پزشکی مامن و ملجا مردم است اگر کسی در حوزه درمان با قصور و خطایی و آسیبی مواجه شد می تواند از این طریق پیگیر حق و حقوق خود باشد، در هیچ صنفی مرکز تخصصی رسیدگی به شکایات که خود صنف دایر کرده باشد را نداریم.
وی با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی و هیات های انتظامی در دفاع از حقوق مردم با هیچ کس تعرف ندارد، یادآوری کرد: تلاش می شود آمار و خطاهای پزشکی کمتر شود، در این میان آمار کشورمان در مقایسه با کشورهای دیگر رقم کمتری را شامل میشود.
این مسوول بیشترین قصور پزشکی را مربوط به رشته های زنان و زایمان، دندانپزشکی و به تازگی هم رشته های پزشک عمومی به دلیل حساسیت و دشواری کار میزان شکایات بیشتری نسبت به رشته های دیگر دارند ذکر کرد.
رئیس زاده، مهمترین مشکل نظام پزشکی را عدم برداشت حقیقی و واقعی برخی مسوولان کشور و برخی رسانه ها از جامعه پزشکی عنوان کرد و افزود: واقعیت موجود در جامعه پزشکی به لحاظ دستاوردها و پیشرفت ها، نقائص، مشکلات، خطاهای آن درک و برداشت درستی از آن وجود ندارد مطالبی که به افکار عمومی رسانده می شود با واقعیت های پزشکی تفاوت فاحشی دارد.
وی با اشاره به اینکه به نسبت رشدی که در هزینه های مصرفی و لوازم داریم سال به سال میزان تعرفه های پزشکی کاهش می یابد گفت: تلاش می کنیم در حوزه جامعه پزشکی عدالت بین رشته ای برقرار شود و بی عدالتی و نابرابری ها به حداقل ممکن کاهش یابد.
این مسوول در خصوص فرار مالیاتی پزشکان نیز گفت: چیزی که ملاک است اظهار نظر رییس سازمان امور مالیاتی کشور است که در جلساتی که برگزار شد تاکید کردند، جامعه پزشکی جزو خوش حساب ترین موءدیان کشور هستند.
وی با بیان اینکه در بحث مالیات جامعه پزشکان فاصله بین اظهار و تشخیص ۲۰ درصد است که این، نسبت به صنوف دیگر کمترین است گفت: در برخی صنوف این اختلاف تا ۸۰ درصد است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور تصریح کرد: امسال میزان وصول مالیات و مراجعه پزشکان برای پرداخت مالیات نسبت به سال قبل ۲ برابر شده است و میانگین پرداخت مالیات در جامعه پزشکی نسبت به میانگین سایر صنوف چهار برابر است.
رئیس زاده با تاکید بر اینکه هیچکس عدد دقیقی از فرار مالیاتی پزشکان ندارد افزود: عددهای بیان شده در رسانه ها کاملا نادرست و فضای ایجاد شده در این زمینه نیز کاملا غیرواقعی است، چراکه پزشکان جزو اقشاری محسوب می شوند که بیش از سایر اقشار قابل ردیابی هستند.
وی با اشاره به اینکه اغلب پزشکان در مراکز درمانی دولتی یا خصوصی مشغول به کار هستند که ۱۰ درصد در مبدا از حقوق آنها کسر می شود گفت: اینها پرونده مالیاتی دارند عده ای در مطب دستگاه کارت خوان دارند که به پرونده مالیاتی آنها متصل است و تنها کسی که ممکن است در بین اقشار جامعه پزشکی فرار مالیاتی داشته باشد کسی است که در مطب کارتخوان ندارد.
این مسوول با اشاره به اینکه ۷۰ هزارو ۸۰۰ نفر از پزشکان ما پروانه مطب دارند که از این تعداد بالای ۶۰ درصد در مراکز خصوصی و دولتی مشغول به کار هستند ادامه داد: از ۳۳۰ هزار نفر عضو جامعه پزشکی چند درصد ممکن است مطب داشته باشند و در مطب هم کارتخوان نداشته باشند و بر این اساس جامعه پزشکی از همه خوش حسابتر هستند.
۴۰ درصد پزشکان متخصص در کلانشهرها ساکن هستند
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در خصوص بیمهها نیز یادآور شد: بیمه ها اگر به تعهدات خود به خوبی عمل کنند جامعه پزشکی استقبال می کنند که با مردم ارتباط مالی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه امیدواریم طرح دارویاری طرح موفقی باشد، گفت: وقتی همین الان بیمهها ۱۲ هزار میلیارد تومان به داروخانهها بدهکارند و برخی مواقع تا ۹ ماه مطالبات پرداخت نشده است چه طور میشود در حال حاضر نیز دوباره داروخانه به بیمهها اعتماد کنند.
ای مسوول تاکید کرد: هم اکنون داروخانهها با مشکل نقدینگی مواجه هستند، بنابراین هرچه شرکتهای بیمهای به تعهدات خود عمل کنند حتما قرارداد همکاران با بیمهها بهتر خواهد شد.
رئیسزاده با اشاره به اینکه توزیع پزشکان در کشور نامناسب است، بیان کرد: ۴۰ درصد پزشکان متخصص در پنج کلانشهر ساکن هستند و پراکنش مناسب نیست و دلیل آن این است که الزامات نگهداری پزشکان در مناطق کمتر برخوردار وجود ندارد، باید زیرساختها درست شود تا همکاران در مناطق کمتربرخوردار باقی مانده و ارائه خدمت کنند.
وی خاطرنشان کرد: تمایل ورود پزشکان به رشتههای تخصصی همچون بیهوشی، اطفال و جراحی عمومی و طب اورژانس به شدت کاهش یافته است، سنگینی کار، مشکلات معیشتی شدید به خصوص در سالهای اخیر سبب شده است تا ورودی به این عرصه کم شود و افراد در همان مقطع پزشکی عمومی باقی بمانند.
نظر شما