به گزارش روز سه شنبه ایرنا، به نوشته تارنمای اسپانیایی یورونیوز، در انگلیس و فرانسه به دلیل گرمای شدید هوا به عنوان تهدیدی علیه سلامت شهروندان، وضعیت قرمز اعلام شده است. این دومین موج گرما در اروپای غربی در کمتر از یک ماه گذشته است.
وضعیت اضطراری بدین معناست که شرایط آنقدر حاد است که «ممکن است افراد سالم و آسیب پذیر دچار بیماری و یا تلف شوند». اعلام هشدار قرمز همچنین این معنا را میدهد که اختلالات گستردهای در خدمات بهداشتی، مدارس و حتی نیروگاههای هستهای ایجاد خواهد شد.
دانشمندان و سیاستمداران، این وضعیت اضطراری را به طور مستقیم با تغییرات اقلیمی مرتبط میدانند. گرمای شدید ۴۰ درجه پدیدهای است که بیشتر مردمان جنوب اروپا با آن آشنایی دارند. در غرب اروپا این پدیده آبوهوایی نادر بوده است اگرچه این مناطق نیز از پیامدهای ناگوار اقلیمی به دور نماندهاند. یک سال پیش مردم در برخی نقاط که اکنون با موج گرما مواجه شدهاند، شاهد بارانهای سیلآسا بودند.
اعلام وضعیت اضطراری قرمز در انگلیس
رکورد بالاترین دمای هوا در انگلیس در سال ۲۰۱۹ با ۳۸.۷ درجه سانتیگراد ثبت شد و دمای ۴۰ درجه سلسیوس برای اولین بار در روزهای دوشنبه و سه شنبه به عنوان رکوردی تازه ثبت میشود.
انگلیسیها به چنین گرمای هوایی نه عادت دارند و نه حتی برای آن آمادگی دارند. «پل دیویس» مدیر اداره هواشناسی انگلیس دوشنبه شب هشدار داد اینکه دما به ۴۱ درجه سانتیگراد برسد «واقعا نگرانکننده» است.
«کیت ملهاوس» معاون نخست وزیر انگلیس که ریاست جلسه اضطراری دولت در روز شنبه را برعهده داشت به خبرنگاران گفت که سیستم حملونقل کشور در روزهای دوشنبه و سهشنبه مختل خواهند شد و از مردم خواست تا حد امکان سفر نکنند. او همچنین عنوان کرد که برای مدارس شیوهنامههایی بهداشتی صادر شده است تا سلامتی دانشآموزان تضمین شود.
اعلام عزای عمومی در اسپانیا به دلیل فوت یک آتشنشان
در اسپانیا، ۳۶۰ نفر به دلیل دمای بالای هوا در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ ژوئیه (۱۹ تا ۲۴ تیر) جان خود را از دست دادند و طبق اعلام مقامهای این کشور، بیش از ۸۰۰ نفر در ماه گذشته به دلیل گرمای شدیدی که قاره اروپا را فرا گرفته است، فوت کردند.
روز یکشنبه دمای هوا در مادرید به ۳۹ درجه و در برخی از مناطق شرق اسپانیا به بیش از ۴۳ درجه سانتیگراد رسید.
هزاران هکتار از اراضی اسپانیا همچنان گرفتار حریق است. آتشسوزی در منطقه «زامورا» در شمال غربی این کشور، دو کشته بر جای گذاشت که یکی از آنها از نیروهای آتشنشان حین مهار آتش بود. مقامهای این کشور روز دوشنبه را عزای عمومی اعلام کردند.
شعلههای آتش نزدیک به ۲۵ هزار هکتار در حدود ۳۶ آتشسوزی جنگلی در سراسر اسپانیا را ویران کرده است.
مرگ بیش از ۶۰۰ نفر در اثر گرمازدگی در پرتغال
بر اساس اعلام وزارت بهداشت پرتغال، موج شدید گرما در این کشور همسایه اسپانیا نیز موجب مرگ ۶۵۹ نفر در یک هفته گذشته شده است.
وزارت بهداشت پرتغال اعلام کرد اوج دمای هوا در روز پنج شنبه گذشته (۱۵ ژوئیه) با گزارش فوت ۴۴۰ نفر ثبت شد. دمای هوا در این تاریخ در برخی مناطق به ۴۷ درجه رسید.
تداوم آتشسوزیها در فرانسه بدون آتشبس
در فرانسه، آتشسوزیهای تاریخی منطقه «ژیروند» در جنوب غربی این کشور بدون آتشبس ادامه دارد. شعلههای آتش در برخی نقاط این منطقه در کمتر از یک هفته، ۱۴ هزار هکتار از جنگلها را ویران کرده است و همچنان در حال پیشروی است.
دولت فرانسه تصمیم گرفته است یکهزار و ۷۰۰ آتش نشان و هواپیماهای بیشتر برای کنترل آتش سوزیهایی که هنوز فعال هستند، اعزام کند.
ایتالیا، بدترین خشکسالی ۷۰ سال اخیر را تجربه میکند
در ایتالیا، دمای هوا تا ۴۲ درجه سانتیگراد در مناطقی از غرب و مرکز افزایش داشته و این کشور با بدترین خشکسالی در ۷۰ سال گذشته مواجه شده است. پدیده خشکسالی موجب رانش زمین در کوههای آلپ نیز شده است.
بر اساس پیشبینیها، دمای بالای هوا در ایتالیا که از اواخر ماه می (اوایل خرداد) آغاز شده است تا پایان ژوئیه (اوایل مرداد ماه) ادامه خواهد داشت.
«ماریو توزی» زمینشناس ایتالیایی در مصاحبه با نشریه لا رپوبلیکا گفت: این موج گرما با وجود شدت بیشتر، پدیده «استثنایی» نیست بلکه واقعیتی است که به ما نشان میدهد وارد عصر جدیدی شدهایم؛ دوران آتش و گرما.
کارشناسان تخمین میزنند که دمای هوای ایتالیا در تابستان سال جاری میلادی از دمای سال ۲۰۰۳، زمانی که ایتالیا یکی از گرمترین تابستانهای تاریخ خود را تجربه کرد، فراتر خواهد رفت.
موج گرمای استوایی و وضعیت هشدار زرد در هلند
موسسه هواشناسی هلند نیز از وضعیت هشدار زرد در روزهای دوشنبه و سه شنبه خبر داد و اعلام کرد دمای هوا به موجب گرمای استوایی در جنوب این کشور ممکن است از ۳۸ درجه فراتر رود.
دولت هلند همچنین نسبت به جریمه ۱۵۰ یورویی برای شهروندانی که ممنوعیت آبتنی در آبراهها و پلها را نقض کنند، هشدار داد.
موج گرما همچنین سبب شد تا پیادهروی چهار روزه نایمخن که سالانه حدود ۴۵ هزار نفر از سراسر جهان در آن شرکت میکنند تا چهارشنبه آینده به تعویق بیفتد.
نظر شما