به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان، منیره ستارزاده در جلسه سالروز ثبت جهانی قنات ایرانی اظهار داشت: در این طرح اطلاعات شخصی و سوابق کاری مقنیان در فرمهای مربوطه ثبت می شود و در سامانه مورد نظر قرار میگیرد.
وی با اشاره به اهمیت حرفه مقنیگری و ترویج آن و همچنین سختی کار و نقش مهم مقنیان در حفاظت از قنات افزود: برنامهریزی برای تشکیل کارگروه مقنیان شهرستان بم و اقدامات لازم برای حفاظت قانونی از موقعیت و نقشه پایه قناتهای این شهرستان از جمله مواردی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد.
مدیر پایگاه جهانی قنات های اکبرآباد و قاسمآباد بروات بم بیان کرد: ایجاد زمینه اتحاد و همفکری بین مقنیان شهرستان بم توسط پایگاه جهانی قنوات اکبرآباد و قاسمآباد فراهم شده است.
وی ادامه داد: هر یک از مقنیان تجربه کار در تعدادی زیادی از قنات های این شهرستان را دارند و کارگروه ویژه مقنیان فرصت مناسبی برای ارائه و انتقال تجربیات آنان خواهد بود.
همکاری مقنیان با هلال احمر
ستار زاده با اشاره به بیمه تعدادی از مقنیان با همکاری هلال احمر شهرستان بم گفت: بزودی کلاسهای آموزش ایمنی قنات نیز تشکیل خواهد شد و مقنیان پس از گذراندن دورههای مذکور و کسب نمره مورد نظر به عضویت هلال احمر درخواهند آمد و سپس بیمه حوادث میشوند تا از آنان در مواقع ضروری و امداد و نجات استفاده شود.
مدیر پایگاه جهانی قنات های اکبرآباد و قاسمآباد بروات بم خاطرنشان کرد: لازم است مالکان قناتها به عنوان اصلیترین بهرهبرداران در کنار دولت و مقنیان قرار گیرند تا بتوانیم پس از بررسی مشکلات آنها برای حفاظت و حفظ حریم قناتهای این شهرستان گامهای بزرگتری برداریم.
شهرستان بم دارای قنات های آباد و دایر زیادی است که قنات های اکبرآباد و قاسم آباد این شهرستان در فهرست آثار جهانی قرار دارند.
بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان قرار دارد.
نظر شما