ترس از سوزن از مهم‌ترین دلایل اقبال کم بانوان برای اهدای خون است

تهران - ایرنا - سرپرست دفتر برنامه‌ریزی جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون با اشاره به پارادوکس (تناقض) تن دادن آسان بانوان به سوزن برای زیبایی و ترس از سوزن برای اهدای خون گفت: ترس از سوزن یکی از مهم‌ترین دلایل اقبال کم بانوان برای اهدای خون است.

به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون ایران، مژده نخلستانی با اشاره به ترس‌ها و باورهای غلط رایج در میان بانوان که باعث دوری از اهدای خون می‌شود افزود: خون باارزش، گرانبها و بی‌بدیل است که با وجود پیشرفت‌های گسترده در دانش پزشکی هنوز هیچ جایگزین مصنوعی برای آن پیدا نشده و تنها منبع تأمین آن اهدای خون توسط انسان‌های نوعدوستی است که بدون هیچ چشم‌داشت مادی و فقط با انگیزه کمک به همنوعان، خون خود را اهدا می‌کنند.  

وی ادامه داد: خون به عنوان یک دارو قلمداد می‌شود که فرآورده‌های متعدد سلولی و پلاسمایی از آن تهیه شده و در خونریزی‌ها، جراحی‌ها و بیماری‌های مختلف مصرف می‌شود.

نخلستانی با ابراز تأسف از مشارکت اندک بانوان در تامین این ماده حیاتی گفت: به رغم اینکه بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و به دلیل خونریزی‌های حین زایمان و سایر درمان‌ها، بخش مهمی از خون اهدایی را مصرف می‌کنند اما به برخی دلایل مثل ترس از سوزن مشارکت پایینی در اهدای خون دارند.

بسیاری از خانم‌های جوان با شجاعت تن به تاتو، پیرسینگ، هاشور ابرو و چشم حتی جراحی‌های زیبایی می‌سپارند اما با این حال ترس از سوزن از مهم‌ترین دلایل عقب‌نشینی خانم‌ها از صحنه اهدای خون است و این اعمال زیبایی یک سال نیز منع اهدای خون به همراه دارد
وی اضافه کرد: بسیاری از خانم‌های جوان با شجاعت تن به تاتو، پیرسینگ، هاشور ابرو و چشم حتی جراحی‌های زیبایی می‌سپارند اما با این حال ترس از سوزن از مهم‌ترین دلایل عقب نشینی خانم‌ها از صحنه اهدای خون است و این اعمال زیبایی یک سال نیز منع اهدای خون به همراه دارد.   

نخلستانی تاکید کرد: هر اهداکننده‌ای برای نخستین بار ممکن است این احساس ترس و اضطراب را داشته باشد اما در صورتی که شرایط اهدای خون به درستی رعایت شود، کار بسیار ساده‌ای بوده و فقط چند دقیقه از وقت اهداکننده را می‌گیرد.

وی تأکید کرد: بی‌تردید با یک بار تجربه کردن اهدای خون بسیاری از این باورهای منفی جای خود را به باورهای مثبت می دهد و بنابراین برای رسیدن به اهداف یاد شده ارتباط مؤثر زنان با مراکز انتقال خون ضرورتی انکار ناپذیر است. زنان با یک بار تجربه اهدای خون می‌توانند باورهای نادرست در این مورد را حداقل در محیط خانواده کم رنگ کرده و در تامین خون سالم برای بیماران نیازمند نقش خود را ایفا کنند.

به گزارش ایرنا، اهدای خون در ایران کاملا داوطلبانه است و سالانه بیش از ۲ میلیون نفر خون اهدای می‌کنند و این حالی است که سهم بانوان در ایران در اهدای خون نزدیک به پنج درصد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha