به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سورنا ستاری صبح سه شنبه در راس هیاتی از ۴۰ شرکت دانشبنیان و خلاق عازم ازبکستان شد تا مسیر توسعه تعاملات علمی و فناورانه میان دو کشور هموارتر شود و با آغاز همکاریهای بلندمدت و تعریف پروژههای مشترک و برگزاری نشست های مشترک میان شرکت های دانش بنیان و خلاق ایرانی و ازبک، بازار محصولات ایران ساخت در این منطقه رونق گیرد.
ستاری در نخستین برنامه کاری خود در این سفر دو روزه با ابراهیم عبدالرحمانف وزیر توسعه نوآوری ازبکستان دیدار و گفت و گو کرد و سپس در جمع خبرنگاران این کشور اظهار داشت: فصل تازه ای از روابط علمی و فناورانه میان دو کشور گشوده شده است که شرکتهای دانش بنیان و خلاق پایه های اصلی این ارتباط هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بر ارتقای تبادلات و تعاملات فناورانه میان دو کشور با استفاده از ظرفیت شرکت های دانشبنیان و خلاق تاکید کرد، و گفت: ایران در سال های اخیر توسعه قابل توجهی را در حوزه اقتصاد دانش بنیان به خصوص در حوزه های نانو، زیست فناوری، هوافضا، حوزه های پزشکی و کشاورزی تجربه کرده است.
ستاری ادامه داد: در ایران بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان و خلاق داریم که می توانند پل های ارتباطی جدیدی بین دو کشور برای توسعه صادرات و واردات و گسترش فناوری که پایه های آینده تبادلات نیرو و اقتصاد میان دو کشور هستند، باشند.
رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: پیشرفت های ازبکستان در حوزه نوآوری بسیار قابل توجه است و مسوولان این کشور تصمیم های درستی برای آینده این کشور گرفته اند. ازبکستان جمعیت جوان تحصیل کرده ای دارد که می تواند با کمک آنها در حوزه نوآوری با قدرت عمل کند.
ستاری همچنین بیان کرد: حضور استارتاپ ها و سرمایه گذاران ایرانی می تواند آینده خوبی برای روابط میان دو کشور فراهم کند و فصل تازه ای از تعاملات فناورانه و علمی را میان ایران و ازبکستان رقم بزند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: امروز برای اولین بار به ازبکستان آمده ام. از مهمان نوازی مسوولان این کشور سپاسگزارم و امیدوار هستم اتفاقات خوبی در ارتباطات و تبادلات فناورانه و علمی میان دو کشور رقم بخورد.
در این سفر ۴۰ شرکت دانش بنیان و خلاق در حوزههای فناورانه ای چون کشاورزی، دامداری و سلامت معاون علمی و فناوری رییس جمهوری را همراهی می کنند تا با حضور در نشستهای تخصصی با ۱۵۰ شرکت متناظر ازبکستانی، بازار و تعاملات فناورانه خود را در این منطقه توسعه دهند.
همچنین نمایشگاهی از ۱۰۰ محصول ایرانساخت از ۸۰ شرکت دانشبنیان و خلاق ایرانی در ازبکستان برپا است. این محصولات برای مدیران شرکتهای فناور و بازرگانان ازبک به نمایش درمیآید تا مسیر ورود محصولات دانش بنیان و خلاق ایرانی به بازار این کشور و اوراسیا هموار شود.
نظر شما