«مانا»، طرحی برای افزایش مهارت اجتماعی نوجوان امروز

مشهد- ایرنا- اجرای طرح افزایش مهارت‌های اجتماعی نوجوانان امروز، "مانا"، در کلانشهر مشهد آغاز شد که بر اساس هدفگذاری انجام شده باید جمعیتی حدود ۴٠ هزار نفر از نوجوانان دختر و پسر را زیر پوشش ببرد.

به گزارش ایرنا، انسان جدا از جامعه و اجتماع، قابل تصور نیست و زندگی هر فردی در بطن جامعه شکل می گیرد لذا مهارتهای اجتماعی و چگونگی برقراری ارتباط با دیگران از نیازهای مهم دوران نوجوانی است که باید با یادگیری و مشاوره، در مسیر صحیح هدایت شود.

طبق نظر روانشناسان و مشاوران کودک و نوجوان، هر چه مهارت نوجوان در حوزه اجتماعی و برقراری رابطه با دیگران قوی تر باشد، وی احساس امنیت، ارزشمندی و اعتماد به نفس بیشتری نیز خواهد داشت.

از این رو مجموعه فرهنگی مدیریت شهری و شهرداری مشهد تمهیداتی اندیشیده اند تا از طریق اجرای طرح مهارت‌های اجتماعی نوجوان امروز، "مانا"، در این مسیر گام بردارند.

مانا حلقه واسط میان موسسات و تشکل‌های تربیتی و فرهنگی

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص طرح مانا به خبرنگار ایرنا گفت: سرمایه انسانی هر کشور، یکی از مهمترین بازوهای قدرت و پیش‌برنده اهداف محسوب می‌شود، برهمین اساس، شورای ششم و حوزه فرهنگی، تربیت نسل آینده را به عنوان یکی از اولویت‌های برنامه ای خود تعریف کرده است.

حجت الاسلام حسن منصوریان افزود: سازمان‌های فرهنگی، نظام‌های تربیتی و حوزه‌های دخیل در این حوزه باید به نقش‌آفرینی در بحث تربیت نسل جوان بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان، آینده‌سازان این مرز و بوم هستند و باید نسبت به آماده‌سازی آنها برای ورود به اجتماع‌، به عنوان حکمرانان آینده کشور اقدام کرد.

منصوریان ادامه داد: از این رو طرح مهارت‌های اجتماعی نوجوان امروز، در مشهد اجرایی شده است که این طرح دارای بخش‌های متنوع و کاربردی است و امیدواریم از این طریق گام‌های ارزشمندی در زمینه تربیت نوجوانان موفق و شکوفایی استعدادهای این قشر برداشته شود.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: نسل جوان سرشار از استعداد است و باید فرصت پرورش و شکوفایی برای این استعدادها فراهم شود تا در آینده نیروی کار متخصص و تحصیل‌کرده برای کشور داشته باشیم.

حجت‌الاسلام منصوریان گفت: باید زمینه ای فراهم شود تا موسسات فرهنگی و تشکل‌های خلاقی که می‌توانند چند سال با نوجوان همراه شده و تجربه‌های اجتماعی آنان را افزایش دهند، قادر باشند با نوجوانان و خانواده ها ارتباط موثری داشته باشند.

وی افزود: طرح مانا قرار است همین اتفاق و ارتباط را رقم بزند و حلقه واسط میان موسسات و تشکل‌های تربیتی و فرهنگی باشد، مجموعه‌هایی که به صورت تخصصی در زمینه استعدادیابی و تربیت نوجوانان فعالیت می کنند.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: تقویت روابط با والدین و آشنایان، نوآوری و تولید، نوجوان مشهدی خادم بین المللی امام رضا(ع)، تصمیم گیری و مدیریت زمان، سواد رسانه، الگوها و قهرمان ها از جمله سرفصل‌های مهمی است که در طرح مانا دنبال می‌شود.

حجت الاسلام منصوریان گفت: نظام ملی تعلیم و تربیت نظیر آموزش و پرورش، خانواده ، صدا و سیما، فضای مجازی و تمام بخش هایی که در زمینه تربیت نوجوانان در حال نقش آفرینی هستند، توانایی لازم برای توانمندسازی نوجوانان در مسیر برپایی یک زندگی باکیفیت را ندارند و امیدواریم این نقص از بستر اجرای طرح مانا رفع شود.

هدف‌گذاری اجرای طرح مانا برای ۴٠ هزار نوجوان مشهدی 

مدیر فرهنگسرای گفت‌وگوی شهرداری مشهد و متولی طرح مانا در این کلانشهر نیز در این خصوص اظهار کرد: طرح مانا باید زمینه‌ساز افزایش مهارت‌های اجتماعی نوجوانان شود، از این رو باید بستری را فراهم کنیم تا در یک فرآیند معین با افراد مشخص، ارتباط مخاطب با تشکل های تربیتی تخصصی تسهیل شود.

محمود خدیوی افزود: طرح مانا برای یک بازه زمانی سه ساله طرح‌ریزی شده که برنامه ریزی برای اجرای مرحله اول آن آغاز شده است.

وی خاطرنشان کرد: این مرحله از طرح مانا تا اوایل سال آینده ادامه خواهد داشت و هدف گذاری شده تا ۶ هزار نوجوان دختر و پسر دوره اول متوسطه در این مرحله جذب شوند.

وی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح، رشد نوجوانان مشهدی است و زمینه ای فراهم شده تا تشکل های فعال فرهنگی و اجتماعی و گروه های متخصص، تجربه های اجتماعی متفاوتی را برای نوجوانان شهرمان رقم بزنند.

خدیوی افزود: نوجوانان در این طرح در موقعیت های مختلفی که با کمک موسسات و تشکل های تربیتی ایجاد شده، قرار  می گیرند تا بتوانند از این طریق نقش آفرینی و تجربه اندوزی کنند.

مدیر فرهنگسرای گفت‌وگوی مشهد اضافه کرد: چشم انداز ما این است که بتوانیم در این طرح ۴۰ هزار نوجوان دختر و پسر مشهدی را برای داشتن آینده ای روشن زیر پوشش آموزش های این طرح قرار دهیم.

آغاز فراخوان ثبت نام طرح مانا

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری مشهد نیز در خصوص این طرح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فراخوان ثبت نام شرکت در این طرح ویژه نوجوانان دوره اول دبیرستان آغاز شده است.

یوسف اسماعیل زاده افزود: متقاضیان می توانند از طریق ارسال پیامک به شماره “ ۱۰۰۰۱۰۸” نسبت به نام نویسی اقدام کنند و پس از ارسال پیامک از دبیرخانه طرح برای تکمیل نام نویسی با آنها تماس گرفته می شود.

وی اضافه کرد: ثبت نام ها به صورت دوره ای ادامه دارد و در هر دوره پس از تکمیل ظرفیت، نوجوانان ابتدا سازماندهی شده و سپس در اردوهای مرتبط شرکت می کنند. 

طرح مانا در قالب باشگاه نوجوانان مشهدی به مدت سه سال توسط سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، با مشارکت علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی ادامه خواهد داشت.

نیمی از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در کلانشهر مشهد سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha