به گزارش ایرنا، امید جعفری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجام شده بیش از ۵۰ درصد از جمعیت شهر سنندج در مناطق حاشیه و بافت فرسوده ساکن هستند.
وی با اشاره به ضرورت بهسازی و نوسازی بافت فرسوده به موانع سد راه تحقق این مهم اشاره کرد و افزود: براساس قانون بالادست تذکرات لازم از سوی شهرداری سنندج به مالکان بافت فرسوده در مرکز شهر و سایر نقاط داده شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج،یادآور شد: رویکرد در بافت فرسوده، نوسازی، بازآفرینی و بهسازی است که دستگاهها و بخشهای مختلفی در راستای تحقق این مهم باید تلاش کنند.
وی ادامه داد: نوسازی واحدها و املاک واقع در بافتهای فرسوده براساس طرح تفصیلی در راستای پیشگیری از اتفاقات ناگوار و همچنین ایجاد بستر برای خدماترسانی بیشتر به شهروندان به عنوان یک اولویت مهم مورد توجه این شهرداری است.
جعفری با تاکید براینکه در زمینه بازآفرینی و بهسازی بافت فرسوده بخشهای مختلف و خود مالکان باید پای کار بیایند در غیر این صورت به نتیجه ای نخواهیم رسید، گفت: یکی از مشکلات در این حوزه مالکان ساختمان هایی هستند که دربافت تاریخی قرار گرفته و با محدودیت هایی از سوی میراث فرهنگی در ساخت و ساز مواجه هستند.
به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج، بخشی از ساختمان ها نیز در لیست آثار ملی ثبت شده و جزء آثار با ارزش محسوب میشوند در نتیجه اجازه هیچگونه دخل و تصرفی در آنها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نقاط بحرانی در بافتهای قدیمی و فرسوده سطح شهر مشخص و تذکرات لازم نیز به مالکان داده شده است، افزود: با توجه به حادثه متروپل دستورالعمل جدید برای احصای مناطق بحرانی و پرخطر شهر داده شده است.
جعفری اضافه کرد: در همین راستا طرح بروزرسانی اطلاعات و بازطراحی محلات سرتپوله،آقا زمان، قطارچیان و ...در دستور کار قرار گرفته و در آینده نزدیک به مشاور داده میشود.
وی اظهار داشت: طرح ساماندهی هسته مرکزی شهر سنندج با توجه به قرار گرفتن در بافت تاریخی در دستور کار قرار گرفته که در اجرای آن از توان و ظرفیت مشاورین متخصص توانمند بهره گرفته میشود.
شهر سنندج مرکز استان کردستان با ۵۰۰ هزار نفر جمعیت با سه ناحیه شهرداری اداره می شود.
نظر شما