به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن دوباشی روز پنجشنبه در گردهمایی اولین رویداد ملی نوآوری اجتماعی (نوپیا) افزود: جریان نوآوری اجتماعی موضوع جدیدی در کشور نیست و در طول یک دهه گذشته در مفاهیم مختلف درباره آن صحبت شده است.
وی با بیان اینکه این موضوع میتواند دستاوردهای جدی داشته باشد و نوپیا نخستین اقدام برای جمع شدن نوآوریهای اجتماعی کشور است، اظهار داشت: نوپیا اولین فرصتی است که همه گروههای مختلف اجتماعی در باب مسائل مختلف گردهم آمدهاند.
دوباشی ادامه داد: در یک سال گذشته با گروههای مختلف نوآوری اجتماعی صحبت کردیم و تعدادی انتخاب شدند که در نمایشگاه نوپیا حضور داشته باشند.
وی گفت: عرصههای اجتماعی عرصه فرصت و موضوعات جدید است بنابراین اولین موضوع این است صرفاً به آسیبهای اجتماعی توجه نشود و به فرصتهای ورزش، محیطزیست، آموزش، حوزه زنان و سلامت بیشتر فکر میکند.
دوباشی بیان کرد: نوآوری اجتماعی به مشارکت مردم بسیار توجه دارد و باید تکنولوژی به میدان آمدن مردم برای حل مسئله وجود داشته باشد که نوآوری اجتماعی کلید اصلی این موضوع است.
مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقهای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: به طور مثال خانوادههای چند معلولی در کشور وجود دارند که فشار مشکلات جامعه بر آنها بیشتر است و گروههای نوآور اجتماعی برای این موضوع راهحلهایی ارائه دادند.
وی با بیان اینکه نوآوری باید در راستای حل مسائل کشور باشد، گفت: هر کسی که در حوزه نوآوری اجتماعی کار میکند باید موضوع خود را تشریح کند که چرا نوآوری اجتماعی میتواند حل مسئله کند.
دوباشی اضافه کرد: حوزه نوآوری نیازمند پیشرفت کشور است و باید برای آینده ایران جریان نوآوری را خلق کنیم که نوپیا ایجاد شد.
وی با بیان اینکه در رویداد اول بیش از ۴٢ مرکز نوآوری را در کشور شناسایی کردیم، گفت: با توجه به فضای فیزیکی و تعویق برنامهها موجب شد در خدمت ۲۲ مجموعه نوآوری باشیم که اتم، کهکشان، ماموت، صدران، خانه خلاق قوه مقننه، اندیشکده پایا و متد در این رویداد حضور دارند و در عرصههای مختلف موضوع نوآوری در حال شکلگیری است.
مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقهای ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: امروز اولین گردآوری مسئولان حوزه نوآوری است و نوپیا هویت جمعی نوآوریهای اجتماعی است.
دوباشی با بیان اینکه اکوسیستم نوآوری میتواند جریان و پدیده جدید در کشور باشد که امیدواریم اثرگذار باشد، افزود: موضوع اثرگذاری اجتماعی باید در کشور توسعه پیدا کند.
وی گفت: نوآوری اجتماعی صرفاً به آسیبهای اجتماعی توجه نمیکند و به حوزهها و ظرفیتهای مهم دیگری هم توجه ویژهای دارد؛ ما در حوزه نوآوری اجتماعی سعی داریم ادبیات را به سمت فرصتهای اجتماعی ببریم.
دوباشی بیان کرد: اگر امروز دولت از مردمیسازی صحبت میکند، نیاز به یک فناوری است و باید با تکنولوژی به میدان آمد و موضوع نوآوری اجتماعی مسائل را حل خواهد کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری رویداد ملی نوپیا گفت: ما باید بتوانیم موضوع نوآوری را در راستای حل مسائل کشور به کار ببریم و نوآوری اجتماعی تمرکز بر روی مسائل دارد.
نظر شما