به گزارش خبرنگار ایرنا، طیب ملکی پور روز شنبه در این مراسم که در بخش کوهین روستای آقابابا برگزار شد، با تاکید بر لزوم احیای بازیهای بومی و محلی، افزود: اگر بخواهیم در حوزه تعلیم و تربیت موفق باشیم، باید آموزش و بازی را تلفیق کنیم، زیرا بازیها پدیدهای پیام آور و پیام رسان است و برای حفظ آداب و رسوم و سنن بسیار نیازمند زنده نگه داشتن میراث فرهنگی اقوام و گذشتگان خود هستیم.
وی با بیان ضرورت معرفی بازیهای بومی و محلی اقوام مختلف در کشور و استان است، اظهار داشت: بازیهای بومی و محلی فضایی برای آموزش مسئولیتپذیری، تمرین همافزایی و کارگروهی، رقابت در عین رفاقت در قالب این بازیها گنجانده شده است.
وی تصریح کرد: این جشنواره ورزشی با هدف توسعه و گسترش بازیهای بومی و محلی در بین نسل جوان جامعه، تبادل آیینها و فرهنگهای سنتی در حال برگزاری است.
این مسوول هدف از برگزاری این جشنواره را احیای سنتها کهن و پیشگیری از فراموشی بازیهای بومی و محلی عنوان کرد و افزود: توسعه و گسترش بازیهای بومی و محلی در بین نسل جوان و غنی سازی اوقات فراغت و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در بین دانش آموزان از مهمترین اهداف این جشنواره است.
ملکی پور تصریح کرد: در حال حاضر پنج هزار و ۵۰۰ دانش آموز عشایری از ۱۰۵ مدرسه در این بازیهای بومی و محلی شرکت دارند که این جشنواره بعد از دو سال غیر حضوری بودن آموزشها در شرایط کرونا موجب شور و نشاط در بین دانش آموزان میشود.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک قزوین تاکید کرد: بازیهای قدیمی برای ما خاطره آفرین هستند و برگزاری این نوع جشنوارهها موجب میشود تا شور و نشاط خاصی که ما از این بازیها دریافت میکردیم به جوانان امروز منتقل شود.
ملکی پور ادامه داد: با تعمق در بازیهای بومی، لحظات خوش و به یادماندنی را خانوادهها به همراه دانش آموزان در کنار هم خواهد گذراند و شاید بخشی از اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به جای بازیهای رایانهای و اعتیاد به فضای مجازی به این نوع بازیها اختصاص پیدا کند.
وی یادآور شد: کودکان به واسطه بازیهای بومی و محلی رشد علمی و ذهنی را هم زمان خواهند داشت و آموزش این مهارتها میتواند زمینهساز شکلگیری مهارتهای پایه و تربیت برای زندگی آینده و در زمان بزرگسالی باشد.
استان قزوین دارای ۲۵۳ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی است.
نظر شما