دکتر همایون دادگر روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو از طریق تماس با لاشه دام آلوده (گوشت دام ذبح شده)، تماس یا له کردن کَنه و مصرف گوشت تازه به صورت خام و نیم پخت به انسان منتقل می شود.
وی بیان کرد: افراد در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی از قبیل خرید دام از مراکز غیرمجاز، کشتار دام در منزل، خیابان و اماکن عمومی و مصرف گوشت تازه، احتمال ابتلا به این بیماری را در خود و سایرین افزایش میدهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار تاکید کرد: توصیه میشود پس از ذبح دام گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و احشاء به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه در یخچال نگهداری و پس از آن مصرف شود.
وی تصریح کرد: هماهنگی و تشدید نظارت های بهداشتی بر اماکن عرضه دام توسط مراکز بهداشت با همکاری دامپزشکی و سایر دستگاه های مرتبط در حال انجام است تا از شیوع این بیماری پیشگیری شود.
دادگر با تشریح راه های انتقال این بیماری از دام آلوده به انسان گفت: ارتباط مستقیم با لاشه، ترشحات و خون دام آلوده، مصرف گوشت و احشاء دام به شکل خام یا پخته نشده و انتقال از فرد آلوده به سایر افراد راه های انتقال بیماری هستند.
وی گفت: آنچه که موجب نگرانی است خرید گوشت از کنار خیابان ها و اماکن غیرمجاز و خارج از شبکه دامپزشکی است که با توجه به فصل گرما و افزایش فعالیت کَنه عامل بیماری میتواند تهدید جدی محسوب شود.
نظر شما