به گزارش ایرنا، صابر جباری روز یکشنبه در دیدار با رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: در این راستا، قرارگاهی در وزارت بهداشت شکل گرفته و به صورت هفتگی در این مورد بحث و بررسی انجام و راهکار ارائه میشود.
وی همچنین خواستار تشکیل چنین قرارگاهی در تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور شد و بیان کرد: یکسری وظایف در بحث مقابله با بحران جمعیت به دانشگاههای علوم پزشکی محول شده که از آن جمله میتوان به تقبل هزینههای درمان ناباروری، صندوق رفاه دانشجویی و ارائه پاداش به بهورزان در ازای تشویق خانوادهها به فرزندآوری اشاره کرد.
رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مقابله با سقطهای غیرقانونی، انجام رایگان زایمان طبیعی و ارائه بستههای غذایی و بهداشتی به مادران باردار و شیرده به منظور سلامت مادر و نوزاد را نیز از جمله وظایف محول شده به دانشگاههای علوم پزشکی در بحث مقابله با بحران جمعیت ذکر کرد.
وی اضافه کرد: متاسفانه در کشور ۵.۳ میلیون زوج نابارور داریم که یکی از عوامل کاهش جمعیت به شمار میروند.
دکتر جباری، عمل زایمان به شکل سزارین را یکی از چالشهای اصلی تهدید کننده سلامت نوزاد و مادر عنوان کرد و ادامه داد: ایران در این زمینه رتبه اول دنیا را دارد.
وی در جریان سفر به استان اردبیل، با هشدار به خانوادهها در خصوص عواقب زیانبار تک فرزندی گفت: خانوادهها نباید بین تولد فرزندان خود زیاد فاصله بیندازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز در این دیدار گفت: متاسفانه در بحث مقابله با بحران جمعیت خیلی تاخیر اتفاق افتاده و باید تلاشها در این زمینه بیشتر شود.
علی محمدیان اردی اضافه کرد: البته این کار با اجبار و اصرار صورت نخواهد گرفت، بلکه باید زمینه برای فرزندآوری بیشتر برای خانوادهها از جمله در بستر اقتصادی، رفاهی، بهداشتی و درمانی فراهم شود.
نظر شما