خراسان جنوبی خواستار توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک با افغانستان است

بیرجند - ایرنا - مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی خواستار ایجاد سرمایه‌گذاری‌های مشترک با افغانستان شد و گفت: برای توسعه پایدار باید با این کشور هم‌مرز استان سرمایه‌گذاری مشترک در برخی حوزه‌ها داشته باشیم در این صورت خیلی از موانع برداشته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد کوه‌گرد روز دوشنبه در نشست کمیسیون توسعه صادرات، مدیریت واردات، ترانزیت، حمل و نقل، گمرک و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند که با حضور رایزن ایران در کشور افغانستان برگزار شد، افزود: اگر در مرزها هدف‌گذاری بر توسعه صادرات است باید خیلی از مسائل که در مرزهای دیگر حل شده در این استان نیز رفع شود.

وی اظهار داشت: پایه و اساس توسعه یا امنیت پایدار، توسعه اقتصادی است البته برای تحقق این هدف مهم ابتدا باید برای حل مسائل داخلی به وفاق برسیم.

وی بیان کرد: هر وقت صحبت از مرز و مباحث تجاری به میان می‌آید اولین موضوعی که به ذهن می‌رسد بیشتر مسائل امنیتی، تهدیدات و مباحث حاشیه‌ای است در حالیکه می‌توان این تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر مشکلاتی در حوزه اقتصادی وجود دارد لذا یکی از راه‌های توسعه خراسان جنوبی ارتباط با کشور افغانستان است که علیرغم مشکلات، ظرفیت بالقوه‌ای در ایجاد فضای کسب و کار و توسعه پایدار صادرات دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به تغییر و تحولاتی که در کشور افغانستان رخ داد، شاهد کاهش ۵۰ درصدی صادرات در همه مرزها بودیم اما برخی مرزها توانستند خود را با شرایط وفق داده و به وضعیت قبل برگردند.

کوه‌گرد عنوان کرد: در بخش تجارت خارجی حوزه دیپلماسی اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است، این موضوع در سفر رئیس جمهوری به خراسان رضوی و بازدید از مرز دوغارون نیز مورد تأکید قرار گرفت.

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم اقتصاد را توسعه داده و دیپلماسی اقتصادی را فراهم کنیم خیلی از مسایل دیگر نیز حل و فصل خواهد شد.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی افزود: بعد از استقرار دولت طالبان در افغانستان که البته از قبل هم وجود داشت اخذ تصمیمات خلق‌الساعه مشکل‌ساز شد که باید برای کاهش این تصمیمات چاره‌اندیشی و موضوع پیگیری شود.

وی بیان کرد: تجار افغانستانی بیشتر دنبال کالاهایی هستند که از کیفیت بالایی برخوردار نیست در حالیکه در این خصوص گلایه هم دارند و شاید برخی کالاها را برگشت دهند.

کوه‌گرد با بیان اینکه کالاهای صادراتی به افغانستان متناسب با سفارش تجار، اظهار، تایید و صادر می‌شود، تصریح کرد: در مرزها بطور نسبی و مطلوب بسترهای لازم فراهم شده اما باید دو طرف مرز با همدیگر پیش بروند.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین خواسته‌های ما برای توسعه تبادلات تجاری این است که گسترش فعالیت‌ها و توسعه زیرساخت‌ها باید با هم پیش برود.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی تصریح کرد: یکی از خلأهای موجود در افغانستان ناآگاهی از قوانین و مقررات توسط تجار این کشور است، که برای ارائه آموزش‌های لازم آمادگی داریم.

وی عنوان کرد: برگزاری جلسات و ملاقات‌های مستقیم بین تجار ایرانی و افغانستانی از اهمیت زیادی برخوردار است که باید پررنگ تر شود.

کوه‌گرد افزود: تجار افغانستانی همیشه مطرح می‌کنند که صادرات با واردات همخوانی ندارد که باید تراز تجاری برقرار شود لذا در این زمینه باید اقدامات لازم انجام شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha