۴ مرداد ۱۴۰۱، ۷:۳۲
کد خبرنگار: 5196
کد خبر: 84833173
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ضرورت توجه به سلامت روان سالمندان در شرایط کرونایی

قزوین-ایرنا-یک روانشناس و درمانگر اظطراب، وسواس و افسردگی گفت: سلامت روان سالمندان در شرایط کرونا معمولا کمتر مورد توجه قرار گرفته است که باید برای حفظ سلامت جسم این قشر و پیشگیری از عوارض و بیماری ها در آنان به این مقوله بیشتر توجه کرد.

به گزارش ایرنا، آگاهی از اختلالات روانی سالمندان یکی از موضوعات مهمی است که اهمیت آن روز به روز بیشتر می شود چراکه شناخت و آگاهی از این مقوله موجب می شود سلامت سالمندان تضمین و بسیاری از نیازهای این قشر مرتفع شود.

به گفته بسیاری از کارشناسان ۸۰ درصد از اختلالات جسمی و بروز بیماری در سالمندان ریشه در اختلالات روانی دارد و استرس یکی از سمی ترین اختلالات روانی در سالمندان است.

در همین رابطه خبرنگار ایرنا به سراغ "فاطمه نوری" روانشناس خانواده و درمانگر اضطراب، وسواس و افسردگی رفت تا مخاطبان را با نیازهای روانی سالمندان بیشتر آشنا کند.

ایرنا: شناخت و آگاهی از اختلالات سالمندان تا چه اندازه اهمیت دارد؟

به طور کلی، آگاهی از اختلالات روانی سالمندان و رفع آن به سلامت جسم سالمند کمک می کند و تاثیر به سزایی در افزایش نشاط و شادابی این قشر دارد.

همچنین رفع اختلالات روانی سالمند، کمک می کند تا آنان بتوانند تا حدی خودمراقبتی نیز داشته باشند، نباید فراموش کرد همه انسان ها در هر بازه زمانی، ممکن است دچار اختلالات روانی شوند اما اختلالات روانی سالمندان به دلیل تغییرات فیزیکی و کهولت سن بیش از سایر اقشار است.

متاسفانه با شیوع کرونا، اهمیت به سلامت روان سالمندان نیز کم‌رنگ شده و همین موضوع سبب شده تا در کنار این ویروس، مرگ و میر ناشی از کهولت سن یا بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار، بیماری های قلبی و عروقی نیز افزایش یابد.

ضرورت توجه به سلامت روان سالمندان در شرایط کرونایی

ایرنا: اختلالات روانی میان سالمندان منجر به بروز چه بیماری هایی می شود؟

بالغ بر ۸۰ درصد از اختلالات جسمی و بروز بیماری مربوط به این قشر ریشه در اختلالات روحی و روانی دارد که کمترین آن زوال عقلی، آلزایمر و افسردگی است.

یکی از مهمترین موضوعاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، حمایت از سالمند است، تحقیقات نشان داده آن دسته از خانواده ها نسبت به سامندان خود بی تفاوت هستند، بیش از سایرین درگیر اختلالات هستند.

زوال عقل اختلالی است که به دلیل تحلیل رفتن سلول های عصبی، حافظه، میزان هوشیاری، فعالیت ها و توانمندی های سالمندان را نشانه می گیرد و غالبا باعث از بین رفتن حافظه می شود.

داشتن سبک زندگی سالم، اجتناب از مصرف دخانیات، فعال نگه داشتن مغز با فعالیت هایی چون بازی شطرنج و حل جدول از راه های پیشگیری از زوال عقلی است که باز به آگاهی و شناخت اختلالات روانی بر می گردد.

ضرورت توجه به سلامت روان سالمندان در شرایط کرونایی

ایرنا: در خصوص افسردگی سالمندان و راه های درمانی آن توضیح دهید؟

از دیگر موضوعاتی که در آگاهی و شناخت اختلالات روانی سالمندان حائز اهمیت است، تشخیص افسردگی و راه های درمان آن است.

به جرات می توان گفت، افسردگی یکی از بیشترین و شایع ترین بیماری روانی در سالمندان است که اگر به زودی درمان نشود، باعث مختل شدن فعالیت روزانه  سالمند می‌شود.

افراد سالمند با نشانه‌های افسردگی در مقایسه با سالمندان مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری های ریوی، فشار خون بالا و دیابت بسیار ضعیف تر بوده و در نتیجه آمار مرگ و میر در سالمندان افسرده بیشتر است.

داشتن سبک زندگی سالم در تمام بیماری ها موثر است و در ۸۰ درصد بیماری های زیرحوزه روان به عنوان یکی از موثرترین روش های درمانی به حساب می آید.

برای درمان افسردگی معمولا از روش های ترکیبی استفاده می شود، روان درمانی، دارو درمانی، شوک درمانی و در مواقع خیلی حاد بستری از روش هایی است که بر حسب شدت و نوع بیماری برای درمان انتخاب می شود.

ایرنا: از دیگر نیازهای مهم سالمندان که می تواند آنان را در مقابل بیماری ها و مشکلات جسمی دور نگه دارد، چیست؟

سفر، انجام ورزش های سبک، داشتن هم صحبت و توجه اطرافیان و خانواده، رفتن به میهمانی و دورهمی با هم سن و سالان می تواند تاثیرات خوبی بر سلامت سالمندان داشته و روح و جسم آنان را در شرایط بهتری قرار دهد.

ضرورت توجه به سلامت روان سالمندان در شرایط کرونایی

ایرنا: سخن آخر ؟

سالمندی یک فرآیند غیرقابل انکار و توقف است که تنها با داشتن زندگی سالم و مراقبت های صحیح می توان آن را بدور از هرگونه اختلال گذراند.

نیازهای سالمندان توسط فرزندان باید جدی گرفته شود و از سوی آنان حمایت شود.

حمایت های ارتباطی، حمایت های احترام مدارانه و حمایت های عاطفی فرزندان بهترین روش برای سلامت سالمندان است.

چنانچه سالمندی در منزل دارید و از بروز اختلال های روانی او نگران هستید، در گام اول رفتارهای خود را با سالمند تغییر دهید و روابط عاطفی خود را با او را بیشتر کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha