مدیرعامل سازمان انتقال خون: کشور به ۱۰۰ دستگاه اتوبوس خونگیری نیاز دارد

سمنان- ایرنا- مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: ۱۰۰ دستگاه اتوبوس خونگیری به منظور ایجاد امکان اهدای خون برای مردمان نیکوکار در مناطق روستایی کشور نیاز است.

مصطفی جمالی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در حاشیه بازدید از پایگاه انتقال خون این شهر، ابراز داشت: اکنون یک دستگاه اتوبوس خونگیری در گیلان و ۲ اتوبوس پیرو مصوبه سفر رئیس جمهور برای خراسان شمالی خریداری شده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: در دیگر مناطق روستایی کشور یا اتوبوس خونگیری وجود ندارد یا اتوبوس‌های قدیمی و غیر استاندارد است.

وی با اشاره به اینکه تامین واحد سیار خونگیری یا اتوبوس خونگیری برای ایجاد امکان اهدای خون در روستاها  نیاز به حمایت دولت دارد، افزود: پیش‌بینی می‌شود با همراهی دولت و برنامه‌ریزی‌هایِ در دستور کار طی ۲ سال آینده تعدادی اتوبوس سیار خونگیری برای ایجاد فرصت اهدای خون در مناطق روستایی فراهم شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بیان کرد: طبق برآورد به حداقل  ۱۰۰ دستگاه اتوبوی خونگیری برای چند سال آینده نیاز است، تامین هر یک دستگاه اتوبوس خونگیری هزینه‌بر و البته ضروری است، چرا که در روستاها امکان ایجاد پایگاه انتقال خون ثابت وجود ندارد و بر همین اساس به تناسب جمعیت مناطق روستایی تامین اتوبوس خون‌گیری در اولویت قرار دارد.

جمالی با اشاره به اینکه نیاز به خون نیاز همیشگی و اهدای خون به منزله نجات یک انسان است، اضافه کرد: خیران در زمینه تامین هزینه خرید اتوبوس خونگیری سازمان انتقال خون را برای نجات جان انسان‌ها تا جای ممکن همراهی کنند.

وی یادآور شد: پایگاه‌های انتقال خون در تمام شهرهای بزرگ کشور فعال است و در  برخی شهرها  نیاز به جابه جایی مکان وجود دارد و  ایجاد پایگاه ثابت در مناطق روستایی و کم‌جمعیت امکان‌پذیر نیست که این خلاء با تامین واحد خونگیری سیار یا همان اتوبوس خونگیری در حال رفع است.

جمالی تصریح کرد: پایگاه‌های انتقال خون استان سمنان در زمینه فضای فیزیکی و فنی و نیروی انسانی در  شرایط مطلوب قرار دارند و تنها در شهرستان دامغان انتقال فضای فیریکی در دستور کار است.

وی با بیان اینکه استان سمنان از لحاظ ذخیره خونی شرایط مناسبی دارد ، افزود: سمنان در زمینه اهدای خون به استان‌های دیگر در مواقع کمبود کمک می‌کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون اضافه کرد: استان سمنان از لحاظ شاخص‌های اهدا و سلامت خون جزو استان‌های برتر کشور است.

مدیرعامل انتقال خون: کشور نیاز به ۱۰۰ دستگاه اتوبوس خونگیری دارد

ارسال میانگین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به خارج از کشور و تحویل داروهای مشتق از پلاسما

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: پلاسما در زمینه تهیه دارو برای بیماران سرطانی کاربرد زیادی دارد و کشور به منظور صرفه‌ جویی ارزی در زمینه تامین دارو، طی سال‌های گذشته میانگین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به خارج از کشور صادر و  پس از تبدیل پلاسما به دارو،  مجدد وارد کشور شد.

 وی تاکید کرد: ایران صادرات فرآورده‌های خون ندارد و پلاسمای مازاد درمان به کشوری که فناوری فرآوری پلاسما و  تبدیل داروهای مشتق از  پلاسما دارد، ارسال و پس از تبدیل پلاسما به دارو  در نهایت دارو  وارد کشور می‌شود.

جمالی خاطرنشان کرد: داروهای پلاسمایی که از پلاسمای ارسالی به خارج از کشور تهیه می‌شود بخشی از نیاز کشور را رفع می‌کند و این باور غلطی است که با صادرات پلاسما ارز وارد کشور می‌شود ولی وقتی پلاسما برای تولید دارو استفاده می‌شود صرفه‌جویی ارزی دارد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: سه ماه اخیر به دلیل مشکلاتی که در کشورهای اروپایی وجود داشت وقفه در ارسال پلاسما به وجود آمد.

به گزارش ایرنا، استان سمنان رتبه نخست شاخص‌های اهدا خون در کشور را در اختیار دارد، شاخص اهدای خون در این استان به ازای هر هزار نفر ۴۵ نفر است در حالی که میانگین کشوری آن ۲۵ نفر در هر هزار نفر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha