بیست‌ونهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان از بخش رقابتی فاصله می‌گیرد

تهران- ایرنا- دبیر اجرایی و عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان گفت: در این دوره، شرکت‌کنندگان از بخش رقابتی فاصله می‌گیرند تا بیشتر بر کیفیت و نتیجه آثار خود تمرکز کنند.

عبدالرحیم سیاهکارزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره دستاوردهای جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، اظهارداشت: این جشنواره در ۲۸ دوره گذشته ثمرات مثبتی داشته و استادان و هنرمندان شایسته‌ای را به بینال‌ها و جشنواره‌ هنرهای تجسمی فجر معرفی کرده است.

وی گفت: همچنین شاهد ارائه آثار برخی از هنرمندان جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در حراجی‌ها هستیم و چند تن از برگزیدگان دوره‌های گذشته اکنون به عنوان استاد دانشگاه فعالیت می‌کنند و حتی سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برگزیده جشنواره جوانان بوده است.

سیاهکارزاده درباره رویکرد بیست و نهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان بیان کرد: به دلیل اینکه فضای جشنواره برای فعالیت هنرجویان بهتر شود، تصمیم شورای سیاستگذاری بر این‌ شد که امسال از بخش مسابقه‌ای جشنواره فاصله بگیریم و به سمت رویکرد آموزشی و برگزاری کارگاه‌های مستمر حرکت کنیم.

دبیر اجرایی بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان افزود: براین اساس، بعضی از بخش‌ها پیش از افتتاح جشنواره آغاز می‌شوند و تا سه روز اصلی جشنواره در اردوگاه شهید باهنر تهران ادامه دارند. 

وی گفت: همچنین پس از جشنواره کار کردن روی آثاری که مناسب هستند زیرنظر استاد کارگاه تا آذرماه ادامه دارد تا قابلیت تشکیل یک نمایشگاه باکیفیت را داشته باشند و بتوانند در بخشی مجزا، وارد جشنواره هنرهای تجسمی فجر شوند. 

سیاهکارزاده اظهارداشت: پیش‌تر آثاری که جوانان خلق می‌کردند به دلیل سختگیری داوران در انتخاب آثار، امکان حضور در جشنواره هنرهای تجسمی فجر را نداشتند اما در این‌ دوره بنا بر این است که کیفیت آثار تقویت شوند و با حمایت و نظارت بیشتر استادان، جشنواره جوانان هم‌ یک‌ نمایشگاه خوب داشته باشد و هم آثار برگزیده این رویداد به جشنواره فجر راه پیدا کنند. 

وی درباره تفاوت‌های بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با دوره‌های گذشته گفت: پیش‌تر به ۱۰ برگزیده این جشنواره جایزه اهدا می‌شد اما در بیست و نهمین دوره به همه شرکت‌کنندگانی که به مرحله دوم راه پیدا می‌کنند مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به عنوان ورودی پرداخت می‌شود.

بیست‌ونهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان از بخش رقابتی فاصله می‌گیرد

عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان افزود: همچنین در این دوره راه‌یافتگان به دور سوم یک میلیون تومان دریافت می‌کنند، علاوه بر این، محل استقرار و امکانات حضور شرکت‌کنندگان در کارگاه‌های آموزشی را فراهم می‌کنیم. 

سیاهکارزاده با اشاره به کم‌رنگ شدن بخش مسابقه‌ای رویداد جشنواره هنرهای تجسمی جوانان بیان کرد: یکی از مشکلات دوره‌های گذشته این جشنواره پررنگ بودن بخش مسابقه‌ای و اضطرابی بود که به شرکت‌کنندگان وارد می‌شد، در نتیجه این موارد روی نتیجه کار آنان نیز تاثیرگذار بود. امسال تصمیم بر این شد که تمام شرکت‌کنندگان مانند برگزیده باشند و با خیالی آسوده بر کیفیت و محتوای آثار خود تمرکز کنند. 

وی درباره برگزاری حضوری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان اظهارداشت: امسال بیست‌ و نهمین دوره این جشنواره پس از ۲ سال برگزاری مجازی به صورت حضوری و در تهران میزبان هنرمندان خواهد بود. 

دبیر اجرایی بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان گفت: در دو سال اخیر برگزاری مجازی جشنواره علاوه‌ بر محدودیت‌هایی که داشت، ظرفیت‌هایی هم به وجود آورد که موجب توسعه فعالیت‌های استادان و هنرجویان شد. در جشنواره امسال نیز به دلیل ظرفیت بعضی رشته‌ها مانند سفالگری، هنرهای جدید و نگارگری این امکان وجود دارد که پس از انتخاب هنرمندان، مدیران کارگاه‌ها به صورت مجازی با آنان در ارتباط باشند و روی آثار کار کنند تا نتیجه نهایی در سه روز کارگاه نمود پیدا کند. 

سیاهکارزاده افزود: هنرمندان شهرهای دیگر که برای شرکت در جشنواره به تهران می‌آیند، این‌ امکان برای آنان فراهم می‌شود که از موزه هنرهای معاصر تهران یا نگارخانه‌ها بازدید کنند و حضور در این فضاها تجربه خوبی برای هنرمندان جوان خواهد بود. 

وی درباره حمایت از هنرمندان جوان استان‌های دیگر کشور پس از پایان جشنواره گفت: سال‌های گذشته نیز هنرمندان برگزیده جشنواره هنرهای تجسمی جوانان و حتی بینال‌ها وارد موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر می‌شدند و نمایشگاهی به نام هنر ایران با آثار آنان برپا می‌شد که این‌ نمایشگاه همچنان به صورت مجازی به کار خود ادامه می‌داد؛ قصد داریم تا هنرمندان از این طریق بتوانند به صندوق اعتباری هنر مرتبط شوند و آینده مطمئنی داشته باشند. 

بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران با هدف رقابت در عرصه خلاقیت‌های هنری، ارتقای توان تخصصی هنرجویان و معرفی استعدادهای جوان هنری، شهریورماه امسال در تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha