« زهرا شاکر اردکانی » روز پنجشنبه درگفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه این اقدام آموزشی- مهارتی به همت کارشناسی امور زنان و جوانان اداره آموزش و پرورش و مرکز فنی حرفه ای شهرستان نظرآباد در البرز آغاز شده است،افزود: این دوره آموزشی در هنرکده فرش نظرآباد در حال اجرا است.
وی بیان داشت: مدرسی این دوره مهم آموزشی- مهارتی را استاد برجسته این هنر ارزشمند ایرانی آمنه فلاحدار، مدیر دبیرستان دخترانه عفاف آموزش و پرورش شهرستان نظرآباد برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول این دوره آموزشی ۱۲ بانوی فرهنگی سرپرست خانوار شهرستان نظرآباد زیر پوشش قرار گرفته اند، خاطرنشان کرد: دراین دوره بانوان فرهنگی با دارکشی ، بافت فرش و گلیم آشنا می شوند.
شاکر اردکانی تصریح کرد: این طرح که مستند به برنامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است با هدف تقویت بنیان خانواده و کمک به افزایش سطح توانایی ها و مهارت های خانواده در ایفای نقش تربیتی مناسب با اقتضائات جامعه اسلامی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه توسعه صنعت قالیبافی، کمک شایانی به اقتصاد خانوادهها و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در جامعه میکند، یادآورشد: فرش به دلیل برخورداری از دو حوزه هنر و صنعت، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: در گذشتههای نه چندان دور در هر خانه یک دار قالی وجود داشت و بخشی از هزینههای خانواده با بافت یک یا چند قالی در سال تامین میشد و لازم است تا با توسعه فعالیت این افراد،بار دیگر رونق به این صنعت باز گردد.
مسوول امور بانوان اداره کل آموزش و پرورش البرز اضافه کرد: لازم است ظرفیت های بومی، محلی و سنتی بانوان در استان البرز در حوزه هنر فرش شناسایی شود تا به عنوان یک هنر شاخص به صورت فراگیر و تخصصی به بانوان آموزش داده شود.
شاکراردکانی اظهارداشت: فرش بافی به عنوان یکی از هنرهای بومی شناخته شده است لذا آموزش این هنر مهم به بانوان سرپرست خانوار از موارد مهمی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.
وی تاکید کرد: فرش دستباف ایران هویت یک ایرانی و سفیر فرهنگی ایران است و در دنیا ایران را با نام فرش دستباف آن میشناسند و برند ایران فرش دستبافش است که باید آن را آموزش داد و از آن حمایت کرد.
استان البرز ۲۶ هزار فرهنگی دارد.
نظر شما