به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینی پور روز پنجشنبه در پیش کنگره شیخ فضل الله نوری در دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان نور افزود: این مجتهد آگاه و ظلم ستیز و عدالتخواه، با نثار جان خود ایران را غلطیدن به بغل غرب نجات داد.
وی به تهمت های ناجوانمردانه روشنفکران به شیخ فضل الله نوری اشاره و تصریح کرد: مخالفت با مشروطه مهمترین تهمتی بود که به ایشان زدند و این درحالی بود که وی از پایه گذاران مشروطه بود و فریاد ملت ایران در مخالفت با مشروطه لیبرال منهای اسلام بود.
استاندار مازندران به بیان ۲ دلیل در رد تهمت آزادیخواه نبودن شیخ فضل الله نوری پرداخت و اظهار داشت: نخست ایشان ۱۵ سال قبل از مشروطه در جریان نهضت تنباکو از رهبران مقابله با انگلیس و قاجار و همچنین از پایه گذاران مشروطه بود.
وی ادامه داد: باید از جریان لیبرال پرسید شما هر اعدام و اعدام کننده را متهجر می دانید و به آزادی عقیده معتقدید چگونه است که کسانی که شیخ فضل الله نوری را اعدام کردند آزادیخواه و شیخ فضل الله را مخالف آزادی می دانید.
حسینی پور، شیخ فضل الله را تداوم بخش راه عاشورایی دانست که در پایداری و پاسداری راه امام حسین(ع) تا پای جان ایستاد.
وی یکی از علت های مهم به شهادت رساندن شیخ فضل الله نوری را شناسایی قدرت روحانیت در بین مردم مسلمان ایران از سوی غربگراها عنوان کرد و اظهار داشت: دشمنان قدرتمندترین و هوشیارترین عالم را از میان برداشتند.
استاندار مازندران اوج حرکت شیخ فضل الله نوری را انتشار لوایحی دانست که وی خواستار اعمال برخی از اصلاحات در متن متمم قانون اساسی و افزودن متن مشروعه شدن بود.
حسینی پور بیان کرد: تفسیر شعار هیهات من ذله را شیخ فضل الله در دوران استبداد صغیر داد و حتی حاضر نشد پناهندگی سفارت بیگانگان را بپذیرد.
وی شیخ فضل الله نوری را پرچمدار اسلام خواهی برشمرد و گفت: امروز ایشان یکی از مفاخر دیار علویان است که مقاومت وی الگوه جوانان امروز است که بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید در این مسیر داد.
استاندار مازند ران انقلاب مشروطه را از جهاتی شبیه به انقلاب اسلامی دانست و گفت: در هر دو نهضت عالمان دینی، مراجع و مصلحان اجتماعی حضور داشتند که برای استقرار شریعت و حاکمیت دینی بپاخاسته و خواستار احقاق عدالت بودند.
یازدهم مرداد سالروز شهادت شیخ فضلالله نوری از رهبران نهضت مشروطه است که حضور در عرصه مسایل سیاسی و اجتماعی همچون حضور در جنبش تنباکو و انقلاب مشروطه و آگاهی کامل از توطئههای استعمارگران و تلاش برای ایجاد و احیای عدالتخانه بخش مهمی عملکرد در زمان حیاتشان به شمار میرود.
فضلالله کجوری، مشهور به شیخ فضلالله نوری از مجتهدان برتر در تهران و از پیشروان جنبش مشروطه ایران بود. وی با پشتیبانی آخوند خراسانی، اصل دوم متمم قانون اساسی مشروطه مبنی بر تشکیل هیئتنظارت را به تصویب مجلس شورای ملی رساند ولی به دلیل اختلاف با دیگر نمایندگان درباره برخی از اصول متمم قانون اساسی مشروطه، از مجلس کنارهگیری کرد و با راهاندازی جریانی که مشروعه خواهان نام گرفت، اعتراضات شدیدی بر مشروطهخواهان و مشروطیت وارد کرد.
وی که با هواداری از این انقلاب مشروطه بستر پیروزی آن را فراهم آورد ولی پس از پی بردن به مبانی تفکر برخی از مشروطهخواهان، درصدد هماهنگ کردن قوانین مشروطه با موازین شرع مقدس برآمد اما با مخالفت شدید استعمارگران و غربگراها روبهرو شد تا جایی که جان خود را در این راه از دست داد؛ شخصیت این عالم بزرگوار به گونه ای بود که حتی مخالفانش نیز از او به نیکی یاد کرده اند.
نظر شما