۶ مرداد ۱۴۰۱، ۲۲:۴۹
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84836880
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عقب نشینی آمریکا از طرحی ضد ایرانی در منطقه؛ هیاهو برای ایده‌ای بدون چارچوب

نیویورک - ایرنا- یک مقام ارشد دولت آمریکا پس از هیاهوها و مانورهای تبلیغاتی رسانه‌ها و مقامات آمریکایی بر سر طرحی ضد ایرانی در منطقه غرب آسیا، در یک عقب نشینی اعلام کرد که هنوز چارچوبی برای تشکیل سیستم یکپارچه دفاع هوایی و موشکی خاورمیانه وجود ندارد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا این موضوع را در سفر خود به عربستان سعودی در اوایل این ماه و دیدار وی  با سران ۹ کشور عربی پس از پایان سفر به اسرائیل مطرح کرد، اما این موضوع با حمایت آشکار کشورهای عربی مواجه نشد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا که نامش بیان نشده است، روز پنجشنبه به وقت محلی با بیان اینکه هنوز چارچوبی برای سیستم یکپارچه دفاع هوایی و موشکی خاورمیانه وجود ندارد، مدعی شد واشنگتن معتقد است که ظرفیت یک رویکرد چندجانبه منطقه ای برای امنیت وجود دارد.

بر اساس گزارش های رسانه ای، این مقام آمریکایی گفت: این  موضوع درحال حاضر یک ایده است، چارچوبی برای آن تعریف نشده است. اما مطرح کردن موضوع دفاع هوایی و موشکی یکپارچه در منطقه خاورمیانه برای رئیس جمهوری آمریکا مهم بود.

وی با تکرار ادعاها در هراس از برنامه دفاعی بازدارندگی ایران مدعی شد: ما معتقدیم،  با توجه به افزایش تهدید موشک‌های بالستیک ایران، زمینه خوبی برای داشتن یک رویکرد منظم تر، یکپارچه‌تر و مشارکتی‌تر برای دفاع موشکی وجود دارد.

رسانه‌ها و مقامات آمریکایی پیش از سفر جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به منطقه روی این موضوع تبلیغات و هیاهوی رسانه ای بسیاری کردند.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت بایدن در پاسخ به خبرنگاران در خصوص اهداف سفر بایدن به منطقه غرب آسیا و اینکه آیا آمریکا به دنبال ایجاد یک ائتلاف منطقه ای با شرکت کشورهای عرب و اسرائیل برای مقابله با توان موشکی ایران است، گفته بود: من در این خصوص شما را به مرکز فرماندهی سنتکام ارجاع می دهم. ما در این سفر به دنبال ایجاد یک سپر دفاعی موشکی نیستیم.

وی در عین حال مدعی شد: البته یکپارچگی و همکاری عمیق‌تر میان همه کشورهای منطقه در برابر تهدید ایران از جمله تهدید موشکی این کشور، اولویت واقعی این دولت آمریکا است و ما انتظار داریم هنگام سفر رئیس جمهوری به منطقه این مساله را دنبال کنیم.

بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه رجزخوانی‌های سران این رژیم مدعی تشکیل ائتلافی برای مقابله با ایران شده است.

این مقام صهیونیستی در کمیته امور خارجی پارلمان رژیم صهیونیستی ادعا کرده است که این ائتلاف "مبنی بر سامانه‌های پدافند هوایی به رهبری آمریکا در منطقه خاورمیانه تشکیل شده است."

 وی ادعا کرده که این ائتلاف توانسته است حملات ایران به فلسطین اشغالی و دیگر کشورها را خنثی کند.

 بنی گانتس به اعضای دیگر ائتلاف مورد ادعای خود اشاره نکرده است.

رسانه‌های عربی نیز ۲۰ خرداد ماه گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از چشم انداز همکاری مشترک با برخی کشورهای عربی، سامانه هشدار سریع و راداری را در مناطقی از خاورمیانه از جمله امارات و بحرین مستقر کرده است.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ادعا کرده است: در سال گذشته همراه با همکارانم در پنتاگون و دولت [بایدن] برنامه گسترده ای را برای تقویت همکاری بین اسرائیل و کشورهای منطقه تحت رهبری آمریکا و سنتکام هدایت کرده ام. وی ابراز امیدواری کرد که بایدن در سفر پیش‌رو به عربستان گام دیگری در این زمینه بردارد.

تحلیلگران معتقدند رژیم صهیونیستی در حالیکه  اکنون از درون دچار بحران قدرت است، به دلیل ناکامی و ناتوانی در برابر محور مقاومت،   در پی عادی سازی روابط و ائتلاف با برخی حکام سازشکار منطقه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha