به گزارش ایرنا از رویترز، یک روز پس از اینکه شی جین پینگ رئیس جمهور چین در تماسی تلفنی با جو بایدن همتای آمریکای خود درباره بازی با آتش بر سر تایوان هشدار داد، گنگ شوانگ معاون نماینده دایم چین در سازمان ملل متحد نیز روز جمعه (به وقت محلی) این هشدار را در نشست شورای امنیت با موضوع اوکراین تکرار کرد.
گنگ در اظهاراتی که به آمریکا اشاره میکند، گفت: در حالی که برخی از کشورها بارها بر اصل حاکمیت اوکراین تاکید کردهاند، از سوی دیگر بیوقفه در تایوان حاکمیت چین را به چالش میکشند و حتی عمداً در تنگه تایوان تنش ایجاد میکنند.
وی تاکید کرد: نباید عزم چین برای دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود را دست کم گرفت. امیدوارم کشور مربوطه این امر را به وضوح ببیند و با آتش بازی نکند.
به گزارش ایرنا، شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز پنجشنبه با جو بایدن همتای آمریکایی خود به مدت ۲ ساعت گفتوگو کرد.
کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیهای اعلام کرد روسای جمهوری دو کشور در مورد طیف وسیعی از موضوعات مهم در روابط دوجانبه و سایر مسائل منطقهای و جهانی گفتوگو کردند و تیمهای خود را موظف کردند گفتوگوی امروز به ویژه در مورد تغییرات اقلیمی و امنیت سلامت را پیگیری کنند.
در این بیانیه آمده است: در مورد تایوان، بایدن تاکید کرد که سیاست آمریکا تغییر نکرده و آمریکا به شدت با تلاشهای یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود یا تضعیف صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان مخالف است.
در روزهای اخیر تنشها میان دو کشور بر سر سفر احتمالی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان افزایش یافته است.
گفته میشود که پلوسی قصد داشت در ماه آوریل (فروردین) به تایوان سفر کند اما برنامه سفر وی به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد.
سفر وی به تایوان، اولین سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره در ۲۵ سال شمرده میشود.
در همین حال، ژائو لی جیان سخنگوی وزارت امورخارجه چین اعلام کرد که پکن در صورت انجام شدن این سفر، برخورد جدی با آن خواهد داشت.
کارشناسان سیاسی پیش بینی میکنند که با توجه به هشدارهای شدید پکن احتمال لغو سفر پلوسی به تایوان زیاد است و در صورت انجام این سفر واشنگتن لازم است تا هزینههای آن را بپردازد و این هزینهها میتواند منجر به بروز تنش در این منطقه از جهان همزمان با درگیریها در اوکراین باشد.
تایوان جزیرهای خودمختار در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و پکن در چارچوب سیاست «چین واحد» ، این جزیره را جزئی از سرزمین خود میداند، با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراضهای پکن در سالهای اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریانهای جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.
نظر شما