به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفیگل روز شنبه در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، به ایدههای ارائه شده به جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان اشاره کرد و افزود: طبیعی است که همه ایدهها ناب هستند<، برخی اولویت بالاتری دارند و ما نباید اجازه دهیم صاحبان ایده انتخاب نشده، مایوس شوند.
وی عنوان کرد: علوم پایه زمانی وارد فناوری و نوآوری میشود که به صورت بین رشتهای به کار گرفته شود.
زلفیگل خاطرنشان کرد: همانگونه که حوزه هوش مصنوعی در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان وارد شده، پیشنهاد دارم حوزه علوم شناختی را نیز در نظر بگیریم زیرا بین رشتهای محسوب می شود که علوم پایه در آن نقش کلیدی دارد.
وی افزود: دانش آموزان المپیادی که در رشته علوم پایه مدال طلا، نقره و برنز جهانی می آورند، بعضی در رشتههای غیر مرتبط تحصیل میکنند که جای تأمل دارد و اگر آنها را ترغیب به رشته علوم پایه کنیم، میتوانیم در آینده انسانهای تراز اول جهانی داشته باشیم.
وزیر علوم درباره اینکه «چه کنیم که انگیزه افراد از دوره دبیرستان برای علوم پایه افزایش یابد» پیشنهاد کرد: دانشگاه فرهنگیان میتواند از فارغ التحصیلان علوم پایه پذیرش کند و یا در رشتههای پزشکی به جای دوره هفت ساله، از دبیرستان دانشجو بگیرند و از بین فارغ التحصیلان علوم پایه پذیرش کنند تا بخشی از ظرفیت پزشکی از فارغ التحصیلان علوم پایه گرفته شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، زلفی گل برگزاری ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در هفته پژوهش فناوری را اتفاقی مبارک دانست که میتواند در توسعه عملکردی این جشنواره موثر باشد و اظهار امیدواری کرد: امسال که سال جهانی علوم پایه است، این جشنواره به صورت اثربخشتر برگزار شود.
حضور بخش خصوصی، خیرین و واقفین در حوزه پژوهش و فناوری از اهداف جدی وزارت علوم است
پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه اظهار داشت: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان متمرکز بر علوم پایه و محصول محور بودن است.
وی با بیان اینکه این جشنواره نگاه ویژه به علوم پایه دارد، تصریح کرد: حضور بخش خصوصی، خیرین و واقفین در حوزه پژوهش و فناوری از اهداف جدی ما در وزارت علوم بوده و هست؛ لذا هر چه این مسیر هموارتر شود علاوه بر مقاصد خیر، در حوزه پژوهش و فناوری به اهدافی در جهت بالندگی کشور نائل می شویم.
معاون وزیر علوم افزود: ششمین جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان را به عنوان یکی از رویدادهای هفته پژوهش و فناوری قرار داده ایم.
وی خاطرنشان کرد: برای منتخبانی که به عنوان برگزیده جشنواره معرفی میشوند، بستههای حمایتی در نظر گرفته میشود اما پیشنهاد دارم سهمیه ای قائل شویم که منتخبان جشنواره، مسیری هموار برای ورود به پارک های علم و فناوری و مراکز رشد داشته باشند.
معاون پژوهشی وزارت علوم اضافه کرد: جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان همواره رو به رشد بوده و امید است با پیگیریها و شور و اشتیاق وافر به اهداف خود بیش از پیش نائل شود.
نظر شما