به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی حیدری روز یکشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به اینکه بارشهای سیلآسا در روزهای اخیر خسارتهای بسیار در مناطق مختلف بر جای گذاشته است و شهرستانهای بن، کوهرنگ، اردل و لردگان با میزان بالاتری از خسارت مواجه شدهاند، لازم است هر چه سریعتر کمبودها و نیازهای این مناطق شناسایی و با بسیج نیروها مشکلات در کمترین زمان رفع شود.
وی با بیان اینکه معاونان استانداری به عنوان نمایندگان تامالاختیار از روز یکشنبه در شهرستانها حاضر و در همراهی با ستاد بحران شهرستان موارد اضطراری را شناسایی و بررسی میکنند، تصریح کرد: نظارت بر کارایی سیلبندها، پاکسازی مسیلها و آبراههها، تامین سلامت محیطی و از همه مهمتر بازگشایی مسیرهای ارتباطی به ویژه جادههای روستایی و عشایری از جمله مواردی است که باید در کمترین زمان به آنها رسیدگی شود که در این باره میتوان از ظرفیت و امکانات پیمانکاران راهداری نیز استفاده کرد.
حیدری با اشاره به گلآلود شدن بسیاری از منابع آبی استان و احتمال بروز بحران در تامین آب آشامیدنی سالم یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب و دیگر دستگاههای مرتبط موظف هستند هر چه زودتر تانکرهای آبرسانی را آماده و تجهیز کند تا مشکلی در این خصوص در استان به وجود نیاید.
استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین تامین بطری آب آشامیدنی برای توزیع در مناطق سیلزده به ویژه بارده را ضروری دانست و افزود: یکی از مشکلات فعلی در ساماندهی کمکهای مردمی، اعلام گسترده شمارهحسابهای واحد از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلالاحمر است که باید با همراهی رسانهها و فضای مجازی این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
وی در ادامه با تاکید بر رسیدگی به موقع به وضعیت قنوات، چاهها و جویهای کشاورزی گفت: مشکلات این حوزه باید در کمترین زمان رفع شود تا خسارت بیشتری متوجه بخش کشاورزی استان نشود و آب کافی برای آبیاری مزارع و باغات در دسترس بهرهبرداران قرار گیرد.
حیدری با بیان اینکه میزان خسارتهای وارده هنوز به طور قطعی قابل اعلام نیست، اظهار داشت: ارزیابیها در این رابطه باید به صورت دقیق و کامل انجام شود و مدیران استانی نیز در ارتباط مستمر با وزارتهای متبوع، گزارش خسارتها و نیازهای را اعلام کرده تا بتوانند اعتبارات را در زمان مناسب، جذب و در مسیر رفع مشکلات، هزینه کنند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در روستای سیلزده بارده از توابع شهرستان بن نیز یادآور شد: خوشبختانه با وجود بارش بیسابقه ۵۵ میلیمتر در کمتر از ۲۰ دقیقه و شکلگیری سیلاب سهمگین، هیچگونه تلفات جانی در این روستا به وقوع نپیوست اما از آنجایی که خسارت به منازل و دارایی مردم روستا بالاست باید امدادرسانیها تا زمان مساعد شدن شرایط در این روستا ادامه یابد.
حیدری مشکل اصلی در بالا آمدن سطح آب در مناطق مسکونی بارده را پایین بودن ظرفیت دهانههای پل ورودی این روستا و همچنین ایجاد موانع طبیعی و برخی ساختوسازها در مسیر رودخانه حاشیه روستا بیان کرد و گفت: پس از تثبیت شرایط امدادرسانی در روستا، پل ورودی تخریب و با توجه به استانداردهای موردنیاز بازسازی خواهد شد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نگرانیها و دغدغههای مردم روستای بارده درباره شرایط پیش آمده و از بین رفتن سرمایههایشان به جا است و باید با کمک دستگاههای اجرایی این نگرانیها رفع شود، افزود: گروههای امدادی ارتش جمهوری اسلامی به زودی در این روستا مستقر خواهند شد تا روند امدادرسانی و تخلیه گلولای از منازل و معابر سرعت گیرد.
وی درباره وضعیت امامزاده سید محمد بارده نیز اظهار داشت: محل قرار گرفتن امامزاده از سطح رودخانه نیز پایینتر است و همین موضوع موجب شد تا این مکان تاریخی مذهبی بیش از دیگر مناطق روستا از اثرات تخریبی سیل متاثر شود که با استقرار نیروهای جهادی و حفاظت محیطزیست تلاش شد گلولای وارد شده به امامزاده تخلیه شود.
حیدری عملکرد دستگاههای اداری و نهادهای مختلف در کاهش مخاطرات سیلهای اخیر در استان را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: اولویت اصلی در حوادث روزهای اخیر حفظ جان مردم بود که تا روز یکشنبه تنها یک مورد مفقودی در کوهرنگ گزارش شده است.
به گزارش ایرنا، سامانه بارشی از شامگاه چهارشنبه در چهارمحال و بختیاری فعال و باعث جاری شدن سیل در پنج شهرستان این استان شد.
براساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی بارش باران تابستانه ناشی از فعالیت سامانه مانسون تا روز دوشنبه در چهارمحال و بختیاری تداوم دارد و هشدار سطح قرمز در این خصوص صادر شده است.
نظر شما