طوفان ۳۲۰ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی قم وارد کرد

قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بر اثر باد، طوفان و بارش‌های اخیر مبلغ بیش از ۳۲ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد شده‌است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی قم ،محمد رضا حاجی رضا با اشاره به اینکه میانگین بارندگی قم در این مدت به میزان ۳۱.۶ میلی متر ثبت شده‌است، بیان داشت: برآورد اولیه خسارت باد و طوفان و بارش رگباری موسوم به پدیده مونسون در سطح استان قم در مردادماه ۱۴۰۱ بیش از ۳۲۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی استان وارد شده‌است.

وی افزود: میزان خسارت وارد شده به بخش کشاورزی به تفکیک در تولیدات گیاهی ۹۶ هزار و ۳۰۰ میلیون ریال، دام و طیور و آبزیان ۱۰ هزار و ۸۳۰ میلیون ریال و زیرساخت‌های کشاورزی (آب و خاک، ساختمان، تاسیسات، ادوات کشاورزی و ... ) ۲۲۰ هزار و ۵۰ میلیون ریال است و همچنین بررسی‌های بیشتر همچنان ادامه دارد. 

حاجی رضا گفت: اقدام‌های انجام گرفته و در حال انجام در این مدت برگزاری جلسات مدیریت بحران در سازمان و هماهنگی با مدیریت بحران استانداری، اعزام کارشناس پهنه به مناطق آسیب دیده برای احصا و برآورد اولیه خسارت، تامین اقلام مورد نیاز و مواد غذایی در مناطق عشایر، پیگیری تامین ماشین آلات برای انجام اقدام‌های اولیه بازسازی و بازتوانی، پیگیری اقدام‌های لازم برای تامین آب مزارع و جمع بندی و ارسال گزارش‌های اولیه خسارت به مدیریت بحران استانداری و مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت متبوع است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در پایان افزود: راستای جبران بخشی از خسارت‌های وارده به کشاورزان بخش، پیشنهادهایی از قبیل تامین اعتبارت هزینه‌ای برای کمک به کشاورزان خسارت دیده، تامین اعتبارات تملکی به‌منظور بازسازی زیرساخت‌های خسارت دیده از جمله ادوات و کانال‌ها و لوله گذاری و بندها و دیگر موارد، امهال تسهیلات بانکی خسارت دیدگان به استناد بند خ ماده ۳۳ برنامه ششم و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به خسارت دیدگان با مدت بازپرداخت حداقل سه سال داده شده‌است.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha