به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجت الاسلام مسعود عالی در سومین شب از عزادارای ماه محرم در هیات آیین حسینی، گفت: شیطان پیوندهای مقدس و محبوب الهی مانند پیوند بین زن و شوهر یا خواهر و برادر، فامیل، امام و رهبر و ارتباط میان مومنان با یکدیگر را که محبوب خداست، مورد هجوم قرار می دهد و اگر این پیوندها قطع شود، آن جامعه، دیگر جامعه دینی نخواهد بود.
وی با استناد به آیات ۵۳ سوره اسرا و ۹۱ سوره مائده گفت: در قرآن می فرماید ان الشیطان ینزغ بینهم یعنی شیطان میان مردم فساد و کینه ایجاد می کند یا می فرماید انما یرید الشیطان ان یوقع بینکم العداوه و البغضا، شیطان می خواهد میان شما دشمنی ایجاد کند تا مومنان نسبت به هم کینه داشته باشند. اگر مومنان از هم جدا شوند و تنها باشند به راحتی شکار شیطان می شوند و حضرت علی (ع) فرمود بترسید از تفرقه و جدا شدن از یکدیگر و بدانید که دست خدا با جماعت است. اگر یکی از انسان ها از بقیه جدا شود، نصیب شیطان می شود همانگونه که گوسفندی که از گله جدا شود نصیب گرگ می شود.
وزارت تنهایی در انگلستان
وی با اشاره به آسیب های جدایی انسان ها از یکدیگر گفت: وزارت امور تنهایی در سال ۲۰۱۸ در انگلستان تشکیل شد. چون در جامعه ۷۰ میلیونی انگلیس بیش از ۹ میلیون نفر تنها زندگی می کنند و این تنهایی خسارت های سنگینی به جامعه وارد کرده است. مانند عقده های روحی روانی، خودکشی و افسردگی ضربه زدن به دیگران .
این استاد حوزه افزود: روزنامه گاردین پیش بینی کرده ۳۲ میلیارد پوند یعنی در حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان خسارتی است که این افراد به جامعه وارد می کنند. به همین دلیل وزارت تنهایی را ایجاد کردند. ترزامی نخست وزیر وقت انگلیس در هنگام تاسیس این وزارتخانه گفت که تنهایی واقعیت تلخ دنیای مدرن است. انسان ها حاضرند با حیوانات زندگی کنند ولی تحمل یکدیگر را ندارند. یعنی کنار یکدیگر هستند ولی با هم نیستند و امروز فضای مجازی بر این تنهایی افزوده است.
علت تاکید بر اجتماعات
وی افزود: شیطان می خواهد انسان های مومن از هم جدا شوند. به همین دلیل بر جمع بودن افراد تاکید شده است. وقتی یکی از نمازگزاران در مسجد حاضر نمی شد، پیامبر اکرم (ص) سراغ او را می گرفتند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در روایت داریم وقتی ۴۰ نفر با هم دعا کنند، خدا دعای آن جمع را اجابت می کند و در حدیث کساء نیز به این موضوع اشاره شده است. همچنین در حدیثی آمده است اگر ۴۰ نفر در تشییع پیکر یک مومن شرکت کنند و برای او دعا کنند و بگویند خدایا ما به جز خوبی از او چیزی نمی دانیم، خدا شهادت آنان را قبول می کند و گناهان آن متوفی را می بخشد.
دوران حیرت قبل از ظهور امام زمان (عج)
عالی اظهار داشت: پیامبر اعظم (ص) فرمود مهدی ما بعد از یک دوران طولانی و حیرت و سرگردانی مومنان ظهور می کند. بسیاری افراد در آن دوران دچار لغزش می شوند و به جز افراد مخلص کسی بر دین باقی نمی ماند.
وی افزود: در این دوران شیطان با تمام قوا به مومنان حمله می کند. چون شیطان می داند با آمدن امام زمان (عج) فلسفه وجودیش تمام می شود. لذا به دنبال آن است تا جایی که می تواند ظهور را به عقب بیاندازد.
این استاد حوزه با اشاره به شباهت های جن و انسان گفت: همانگونه که در طول زمان بر علم و آگاهی انسان افزوده می شود، جن نیز اینگونه است. شیطان کنونی با شیطان دو هزار سال پیش تفاوت بسیاری دارد. چون او نیز رشد دارد ولی از نوع منفی آن که پشت به خداست. اطلاعات هیچ فیلسوف و عارفی به اندازه اطلاعات شیطان نیست. چون هم ساختار و باطن عالم را دیده و هم عمر طولانی کرده است که به فرموده حضرت علی (ع) شش هزار سال به عبادت خدا پرداخته است.
وی افزود: شیطان در آخرالزمان بیشترین اطلاعات را کسب کرده و نقشه هایش بسیار پیچیده است. به همین دلیل دوران آخرالزمان، دوران حیرت است که به اعتقادات مردم از اصول تا فروع دین و به همه ارزش ها حمله می شود و بسیاری دچار سردرگمی می شوند.
طمع شیطان به پیامبران
عالی اظهار داشت: شیطان موجود معمولی نیست و حتی به انبیا طمع کرده است؛.البته نه این که آنان را فریب دهد، چون پیامبران معصوم هستند و زور شیطان به آنها نمی رسد ولی می تواند در کار آنان اخلال وارد کند.
وی با اشاره به آیه ۱۵ سوره قصص گفت: هنگامی که حضرت موسی در دعوای میان دو نفر دخالت کرد و یکی از آنان کشته شد؛ گفت هذا من عمل الشیطان یعنی دعوایی که میان این دو رخ داد، از کارهای شیطان بود.
عالی افزود: شیطان به حضرت علی (ع) تسلطی ندارد ولی می تواند به یارانش تسلط داشته باشد و در کار امام معصوم اخلال ایجاد کند. امام مجتبی (ع) ۱۲ هزار نفر یار داشت ولی معاویه با یک میلیون درهم عبیدالله بن عباس را خرید و عبیدالله که از یاران امام بود، با هشت هزار نفر از سوی امام به لشکر معاویه پیوست.
وی ادامه داد: شیطان می تواند یاران امام زمان (عج) را غافل کند؛ به گونه ای که ظهور عقب بیافتد. بنابر این بسیاری از مومنان در این دوران دچار لغزش می شوند. شیخ مرتضی زاهد که از عرفا و اساتید اخلاق بود، بعد از نماز جماعت در مسجد روایت می گفت ولی برخی مامومین متوجه شدند که چند روزی شیخ مرتضی حالت پریشانی دارد و حواسش جمع نیست.
این استاد حوزه افزود: از شیخ مرتضی پرسیدند چرا اینقدر آشفته ای و او گفت چند شب پیش روایتی از پیامبر او را پریشان کرده و آن حدیثی است که پیامبر (ص) به علی (ع) فرمود به تعدادی که تو از راه های هدایت آگاهی، شیطان نیز راه های گمراه کردن انسان ها را بلد است. شما می خواهید با این موجودی که به جان ما افتاده و راه گمراه کردن بلد است، پریشان نباشم.
آیا شیطان ضعیف است؟
عالی گفت: ممکن است گفته شود شیطان را بزرگ نشان می دهید در حالی که در آیه ۱۰۶ سوره نساء می فرماید مکر شیطان ضعیف است. اگر آیه قبل را ببینیم، قرآن می فرماید ای مجاهدان در راه خدا با اولیای شیطان بجنگید که کید شیطان ضعیف است. این کید برای کسانی ضعیف است که خود را به خدا سپرده اند. کسی که وارد قلعه امن خدا نشده و خود را عالم می داند و منم منم می کند، کاملا فریب شیطان را می خورد و مکر شیطان برای چنین کسی بسیار قوی است.
وی افزود: در آخرالزمان کسی گمان نکند اگر دست به دامان اهل بیت (ع) نشود، می تواند خود و فرزندانش را نجات دهد. البته باید معارف دینی خودمان را عمیق کنیم ولی فقط آگاهی کافی نیست. در آخرالزمان چیزی به انسان کمک می کند که به خدا تکیه داشته باشد.
عالی با بیان روایتی از امام صادق (ع) به یکی از یاران خود به نام زراره، اظهار داشت: امام ششم فرمود اگر آن زمان را درک کردی، این دعا را بسیار بخوانید که اللهم عرفنی نفسک. بنابر این امام صادق (ع) به توسل سفارش کردند و ما برای حفظ خودمان در این دوران سخت نباید از دعا و توسل غافل شویم و به ویژه برای فرزندان خود دعا کنیم و اگر این توسل را داشته باشیم، اهل بیت حتما کمک خواهند کرد.
نظر شما