۱۰ مرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۲۳
کد خبرنگار: 905
کد خبر: 84840917
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شیر مادر ۲۵ برابر مرگ ناشی از عفونت‌های گوارشی را کاهش می‌دهد

اهواز – ایرنا - کارشناس سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: مرگ و میر ناشی از عفونت‌های گوارشی و بیماری‌های اسهالی در بین شیر خوارانی که مستقیم از شیر مادر تغذیه می‌کنند تا ۲۵ برابر کمتر از شیرخوارانی است که با شیر مصنوعی تغذیه می‌شوند.

شهین مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: همچنین میزان ابتلا به اسهال و بیماری‌های انگلی نیز در شیرخواران تغذیه کننده با شیر مادر کمتر است.

وی افزود: شیر روزهای اول (کلستروم ، آغوز یا ماک) بسیار مغذی و حاوی بیشترین مواد ایمنی زایی و حفاظتی برای مقابله در برابر بیماری ها است و نخستین ایمن سازی کودک محسوب می‌شود.

مرادی ادامه داد: آغوز به دفع مدفوع سیاه و چسبنده ابتدایی کمک کرده و از زردی نوزاد پیشگیری می‌کند؛ شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد، امکان برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد را فراهم می‌کند و این موضوع در گرم نگهداشتن و بهبود رشد و تکامل به ویژه برای نوزادان نارس و بیمار نقش حیاتی دارد.

این کارشناس گفت: شیر مادر تمام نیازهای تغذیه‌ای شیرخواران را در ۶ ماه اول تامین می‌کند و شیرخوار حتی به آب هم نیاز ندار؛ همچنین رابطه عاطفی و صمیمی بین مادر و فرزند فراهم می‌کند که منجر به ارتقای تکامل عاطفی روانی کودک شده و در دوران بلوغ نیز موجب امنیت روانی بیشتری خواهد شد.

وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر سبب رشد و تکامل مطلوب و بقای کودک می‌شود، اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر بروز سرطان‌های دوران کودکی، آسم، اگزما، آلرژی و بسیاری بیماری‌های دیگر را کاهش داده و احتمال چاقی کودک و چاقی مراحل بعدی زندگی در آینده را کاهش می‌دهد.

مرادی ادامه داد: احتمال بروز دیابت نوجوانان، پرفشاری خون و چاقی که نشانگرهای بیماری‌های قلبی و عروقی در سنین بزرگسالی هستند از طریق تغذیه با شیر مادر کاهش می‌یابد و ضریب هوشی در کودکان تغذیه کننده با شیر مادر بالاتر است.

این کارشناس توضیح داد:  تغذیه با شیر مادر منجر به کاهش بروز عفونت‌های تنفسی شده و از عفونت‌های کلیه و مجاری ادراری نیز پیشگیری می‌کند و کودکان کمتر دچار ناهنجاری فک، رویش نابجا و پوسیدگی دندان می‌شوند.

مزایای شیردهی برای مادر

وی گفت: شروع تغذیه نوزاد با شیر مادر بلافاصله پس از تولد، موجب جمع شدن رحم و در نتیجه کم کردن خونریزی وکاهش کم خونی مادر می‌شود.

مرادی بیان کرد: این مادران کمتر به سرطان پستان، رحم و تخمدان مبتلا می‌شوند، قندخون آنها بهتر کنترل می‌شود و زودتر به وزن پیش از بارداری بر می‌گردند؛ این مادران در سالمندی کمتر به پوکی استخوان و شکستگی استخوان ران دچار می شوند، ضمن اینکه منجر به ایجاد رابطه عاطفی مستحکم و دو طرفه بین مادر و فرزند می‌شود و احتمال کودک آزاری و خشونت مادر کمتر می‌شود.

۱۰ مرداد روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha